ODRŽAN COCKTAIL ART Kompanija G3 Spirits miksovala premium koktele

Gostujući barmeni bili su Navarro Olucha Pablo i Evans Sarah Ivy, koji su svoj šou priredili na samom događaju dok su dan kasnije nastupili u popularnom beogradskom koktel baru Josephine gde su predstavili svoje koktele sa brendovima Hendricks i Monkey Shoulder.

 

Cocktail Art događaj posvećen industriji premium alkoholnih pića i umetnosti pravljenja koktela, održan je početkom juna, u prestižnom Radisson Collection Hotelu, u Beogradu. Ovaj događaj, prvi ovakvog tipa u Srbiji, okupio je profesionalce iz oblasti miksologije i kreiranja koktela.

U okviru Cocktail Art-a, učesnici i gosti imali su  priliku da steknu znanja koja će im unaprediti veštine u miksologiji u spravljanju koktela.

Gostujući barmeni na ovogodišnjem Cockail Art-u bili su Navarro Olucha Pablo i Evans Sarah Ivy. Oni su svoj šou priredili na samom događaju, dok su u popularnom beogradskom koktel baru Josephine nastupili dan kasnije i  predstavili svoje koktele sa brendovima Hendricks i Monkey Shoulder.

G3 Spirits Srbija

Kao kompanija koja se bavi distribucijom i marketingom čuvenih svetskih brendova, G3 Spirits grupa je jedan od vodećih predstavnika i distributera alkoholnih pića i globalnih brendova u regionu. Jedinstvena kombinacija dobro poznatih brendova i ekspertiza predanih lokalnih timova, omogućuje im da uspešno posluje na odabranim tržištima, uvek primenjujući društveno – odgovornu praksu i standarde.

G3 Spirits je kompanija koja se ističe svojom posvećenošću u radu sa bartenderskom zajednicom i pruža podršku njenom razvoju. Ova posvećenost se ogleda kroz različite inicijative koje G3 Spirits sprovodi kako bi podržala i osnažila bartendere, prepoznajući njihovu ključnu ulogu u oblikovanju iskustava potrošača i promociji visokih standarda u ugostiteljstvu.

Kvalitetni brendovi za kvalitetne koktele

G3 Spirits, kao jedna od vodećih kompanija na našem tržištu, koja distribuira neke od najpoznatijih svetskih i regionalnih brendova, na Cocktail Art festu nastupila je sa svojom najačom postavkom. Brendovi koji su bili prisutni na Cocktail Art-u, zbog uloge koje imaju u G3 Spirits portfoliu, kao i zbog specifične uloge u miksologiji, stvaraju različite varijacije koktela koje su posetioci mogli da probaju.

Šamar rakija

Šamar je prva rakija čiji je profil ukusa kreiran za koktel scenu i miksologiju, te u tom smislu, Šamar rakija je prva koja preporučuje da se u njoj može uživati i na puno drugih načina koji ne podrazumevaju konzumaciju samo čiste rakije. Na ovaj način dodatno je istaknut ukus rakije, kroz smanjeni sadržaj alkohola u samom piću, ali je i skrojena rakija da se dopadne ženskom delu populacije, što je opet netipično ponašanje za bilo koji brend rakija na našem tržištu.

Rakija Šamar je rakija kao stvorena za koktele i miksove i sigurno je da će tokom ovog leta mnogi premium barovi upravo ovu rakiju nuditi u formi novokreiranih koktela sa rakijom.

Hendrick’s Original

Hendrick’s Original je neobičan džin napravljen od jedanaest finih botaničkih sastojaka. Neobične, ali divne, infuzije ruže i krastavca obogaćuju naš duh svojim jedinstveno uravnoteženim ukusom, rezultirajući besprekorno glatkim i prepoznatljivim džinom. Rezultat je divno osvežavajući džin sa prijatno cvetnim mirisom, koji unapređuje svaki koktel od džina i sve prilike. Karakterišu ga sveže note krastavca, kleke, hrasta, citrusa i vanile, kao i dug osvežavajući cvetni završetak.

Hendrick’s Grand Cabaret Gin

Hendrick’s Grand Cabaret Gin predstavlja izvanrednu kreaciju i donosi nam neobično iskustvo džina inspirisano prošlošću i predefinisanjem granica tradicionalnog džina. Obuhvata suštinu bogatih voćnih tonova i aromatičnih biljaka, pažljivo destilovanih do savršenstva, rezultirajući nezaboravnim infuziranim džinom koji raduje čula. Od raskošne večere do intimnog okupljanja, Hendrick’s Grand Cabaret Gin podiže vašu kolekciju pića svojom očaravajućom mešavinom botaničkih sastojaka i osvežavajućim, voćnim profilom ukusa džina. Samo dodajte tonik i garniš od krastavca kako biste uživali u nekonvencionalnom šarmu ovog ručno rađenog džina, slaveći individualnost i ukus koji se ističe iz mase.

Monkey Shoulder – 100% napravljen za miksologiju

Monkey Shoulder je blended Malt Scotch Whisky, nastao je spajanjem viskija iz više destilerija iz iste regije i lansiran je na tržište 2005. godine. Ideja je bila da popuni prazninu u viski kategoriji i to je i te kako uspeo. Kao viski koji je prvobitno kreiran za pravljenje savršenih koktela, nije ni čudno što je za veoma kratko vreme postao jedan od omiljenih viski brendova kada je bartenderska zajednica u pitanju.

Monkey Shoulder odlikuje izuzetno gladak, kremast, nežan i zavodljiv miris, sa elegantnom i raskošnom aromom kojom dominiraju note marmelade, kakaa i slada, protkane tonovima vanile, cimeta, muskatnog oraščića i karanfilića, uz nagoveštaj narandže i anisa koji mu daju potpuno neodoljiv karakter. Ukus je pun, kremast i sočan, sa aromom slada, bobičastog voća, karanfilića i putera. U pozadini prisutne su note manuka meda, suve kajsije i prepečenog tosta. Završnica je srednje duga i začinasta, sa aromom hrasta I peperminta.

Sva energija, bogatstvo aroma i nota Monkey Shoulder viskija, fasciniraće vas ako ga upotrebite za neki od najjednostavnijih mikseva ili najkompleksnijih koktela sa viskijem.

 

Campari

Campari je savremeni, harizmatični i bezvremenski klasik. Recept koji je ostao nepromenjen od davne 1860. godine, osnova je za neke od najpoznatijih koktela širom sveta. Campari se dobija infuzijom gorkih biljaka, aromatičnog bilja i voća u alkoholu i vodi. Sa neodoljivom crvenom bojom, intenzivnom aromom i vrlo nadahnutim ukusom Campari je uvek bio i ostao simbol užitka.

Njegova živahna crvena boja i jedinstven gorak ukus su srce svakog Negroni-ja i duša nekih od najpoznatijih koktela širom sveta.

 

Del Professore Vermouth Di Torino Rosso

Vermut Del Professore je slatki italijanski vermut nazvan po Džeriju Tomasu, legendarnom barmenu iz 19. veka, koji je mnogima poznat kao otac američke miksologije, a nekima i kao Del Professore. Vermut Del Professore je zajednički projekat Frederika Rikata, Karlosa Kvaglie i Džeri Tomas Speakeasy-a, kreiran u Rimu i proizveden uz pomoć muskatnog vina, infuzije 13 začina u neutralnom alkoholu i šećera dobijenog iz melase šećerne trske.

Njegova specifična aroma savršen je dodatak koktelima, posebno onim neuobičajenim, koji ostavljaju utisak svakom ko ima smelosti da uživa u njima.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu

Pratite nas

Poslednje objavljeno

Ostanite u kontaktu

Pretplatite se na naš newsletter

Obećavamo da Vam nećemo zatrpavati inbox nevažnim informacijama.