SPIRIT STYLE FESTIVAL Promocija rakija i delikatesa u centru Beograda

spirit style festival

Pored najboljih srpskih rakija i najboljih uvoznih delikatesa, u okviru festivalske celine, biće i bina na kojoj će tokom celog dana nastupati DJ, bend i solo saksafonista, koji će goste festivala zabavljati i pratiti u gastro-hedonističkoj magiji.

Prvi ovogodišnji, a treći po redu Spirit Style Festival održaće se u subotu, 11.05.2024. godine, na piaceti Tržnog Centra Rajićeva, odmah uz Knez Mihajlovu ulicu, na najurbanijoj i najprometnijoj lokaciji u Beogradu.

Treći Spirit Style Festival u Beogradu značajno će se razlikovati od prethodna dva i to zbog izmenjenog i nadograđenog koncepta. Od ove godine, uz premium rakije, stranim turistima i gostima Beograda, ali i stanovnicima centralnih gradskih opština, biće ponuđeni i delikatesi i interesantan muzički program.

Rakija, delikatesi i muzika

Festival će u formi jedne celine, kao i prethodni festivali, okupiti 20 do 25 najboljih srpskih destilerija i predstaviti oko 400 najboljih premium rakija iz Srbije, ali će na festivalu biti prisutan i „Gastro kutak“, na kom će biti izloženi najbolji inostrani delikatesi koji su dostupni na našem tržištu. Pored najboljih srpskih rakija i najboljih uvoznih delikatesa, u okviru festivalske celine biće i bina na kojoj će tokom celog dana nastupati DJ, bend i solo saksafonista, koji će goste festivala zabavljati i pratiti u gastro-hedonističkoj magiji.

Kada je reč o ponudi delikatesa, koji će biti postavljeni u okviru „Gastro kutka“ Spirit Style Festivala, oni će pokriti paletu proizvoda koju nudi online prodavnica delikatesi.rs i gostima će biti ponuđene španske pršute i kobasice, italijanske salame, francuski sirevi, grčke masline i maslinovo ulje, ali i neki specifični premium delikatesi koji se vezuju za pojedine evropske zemlje i regije i koji nisu u dovoljnoj meri zastupljeni i prepoznati kod nas. Skup delikatesa koji će se naći u okviru „Gastro kutka“ pažljivo je biran, u skladu sa ponudom srpskih premium rakija, i sigurno je da će izazvati pažnju gostiju u traganju za savršenim parom sa premium rakijom od kajsije, kruške, dunje ili šljive, ali i u potrazi za idealnim parom sa sve popularnijim vinjacima i džinovima, kreiranim, destilisanim i odležalim u najboljim srpskim destilerijama.

Treći Spirit Style Festival

Ideja Trećeg Spirit Style Festivala je da u formi luksuznog događaja kreira sadržaj, koji će spojiti premium rakije, vrhunske delikatese i trendi muziku, na najprometnijoj lokaciji u Beogradu, ispred najurbanijeg tržnog centra naše prestonice i na mestu gde se vikendom skoncentriše više od 100.000 stranih turista i gostiju glavnog grada, u želji da vidi, proba i kupi nešto toliko tipično za Srbiju. Spirit Style Festival ima za cilj da im ponudi upravo to nešto, odnosno da u formi zabavne gastro-hedonističke celine predstavi najbolje iz Srbije, ponudi na probu i omogući da se kupi i ponese kao idealan srpski suvenir.

Pored stranih turista i gostiju Beograda, Spirit Style Festival počeo je da privlači i urbanu beogradsku ekipu, koja je festival zbog pozicije na kojoj se nalazi i ponude, ali i celodnevnog programa podsetio na slične događaje koji se dešavaju na najurbanijim pozicijama evropskih metropola. Na ovakvim događajima, koji se dešavaju na centralnim gradskim trgovima i ulicama, a koji su sada dostupni i kod nas, posetiocima se nude lokalni proizvodi koji se prepoznaju i kao suveniri tih zemalja ili regija.

Rakija u Beogradu

Samo mesto održavanja beogradskih Spirit Style Festivala, kojih će ove godine biti ukupno tri – prolećni, letnji i jesenji, nije slučajno odabrano. Piaceta Tržnog Centra Rajićeva, koja deli trži centar i Knez Mihajlovu ulicu, najbolja je pozicija urbanog Beograda i mesto gde se koncentriše jako veliki broj stranih turista, gostiju Beograda, ali i samih Beograđana. Pored toga, Tržni Centar Rajićeva zbog svoje pozicije i ponude brendova koji zakupljuju lokale, prepoznat je u Beogradu i u Srbiji, kao mesto gde se kupuju najprestižniji brendovi dostupni kod nas, ali i po gastro ponudi koju nudi i koja je u samom vrhu ponude našeg glavnog grada.

Organizator Spirit Style Festivala, na ovoj, ali i na drugim pozicijama, je Spirit Style časopis koji je specijalizovan za jaka alkoholna pića i gastronomiju i koji preko svoje infrastukture u štampanom i digitalnom formatu promoviše spirite, ali i moderne trendove u proizvodnji premium rakije i njenom slaganju sa hranom.

Veliku pomoć u organizaciji i tehničko-operativnu podršku u kreiranju beogradskih festivala pruža, pored Tržnog Centra Rajićev, beogradski Carusel, organizator većeg broja manifestacija na top pozicijama Beograda, na kojima se promoviše lokalna ponuda, lokalni delikatesi, lokalna manufaktura i sve ono što čini specifičnost duha naše zemlje.

Spirit Style Festival omogućava vidljivost srpskih rakija

Sinergijskim delovanjem Tržnog Centra Rajićeva, Carusela i Spirit Style magazina, ali i online prodavnice delikatesi.rs, postignut je cilj i stvoren je Spirit Style Festival, koji će ove godine omogućiti najboljim srpskim destilerijama da sa svojim rakijama iskoče iz senke ciljne grupe i predstave se masovnoj publici – domaćoj i stranoj, te na taj nači dostignu prepoznatljivost koju traže kod masovne publike. Zbog svog formata, koji će prvi put na prolećnom festivalu biti primenjen, Spirit Style Festival će to omogućiti, gde će u formi jedinstvene celine ponuditi uparivanje najboljih srpskih rakija i premium inostranih delikatesa, koje će pratiti urban muzički program i moderan ambijent.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu