VANJA MASLOV ZA SPIRIT STYLE OTKRIVA Festivali su „zapalili“ Srbiju

vanja maslov

O tome ko stoji iza koncepta nove festivalske platforme „Spirit of Spirits“ i mnogih drugih kreativnih platformi na domaćoj festivalskoj sceni, te o festivalima koji će predstaviti urban način uparivanja hrane i piva, ali i festivalima koji će tokom ovog leta promovisati najbrže rastuće kategorije spirita u Srbiji razgovarali smo sa Vanjom Maslovim, koji nam otkriva sve ono o čemu se samo šuška u beogradskim festivalskim kuloarima

U novom izdanju Spirit Style magazina predstavićemo vam jednog od najuspešnijih producenata u event industriji Srbije i regiona, koji u poslednjih 20 godina, koliko traje njegova karijera, u svom portfoliju ima više stotina realizovanih koncerata, društvenih kampanja i festivala među kojima svakako treba izdvojiti “Belgrade Beer Fest” – najveću pivsko-muzičku manifestaciju koju je, sada već davne 2003. godine osnovao naš današnji sagovornik, gospodin Ivan Vanja Maslov. On je takođe aktivan učesnik u mnogim domaćim i regionalnim muzičkim konferencijama na kojima prenosi svoja iskustva u organizaciji masovnih događaja, a uža specijalnost mu je komunikacija sa komercijalnim partnerima (fundraising).

Kako se kretala Vaša karijera nakon prodaje Belgrade Beer Festa?

Video sam budućnost u malim konceptima namenjenim kako porodici tako i mladim urbanim ljudima, pa smo moj tim i ja, osmislili festivale kao sto su “Street Food Festival”, “Beogradski Manifest”, “Veliki uskršnji karneval”, najveći privredni karavan na Balkanu “Izađi mi na teglu”, kao i „Spirit Of Spirits“ festivale. Inače, trenutno sam angažovan na mestu savetnika za razvoj u Strategiji Plus – jednoj od najvećih event agencija u regionu, gde radim na razvoju novih festivalskih platformi kao što je upravo “Spirit Of Spirits”.

Vi ste prvi u Srbiji napravili koncept Street Food Festivala! Recite nam malo više o tome.

Tako je, ovaj koncept nije stran, ima ga svuda u svetu i veoma je uspešan, samo ga je naš tim prilagodio domaćem tržištu i od njega napravio uspešan gradski brend. Trenutno imamo 5 festivala tog tipa koji se odvijaju na različitim atraktivnim gradskim lokacijama kao što je Tašmajdanski park, Zemunski kej, Savski kej i druge.

Kako je je nastao koncpet SOS (Spirit Of Spirits) festivala i šta Vam je bila inspiracija za inicijalnu ideju?

Moj tim i ja pratimo trendove na tržištu. Zato smo znali da će džin postati najbrže rastuća kategorija žestokih pića. Sa razvojem craft gin scene, kao i sa sve većim brojem uvoznika, pojavila se potreba za razvojem jednog festivala ovog sjajnog pića od kleke. Tako je nastao “Džin Vik” festival pre sada već tri godine. Ove godine su u planu jos dva festivala iz porodice SOS festivala. Jedan je posvećen tekili i meskalu, dok će drugi promovisati viski kao kategoriju. Viva Tequilla je festival nektara agave i meksičke kulture. Tekila je definitivno piće koje će kod nas tek doživeti ekspanziju, a mi ćemo biti prvi koji su pokrenuli trend promocije i njenog daljeg razvoja.

Koji je to sledeći festival iz Spirit Of Spirits edicije koji nam sledi u predstojećem periodu?

Sledeći je pomenuti „Džin Vik festival koji će svoje treće izdanje održati na već poznatoj lokaciji – na platou u blizini Kalenić pijace i to od 28-30. juna ove godine. Predstavićemo preko 30 različitih vrsta džina, kako industrijskih premium brendova tako i craft džinova. Ovaj festival je sada već poznat po sjajnoj atmosferi i ne sumnjam da će ovo izdanje proći zapaženo kao i prethodna dva.

Da li imate još neke festivale u planu?

U našoj “kuhinji” se uvek nešto kuva tako da planiramo jedan veliki Street Food Festival, krajem avgusta meseca ove godine, i to pod nazivom “Gradski”. Konceptualno će se razlikovati od naših dosadašnjih festivala hrane, najviše po tome što će biti namenjen uparivanju hrane i piva. Naime, na festivalu će posetioci imati prilike da uživaju u preko 20 različitih kuhinja iz celog sveta i preko 60 etiketa piva među kojima će biti i one iz 10 craft pivara.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu

Pratite nas

Poslednje objavljeno

Ostanite u kontaktu

Pretplatite se na naš newsletter

Obećavamo da Vam nećemo zatrpavati inbox nevažnim informacijama.