KONJAK Pierre Ferrand 10th Generations

Pierre Ferrand 10th Generations

Konjak Pierre Ferrand 10th Generations ima ukus voćne torte, s primesama kokosa i karamele

Za mnoge konjak i cigarete su idealan spoj. Odnosno vrhunski hedonistički doživljaj. U XIX veku bogataši su uživali u ovoj kombinaciji. Ipak postoje i opšta pravila. Cigare punog ukusa idu uz X.O. konjak. Ali se slažu i sa V.S.O.P. Cigarete srednjeg ukusa savršeno se slažu uz V.S.O.P.

Konjak protkan tajnama

Zato proizvođači konjaka o svemu vode računa. Trude se da naprave što ekskluzivniji destilat. Jedna od vrhunskih destilerija je – destilerija Ferrand. Destilerija Ferrand osnovana je 1630. godine. Zato već 10 generacija prenose tajne destilacije konjaka. Prva muška osoba u porodičnom stablu bio je izvesni Elie. Kasnije svi njegovi muški potomci zvali su se po njemu. I tako već 10 generacija. Prvi Elie rođen je u selu Chez Barraud. Njegova porodica se bavila  poljoprivredom i vinogradarstvom. Ali on je napravio iskorak. On je napravio konjak. Zato su potomci ponosni na konjak Premier Cru de Cognac. On je napravljen u čast precima. Konjak Pierre Ferrand 10th Generations mešavina je Premier Cru konjaka.

Konjak prepoznatljiv po flaši

Konjak Pierre Ferrand 10th Generations prepoznatljiv je po flaši. Na njoj je ilustrovano porodično stablo, a stvorio ga je Alexandre Gabriel. Odležao je u francuskim hrastovim buradima. Međutim 20 odsto destilata odležava u Sauternes buradima. Ovaj konjak ima vrlo začinjen ukus. Ukus podseća na voćnu tortu. Oseti se i suvo grožđe. Tu je ukus i kajsije, kokosa i karamele.

Konjak s notama ruže

Ovaj konjak krase i aromatične note ruže. Ali i narandže, muskantnog oraščića i đumbira. Ovo je konjak sa dugom osvežavajućom završnicom. Ali i sa notama voća i mente. Prisutne su i note svežeg duvana. Odličan je kada se pije čist ili u koktelima. Omiljeno je piće među kolekcionarima konjaka.

 

Stil Grande Champagne Cognac

Alkohol 46%

Temperatura serviranja 10 ˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu