KONJAK Meukow V.S.O.P. Superior

Konjak Meukow

Konjak Meukow V.S.O.P. Superior odležava duže od četiri godine u francuskim hrastovim bačvama i vinski je destilat koji će vas oduševiti 

Konjak je vrsta brendija odnosno destilovanog vina. Konjak se proizvodi u regiji grada Cognac. Konjak se pravi od jedne ili kombinacije tri vrste grožđa. Sorte koje se koriste su – Ugni Blanc, Folle Blanche i Colombard.

Konjak na zahtev cara

Francuzi se utrkuju čiji će konjak biti prefinjeniji. Tako se i kuća Meukow trudi da fascinira konzumente. Osnivači su braća iz Šlezije, Auguste-Cristophe i Gustav Meukow. Destilerija postoji od 19. veka. Braću je poslao car Aleksandar II iz Moskve s naredbom da osiguraju snabdevanje dvora sa konjakom. Stoga njih dvojica odlučuju da otvore  kompaniju AC Meukow. Kompanija je otvorena u regiji Cognac 1862. godine. Od prvog dana kompanija je naglo napredovala. Zato i danas u ponudi imaju vrlo prefinjen konjak.

Konjak sa znakom pantera

Konjak Meukow V.S.O.P. Superior višestruko je nagrađivani konjak. Za razliku od drugih konjaka konjak Meukow V.S.O.P. Superior odležava duže. On odležava u bačvama minimum četiri godine. Za njegovo odležavanje koriste se francuske hrastove bačve.

Konjak Meukow V.S.O.P. Superior zlatne amber je boje. Nastaje mešanjem pažljivo odabranih destilata iz raznih berbi. Upakovan je u elegantnu flašu na kojoj se nalazi figura pantera.

Konjak s notama vanile

Pri prvom susretu sa konjak Meukow V.S.O.P. Superior – na nosu se osete svilenkaste voćne arome. U ukusu dominiraju jabuke, šljive i ruže. Na njih se nadovezuju note vanile, karamele i sušenog grožđa. U pozadini se oseti miris ušećerene narandže i tragovi bele breskve.

Na nepcu, se oseti neverovatno čist, gladak i slatkast ukus. Konjak Meukow V.S.O.P. Superior je  punog tela. Dominira topao ukus sladića. Na njega se dopunjuje  ukus oraha i lešnika sa vanilom. Konjak Meukow V.S.O.P. Superior složene je i duge završnice. Završnica je ispunjena notama voćnog kompota i vanile. Na samom aftertejstu osete se i primese narandžine kore i zelenog bilja.

 

Stil V.S.O.P. Superior

Alkohol 40%

Temperatura serviranja 10 ˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu