KONJAK Gde kupiti kvalitetan konjak

prodavnica alkohola

Specijalizovane prodavnice za prodaju luksuznih spirita pružaju vam i edukaciju i savet i mogućnost pametne kupovine

U svakom domaćinstvu postoji bar jedna flaša kvalitetnog alkoholnog pića – konjaka, vinjaka, viskija, tekile, votke, džina, ekskluzivne rakije ili prefinjenog crnog i belog vina koja se čuva u bifeu za specijalne prilike i odabrane goste.

Međutim, izabrati ono pravo, pogoditi sortu grožđa od koje se pravi vino i njegovi destilati, pronaći kvalitetne i prefinjene arome koje će obradovati vaša nepca definitivno nije lak zadatak. Uz sve to treba voditi računa i o kućnom budžetu.

U ovim situacijama kada na raspolaganju imate zanimljivu selekciju raznih etiketa, a nemate baš neko znanje o alkoholnim pićima, bilo bi dobro da posetite specijalizovane prodavnice u kojima će vam trgovac pomoći u izboru pića po vašem ukusu.

Konjak u specijalizovanim prodavnicama

Bilo da je kupac u potrazi za poklonom, da slavi rođendan, kupuje za slavu ili ga jednostavno radoznalost vodi u prodavnicu za novim aromama i ukusima, preporuka je da se uputi u upravo u specijalizovanu radnju za prodaju alkoholnih pića. U ovim prodavnicama svaka mušterija će naći ono što joj odgovara, a možda će naučiti i nešto više o alkoholnom piću koje želi da kupi.

U tipskim radnjama gde prodaju isključivo pića uglavnom imaju i cigare, kao i ekskluzivne vrste čokolada i zato prilikom kupovine može se upariti najbolja kombinacija recimo cigara i konjaka ili crvenog vina i crne čokolade.

Njihova prednost je i u tome što se uglavnom radi o porodičnim manufakturama, gde rade i sami vlasnici, kao i članovi porodice kojima je veoma stalo sa svako bude uslužen na najbolji način. Primera radi, ako kupujete konjak svaki trgovac u ovakvim prodavnicama će vas uputiti na ukus i aromu pića, objasnice vam kako da uparite piće sa cigarom, odnosno čokoladom.

Konjak u poklon pakovanju

Ovakve specijalizovane prodavnice vrlo su pogodne i za kupovinu poklona, jer često imaju već upakovane korpe u kojima se nalazi jedno ili više vrsta alkoholnih pića. Ako uz flašu nekog prefinjenog spirita poželite još nešto, pronaći ćete i poklon pakovanja,  bombonjere ili kafe. Takođe, uglavnom imaju i prateći program, otvarače, vakuum pumpe, čaše, posude za led, kible i dekantere. I još jedna bitna stvar jeste prijatan ambijent i topao enterijer, koji se može porediti sa najekskluzivnijim prodavnicama.

U ovim specijalizovaniim maloprodajnim objektima obično nude i do  500 vrsta vina, 200 vrsta rakija, 300 vrsta raznog alkoholnog ekskluzivnog i manje eksklutivnog pića, kao i veliki broj raznih vrsta kraft piva.

Pored ovih artikala tu su zastupljene i najfinije čokolade, te najbolji brendovi cigara, ali i probranih delikatesa. Ono što je najbitnije i možda najvažnije u specijalizovanim prodavnicama alkoholnih pića jeste kupac – kupac je fokus svih poslovnih odluka vlasnika objekta i zato prate trendove i na osnovu osluškivanja tržišta, na rafovima se uvek nađu inovativni artikli po odličnim cenama.

Konjak poručite online

Pojedine prodavnice ovog tipa su otišle i korak dalje i često organizuju degustacije i promocije pica, te uparivanje pica, cigara, čokolada i delikatesa. Ponegde angažuju i somelijere koji su u svakom trenutku spremni da s kupcima podele znanje i preporuče ukuse koji će im najviše prijati. Takođe, da bi privukli mušterije uz piće neretko prodaju i led ili ga dostavljaju na kućnu adresu.

Danas svaka ova prodavnica ima i online prodaju s ciljem da zadovolje potrebe kupca bogatom ponudom, ali i dostavom robe na kućnu adresu. Njihove online prodavnice su vrlo jednostavne za korišćenje i prilagođene su čak i za osobe koje slabije barataju računarima i mobilnim telefonima.

U ovim radnjama možete pronaći italijanska vina za oko 300 dinara po flaši, ali i vina za vrtoglavih 121.000 dinara.

Široka je ponuda i konjaka počev od V.S. zatim V.S.O.P. do X.O. a poneki imaju i ekskluzivu poput Hennessy Paradis, Hennessy Richard i Remi Marten Louis XIII po ceni od 3.460 do 127.650 dinara koliko staje Hennessy Paradis 0.70 l.

Prisutno je na ovakvim mestima i mnoštvo brendiranih votki koje se razlikuju po teksturi, a kako saznajemo u poslednje vreme izdvojile su se premium votke poput Beluge, Grey Goose, Belvedere, Ruski Standard, Ivan Grozni i sličnih.

Cena ovog alkoholnog pića je od 1.500 do 50.000 dinara, koliko košta Belvedere Methuselah u pakovanju od šest litara. Cena viskija je od 2.500 do 12.000 dinara. Pojedine u ponudi imaju i ekskluzivne sireve pakovanja od 200 grama po ceni od oko 850 dinara. Tu su i neizbežne cigare, sa cenama od par hiljada, pa sve do više desetina hiljada. Zatim najbolje belgijske crne čokolade sa neverovatnim rasponima cena i da na nabrajamo dalje.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

DŽIN Aviation American

DŽIN Aviation American

Džin Aviation American najukusniji je džin na svetu, a jedan je od retkih koji u mirisu ima intenzivnu lavandu Svako

Tekila Olmeca Altos Reposado

Tekila Olmeca Altos Reposado

Tekila Olmeca Altos Reposado pravi se autentičnim tradicionalnim metodama, a dolazi iz srca meksičkog Los Altosa Drevni stanovnici današnjeg Meksika,

Belobog kajsija

RAKIJA Belobog kajsija

Rakija Belobog kajsija je delikatesna rakija od kajsije, koja je destilovana na ručno iskovanom bakarnom kazanu Kada se ukrste dva

RAKIJA Viljamovka Takovo

RAKIJA Viljamovka Takovo

Rakija Viljamovka Takovo savršena je za zimske dane Rakija Viljamovka Takovo dobar je i aperitiv, jer otvara apetit Rakiju nazivaju

VISKI Jura 12 YO

Viski Jura 12 YO je klasični reprezent škotskih premium single malt viskija i sigurno pravi izbor, ukoliko ste fan viskija kreiranih po tradicionalnim škotskim metodama

KONJAK Camus VSOP Elegance

Konjak Camus VSOP Elegance prepoznatljiv je po aromatičnom karakteru, za koji je zaslužna destilacija mešavina vina, koje se dobija od interesantne selekcije autohtonog francuskog grožđa

HRANA I PIĆE Restoran Jakovljević

Ukoliko vas put nanese u restoran Jakovljević, naš savet je da poručite roštilj Taverna, koji se sastoji od bogate porcije pilećeg belog mesa, pljeskavice, bele

RAKIJA Imperian

Rakija prepečenica Imperian ekskluzivna je rakija od šljive, koja odležava najmanje tri godine u hrastovom buretu Rakija se smatra nacionalnim pićem južnih Slovena. U Srbiji,

DŽIN Beefeater Pink

Džin Beefeater Pink prvi put je proizveden 1820. godine i od tada do danas to je jedan od najpopularnijih spirita na svetu Pretpostavlja se da