URBAN CRAFT & GASTRO FEST Destilerije, kraft pivare i vinarije u centru grada

Prvi Urban Craft & Gastro Fest održaće se u subotu i nedelju, 29-30. juna ove godine, u Beogradu, ispred Tržnog Centra Rajićeva, u Knez Mihajlovoj ulici i okupiće zanatske destilerije, kraft pivare, vinarije, proizvođače delikatesa, prirodne kozmetike i tradicionalnih proizvoda kojima se Srbija toliko ponosi

 

Početak leta u Beogradu obeležiće događaj koji će spojiti tradiciju i urban duh Beograda. Urban Craft & Gastro Fest održaće se prvi put u najprometnijoj šetališnoj ulici Beograda i u formi dvodnevnog festivala okupiće zanatske proizvođače vina, male destilerije, kraft pivare, proizvođače delikatesa i rukotvorina, koji će na Platou ispred TC Rajićeva predstaviti svoje hand made proizvode, destilate, kraft piva, vina, unikatno kreiranu garderobu, rukotvorine, prirodnu kozmetiku, igračke, domaće kolače i specijalne delikatese.

Beogradska gastronomija na jednom mestu

Pored izuzetno bogate ponude domaćih proizvoda svih vrsta, Urban Craft & Gastro Fest predstaviće i segmente beogradske gastronomije, pa će tako mnogobrojni posetioci moći da uživaju sa svojim prijateljima i porodicama i u vrhunskim ručno pravljenim delikatesima, specijalitetima slanim i slatkim, ukusnim tradicionalnim i moderno kreiranim delicijama.

Urban Craft & Gastro Fest ima i muzički program. Prvog dana, od 17 do 24 časa, posetioce će zabavljati DJ i  Jazz Band.

Masovna manifestacija za široku publiku

Organizatori događaja su Udruženje Carousel, Spirit Style magazin i Udruženje malih i nezavisnih pivara Srbije, koji po prvi put ove godine organizuju festival koji će okupiti tradicionalne srpske proizvode, kreirane na moderan način i proizvedene zanatskim metodama. Iza organizatora Urban Craft & Gastro Festa stoji ogromno iskustvo u organizaciji velikog broja manifestacija koje su okupljale stručnu i specijalizovanu publiku, ali i masovne manifestacije koje su bile namenjene širokoj publici na brojnim lokacijama u Beogradu i hotelima visoke klase. Cilj svih dosadašnjih manifestacija, koje su sada ujedinjene u Urban Craft & Gastro Fest je promocija stranoj i domaćoj publici malih proizvođača i njihovih domaćih kvalitetnih proizvoda.

Preko 100 izlagača

Urban Craft & Gastro Fest tokom dva dana okupiće oko 100 proizvođača vina, destilata, kraft piva, hrane, kozmetike, umetnina, hand made proizvoda, garderobe, nakita, kako bi našim sugrađanima, ali i mnogobrojnim gostima iz inostranstva predstavili ovaj segment naše kulture i nasleđa, i dali priliku za promociju i plasman njihovih proizvoda.

Sama pozicija na kojoj se održava prvi Urban Craft & Gastro Fest obećava veliku posećenost festivala, jer kroz najurbaniju i najprometniju šetališnu ulicu Beograda vikendom prođe preko 200.000 stranaca, turista, gostiju Beograda, ali i stanovnika naše prestonice.

Tržni Centar Rajićeva

Tržni Centar Rajićeva nalazi se u samom centru Beograda i njegova pozicija svakako određuje urban status tržnog centra i ljudi ga tako prepoznaju. Kombinacija zakupaca, koje čine modni, ali i ostali brendovi doprinosi takvoj slici. Zakupci poput Scotch and Soda, Sartoria BARBOLINI, HUGO, Levi’s ili recimo Outdoor Sports upotpunjuju specifičnu urbanu sliku, a zakupci Mia Maya, FASHION & FRIENDS, Calvin Klein Jeans, TOMMY HILFIGER, Bottega su široko prepoznati kao brendovi čija ponuda zadovoljava kupce istančanog ukusa i sve one koji cene kvalitet. Međutim i marketinške akcije, ali i sadržaji koje organizuju sa partnerima čine da se slika zaokruži u pravcu urbane destinacije na najprometnijoj gradskoj lokaciji.

Food & Beverage u srcu Beograda

Specifičnost Tržnog Centra Rajićeva jeste i u Food & Beverage segmentu. Unikatnost samog objekta omogućava najbolje rooftop iskustvo u Mama Shelter ili City garden i jedinstveno je za Beograd. Takođe, prvi Starbucks i jedini Vapiano u Srbiji su jako popularni i za domaće i za strane posetioce. Zašto ne spomenuti Angry Monk restoran sa vrhunskom azijskom kuhinjom, koji na vrlo specifičan i kosmopolitski način upotpunjuje ponudu i urbani duh centra Beograda. Upravo ova ponuda i dodatni sadržaji, kao što je i Urban Craft & Gastro Fest, koji prezentuju srpsku tradicionalnu ponudu kreiranu na moderan način i ponuđenu stranim turistima, gostima Beograda i njegovim žiteljima čine Tržni Centar Rajićeva mestom koje privlači urbani duh Beograda.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu

Pratite nas

Poslednje objavljeno

Ostanite u kontaktu

Pretplatite se na naš newsletter

Obećavamo da Vam nećemo zatrpavati inbox nevažnim informacijama.