KONJAK Meukow V.S.O.P. Superior

Konjak Meukow

Konjak Meukow V.S.O.P. Superior odležava duže od četiri godine u francuskim hrastovim bačvama i vinski je destilat koji će vas oduševiti 

Konjak je vrsta brendija odnosno destilovanog vina. Konjak se proizvodi u regiji grada Cognac. Konjak se pravi od jedne ili kombinacije tri vrste grožđa. Sorte koje se koriste su – Ugni Blanc, Folle Blanche i Colombard.

Konjak na zahtev cara

Francuzi se utrkuju čiji će konjak biti prefinjeniji. Tako se i kuća Meukow trudi da fascinira konzumente. Osnivači su braća iz Šlezije, Auguste-Cristophe i Gustav Meukow. Destilerija postoji od 19. veka. Braću je poslao car Aleksandar II iz Moskve s naredbom da osiguraju snabdevanje dvora sa konjakom. Stoga njih dvojica odlučuju da otvore  kompaniju AC Meukow. Kompanija je otvorena u regiji Cognac 1862. godine. Od prvog dana kompanija je naglo napredovala. Zato i danas u ponudi imaju vrlo prefinjen konjak.

Konjak sa znakom pantera

Konjak Meukow V.S.O.P. Superior višestruko je nagrađivani konjak. Za razliku od drugih konjaka konjak Meukow V.S.O.P. Superior odležava duže. On odležava u bačvama minimum četiri godine. Za njegovo odležavanje koriste se francuske hrastove bačve.

Konjak Meukow V.S.O.P. Superior zlatne amber je boje. Nastaje mešanjem pažljivo odabranih destilata iz raznih berbi. Upakovan je u elegantnu flašu na kojoj se nalazi figura pantera.

Konjak s notama vanile

Pri prvom susretu sa konjak Meukow V.S.O.P. Superior – na nosu se osete svilenkaste voćne arome. U ukusu dominiraju jabuke, šljive i ruže. Na njih se nadovezuju note vanile, karamele i sušenog grožđa. U pozadini se oseti miris ušećerene narandže i tragovi bele breskve.

Na nepcu, se oseti neverovatno čist, gladak i slatkast ukus. Konjak Meukow V.S.O.P. Superior je  punog tela. Dominira topao ukus sladića. Na njega se dopunjuje  ukus oraha i lešnika sa vanilom. Konjak Meukow V.S.O.P. Superior složene je i duge završnice. Završnica je ispunjena notama voćnog kompota i vanile. Na samom aftertejstu osete se i primese narandžine kore i zelenog bilja.

 

Stil V.S.O.P. Superior

Alkohol 40%

Temperatura serviranja 10 ˚C

Podelite članak

PROČITAJTE I:

JAPANSKI VISKI Yamazaki 12

JAPANSKI VISKI Yamazaki 12

Japanski viski Yamazaki 12 je preporuka Spirit Style magazina za predstojeće jesenje dane Za očekivati je da novembar bude hladan,

Restoran Caruso

Restoran Caruso

Restoran Caruso nalazi se preko puta hotela Moskva, na Terazijama, na 8. spratu stambene zgrade. Restoran Caruso je restoran savremenog

Votka Finlandia

VOTKA Finlandia Classic

Votka Finlandia Classic napravljena je od ječma, koji sazreva pod „ponoćnim sunce“ – Zato je veoma čistog ukusa Votka je

RAKIJA Premier Dunja

Novembar je mesec pozne jeseni, mesec koji se nadovezuje na sve prisutnije Miholjsko leto, ali i mesec rakije od dunje. Mnogi rakiju od dunje smatraju vrhunskim delikatesom među rakijama i rakijom koju je veoma zahtevno napraviti.