RAKIJA ŠAMAR PREDLAŽE Kako rakiju Šamar konzumirati

Šamar

Rakija Šamar predlaže kako rakiju  Šamar konzumirati tokom letnjih meseci i sugeriše najbolje koktele u kojima ova rakija dolazi do izražaja

Leto je savršeno godišnje doba za opuštanje i uživanje u suncu i zato bez obzira na to da li leškarite kraj bazena, pečete roštilj u dvorištu ili jednostavno uživate u mirnoj večeri na terasi naša je preporuka da obavezno konzumirate rashlađenu rakiju  Šamar. Reč je o inovativnoj rakiji, potpuno drugačijoj od ostalih rakija, koja se proizvodi od dve vrste voća – šljive i dunje. Upravo ova kombinacija rakiji Šamar daje posebnu mekoću, što je čini odličnom osnovom za lagane letnje mikseve kao i koktele.

Aroma i senzibilitet rakije Šamar su blagi, nežni i pitki, te je odličan izbor  za mlađu urbanu populaciju koja posećuje noćne klubove.

Suština brenda rakije Šamar je da približi rakiju modernim potrošačima, na savremenim mestima konzumacije, kroz urban način posluženja. Odatle potiče i brend tag “Rakija Revolušn”, jer sve u vezi rakije Šamar je novo i inovativno. Svojom pojavom rakija Šamar kao brend je donela promenu u svetu rakija, koja se nije bitno menjala tokom više vekova postojanja.

Rakija Šamar se ne pije, u rakiji Šamar se uživa

Ova interesantna rakija odlična je preporuka za konzumaciju tokom leta, jer se može konzumirati na više načina, a bez obzira za koji se opredelite nećete pogrešiti. Doduše, pogrešićete ukoliko rakiju Šamar budete sveli na puko ispijanje, jer ovo nije rakija koja se tek tako pije. Ona je inovacija i kao takva podrazumeva inovativan pristup konzumiranju, da bi osetili sve tajne koje krije. Ukoliko je konzumirate na preporučen način, bićete u prilici da otkrijete potpuno nove aromatske komplekse nastale sjedinjavanjem rakije od šljive i rakije od dunje, ali i istaknutu aromu dobijenu nešto smanjenim procentom alkohola. Upravo zbog smanjenog sadržaja alkohola, rakija Šamar je jedina rakija koja miluje i zato je zavela i nežniji pol, a što ni jedna rakija do sada nije uspela da uradi. Kao brend čija je misija bila kreiranje rakije koja će podjednako biti inkluzivna za oba pola, rakija Šamar je ponos ljudi koji stoje iza brenda.

Proizvođači su pažljivim izborom voća i specijalnom tehnologijom proizvodnje uspeli da stvore piće koje je glatko i autentično, što mu je odmah po izlasku na tržište omogućilo da postane prvi brend koji se na potpuno nov način servira u popularnim noćnim klubovima i barovima.

Rakija Šamar predstavlja spoj modernog i tradicionalnog

Rakija Šamar je odlična servirana rashlađena u čaši, ali je zbog svog nežnog i glatkog ukusa odlična i u miksevima i koktelima. Ona je spoj tradicionalnog i modernog. U njoj se mešaju destilati dobijeni od šljive ranke, valjevske rumenke, požegače i čačanske rodne, te magično-tajan procenat  destilata dunje. Destilati od šljive pre kupažiranja sazrevaju tri godine u hrastovim buradima, dok destilat dunje čak pet godina. Zbog dugog odležavanja u hrastovim buradima, destilati šljive dobijaju specifičnu boju i aromu, a konzistentan i uravnotežen profil ukusa rakija Šamar duguje primarnoj sirovini, pažljivo negovanoj i branoj u punoj zrelosti.

Rakija Šamar ništa ne prepušta slučaju

Kreatori ideje rakije Šamar su mladi ljudi, okupljeni oko kompanije G3 Spirits koja se bavi distribucijom i marketingom čuvenih svetskih brendova. Grupacija je jedan od vodećih distributera globalnih brendova spirita u regionu. Za preko 20 godina uspešnog poslovanja, kompanija G3 Spirits je razvila nastup sa duboko ustanovljenim vrednostima. Uspešno vođenje, pažljivo odabranog i dobro izbalansiranog portfolia, omogućilo im je da postanu jedna od vodećih kompanija za distribuciju premium spirita u regionu.

Rakija Šamar u koktelima

 

Šamar & Ginger

40 ml rakije Šamar

15 ml sveže ceđenog soka od limuna

100 ml Thomas Henry Ginger Ale

Sastojke sipajte u čašu i promešajte, te nakon toga servirajte u čaši Long drink ili dupli tumbler. Koktel obavezno ukrasiti sušenom kriškom limuna.


Šamar Sour

50 ml rakije Šamar

25 ml sveže ceđenog sok od limuna

15 ml šećernog sirupa (1:1)

20 ml belanaca (opciono)

Mućkajte sastojke u šejkeru, pa procediti dva puta. Servirajte u duploj viski tumbler čaši i ukrasite korom limuna i sušenom šljivom na koktelskom štapiću.


Šamar Paloma

40 ml rakije Šamar

15 ml sveže isceđene limete

100 ml Thomas Henry Pink Grapefruit

Sastojke sipati u čašu i promešati. Servirajte u duploj viski tumbler ili long drink čaši i ukrasite kriškom svežeg ili sušenog grejpfruta.


Šamar Mule

40 ml rakije Šamar

15 ml sveže isceđene limete

Thomas Henry Ginger Beer

Sve sastojke sipati redom u čašu i promešati. Servirajte u duploj viski tumbler ili long drink čaši i ukrasite korom limete.


Ledena čašica Šamara

0.05 l rakije Šamar

Poslužite ga rashlađenog i uživajte u njemu sa dobrim društvom.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu