KONJAK Gde kupiti kvalitetan konjak

prodavnica alkohola

Specijalizovane prodavnice za prodaju luksuznih spirita pružaju vam i edukaciju i savet i mogućnost pametne kupovine

U svakom domaćinstvu postoji bar jedna flaša kvalitetnog alkoholnog pića – konjaka, vinjaka, viskija, tekile, votke, džina, ekskluzivne rakije ili prefinjenog crnog i belog vina koja se čuva u bifeu za specijalne prilike i odabrane goste.

Međutim, izabrati ono pravo, pogoditi sortu grožđa od koje se pravi vino i njegovi destilati, pronaći kvalitetne i prefinjene arome koje će obradovati vaša nepca definitivno nije lak zadatak. Uz sve to treba voditi računa i o kućnom budžetu.

U ovim situacijama kada na raspolaganju imate zanimljivu selekciju raznih etiketa, a nemate baš neko znanje o alkoholnim pićima, bilo bi dobro da posetite specijalizovane prodavnice u kojima će vam trgovac pomoći u izboru pića po vašem ukusu.

Konjak u specijalizovanim prodavnicama

Bilo da je kupac u potrazi za poklonom, da slavi rođendan, kupuje za slavu ili ga jednostavno radoznalost vodi u prodavnicu za novim aromama i ukusima, preporuka je da se uputi u upravo u specijalizovanu radnju za prodaju alkoholnih pića. U ovim prodavnicama svaka mušterija će naći ono što joj odgovara, a možda će naučiti i nešto više o alkoholnom piću koje želi da kupi.

U tipskim radnjama gde prodaju isključivo pića uglavnom imaju i cigare, kao i ekskluzivne vrste čokolada i zato prilikom kupovine može se upariti najbolja kombinacija recimo cigara i konjaka ili crvenog vina i crne čokolade.

Njihova prednost je i u tome što se uglavnom radi o porodičnim manufakturama, gde rade i sami vlasnici, kao i članovi porodice kojima je veoma stalo sa svako bude uslužen na najbolji način. Primera radi, ako kupujete konjak svaki trgovac u ovakvim prodavnicama će vas uputiti na ukus i aromu pića, objasnice vam kako da uparite piće sa cigarom, odnosno čokoladom.

Konjak u poklon pakovanju

Ovakve specijalizovane prodavnice vrlo su pogodne i za kupovinu poklona, jer često imaju već upakovane korpe u kojima se nalazi jedno ili više vrsta alkoholnih pića. Ako uz flašu nekog prefinjenog spirita poželite još nešto, pronaći ćete i poklon pakovanja,  bombonjere ili kafe. Takođe, uglavnom imaju i prateći program, otvarače, vakuum pumpe, čaše, posude za led, kible i dekantere. I još jedna bitna stvar jeste prijatan ambijent i topao enterijer, koji se može porediti sa najekskluzivnijim prodavnicama.

U ovim specijalizovaniim maloprodajnim objektima obično nude i do  500 vrsta vina, 200 vrsta rakija, 300 vrsta raznog alkoholnog ekskluzivnog i manje eksklutivnog pića, kao i veliki broj raznih vrsta kraft piva.

Pored ovih artikala tu su zastupljene i najfinije čokolade, te najbolji brendovi cigara, ali i probranih delikatesa. Ono što je najbitnije i možda najvažnije u specijalizovanim prodavnicama alkoholnih pića jeste kupac – kupac je fokus svih poslovnih odluka vlasnika objekta i zato prate trendove i na osnovu osluškivanja tržišta, na rafovima se uvek nađu inovativni artikli po odličnim cenama.

Konjak poručite online

Pojedine prodavnice ovog tipa su otišle i korak dalje i često organizuju degustacije i promocije pica, te uparivanje pica, cigara, čokolada i delikatesa. Ponegde angažuju i somelijere koji su u svakom trenutku spremni da s kupcima podele znanje i preporuče ukuse koji će im najviše prijati. Takođe, da bi privukli mušterije uz piće neretko prodaju i led ili ga dostavljaju na kućnu adresu.

Danas svaka ova prodavnica ima i online prodaju s ciljem da zadovolje potrebe kupca bogatom ponudom, ali i dostavom robe na kućnu adresu. Njihove online prodavnice su vrlo jednostavne za korišćenje i prilagođene su čak i za osobe koje slabije barataju računarima i mobilnim telefonima.

U ovim radnjama možete pronaći italijanska vina za oko 300 dinara po flaši, ali i vina za vrtoglavih 121.000 dinara.

Široka je ponuda i konjaka počev od V.S. zatim V.S.O.P. do X.O. a poneki imaju i ekskluzivu poput Hennessy Paradis, Hennessy Richard i Remi Marten Louis XIII po ceni od 3.460 do 127.650 dinara koliko staje Hennessy Paradis 0.70 l.

Prisutno je na ovakvim mestima i mnoštvo brendiranih votki koje se razlikuju po teksturi, a kako saznajemo u poslednje vreme izdvojile su se premium votke poput Beluge, Grey Goose, Belvedere, Ruski Standard, Ivan Grozni i sličnih.

Cena ovog alkoholnog pića je od 1.500 do 50.000 dinara, koliko košta Belvedere Methuselah u pakovanju od šest litara. Cena viskija je od 2.500 do 12.000 dinara. Pojedine u ponudi imaju i ekskluzivne sireve pakovanja od 200 grama po ceni od oko 850 dinara. Tu su i neizbežne cigare, sa cenama od par hiljada, pa sve do više desetina hiljada. Zatim najbolje belgijske crne čokolade sa neverovatnim rasponima cena i da na nabrajamo dalje.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

viski i cigare

VISKI i cigara

Izbor viskija i nekog od duvanskih proizvoda je individualna stvar, ali sveto pravilo glasi da se sa viskijem nikada ne

hennesy

KONJAK Hennessy

U svetu vina, vinskih destilata i gastronomije praktično ništa ne može da prođe bez Francuza, ali čini se da im je ovaj put konce pomrsio jedan Irac.

Yamazaki

VISKI The Yamazaki Mizunara

Viski The Yamazaki Mizunara je vrhunski japanski viski. The Yamazaki Mizunara odležava u specijalnim buradima od japanskog hrasta Viski se

Tekila Olmeca Altos Reposado

Tekila Olmeca Altos Reposado

Tekila Olmeca Altos Reposado pravi se autentičnim tradicionalnim metodama, a dolazi iz srca meksičkog Los Altosa Drevni stanovnici današnjeg Meksika,

Dzin Tanqueray

DŽIN Tanqueray Nº Ten

Džin Tanqueray Nº Ten je ultra premium džin – vrlo je pitak i kremaste je teksture Džin ima viševekovnu tradiciju.

Holivud voli viski

VISKI Holivud voli viski

Filmovi i filmski serijali često su vezivali žestoka alkoholna pića uz sebe, ali i konkretne brendove, te sinergijskim efektom visoke

Martell Cordon Bleu XO

KONJAK Martell Cordon Bleu XO

Konjak Martell Cordon Bleu XO idealan je za posebne prilike, jer pruža eksploziju ukusa zahvaljujući začinskim i voćnim notama Za

KONJAK Meukow V.S.O.P. Superior

Konjak Meukow V.S.O.P. Superior odležava duže od četiri godine u francuskim hrastovim bačvama i vinski je destilat koji će vas oduševiti  Konjak je vrsta brendija

RAKIJA Manastir Kovilj Dunja

Rakija Manastir Kovilj Dunja čuva se minimun tri godine i odležava u manastirskom podrumu Rakija je tradicionalni srpski proizvod. Pije se za dobro jutro i

DŽIN Tanqueray Nº Ten

Džin Tanqueray Nº Ten je ultra premium džin – vrlo je pitak i kremaste je teksture Džin ima viševekovnu tradiciju. Otac džina je holandski lekar

VOTKA Grey Goose

Votka Grey Goose spada u premium spirite i proglašena je za najbolju votku na svetu Votka potiče iz Istočne Evrope. Naziv je dobila po ruskoj,

TEKILA 1800 Anejo

Tekila 1800 Anejo pravi se od agave koja je isključivo stara osam godina i zato ima karakterističan i prefinjen ukus Tekila se u Srbiji ispija

Burbon Jim Beam

Burbon Jim Beam se obično služi čist, razređen sa malo vode, preko kockica leda, mešan sa sodom, ili u koktelima Škoti i Irci se sigurno