KONJAK Gde kupiti kvalitetan konjak

prodavnica alkohola

Specijalizovane prodavnice za prodaju luksuznih spirita pružaju vam i edukaciju i savet i mogućnost pametne kupovine

U svakom domaćinstvu postoji bar jedna flaša kvalitetnog alkoholnog pića – konjaka, vinjaka, viskija, tekile, votke, džina, ekskluzivne rakije ili prefinjenog crnog i belog vina koja se čuva u bifeu za specijalne prilike i odabrane goste.

Međutim, izabrati ono pravo, pogoditi sortu grožđa od koje se pravi vino i njegovi destilati, pronaći kvalitetne i prefinjene arome koje će obradovati vaša nepca definitivno nije lak zadatak. Uz sve to treba voditi računa i o kućnom budžetu.

U ovim situacijama kada na raspolaganju imate zanimljivu selekciju raznih etiketa, a nemate baš neko znanje o alkoholnim pićima, bilo bi dobro da posetite specijalizovane prodavnice u kojima će vam trgovac pomoći u izboru pića po vašem ukusu.

Konjak u specijalizovanim prodavnicama

Bilo da je kupac u potrazi za poklonom, da slavi rođendan, kupuje za slavu ili ga jednostavno radoznalost vodi u prodavnicu za novim aromama i ukusima, preporuka je da se uputi u upravo u specijalizovanu radnju za prodaju alkoholnih pića. U ovim prodavnicama svaka mušterija će naći ono što joj odgovara, a možda će naučiti i nešto više o alkoholnom piću koje želi da kupi.

U tipskim radnjama gde prodaju isključivo pića uglavnom imaju i cigare, kao i ekskluzivne vrste čokolada i zato prilikom kupovine može se upariti najbolja kombinacija recimo cigara i konjaka ili crvenog vina i crne čokolade.

Njihova prednost je i u tome što se uglavnom radi o porodičnim manufakturama, gde rade i sami vlasnici, kao i članovi porodice kojima je veoma stalo sa svako bude uslužen na najbolji način. Primera radi, ako kupujete konjak svaki trgovac u ovakvim prodavnicama će vas uputiti na ukus i aromu pića, objasnice vam kako da uparite piće sa cigarom, odnosno čokoladom.

Konjak u poklon pakovanju

Ovakve specijalizovane prodavnice vrlo su pogodne i za kupovinu poklona, jer često imaju već upakovane korpe u kojima se nalazi jedno ili više vrsta alkoholnih pića. Ako uz flašu nekog prefinjenog spirita poželite još nešto, pronaći ćete i poklon pakovanja,  bombonjere ili kafe. Takođe, uglavnom imaju i prateći program, otvarače, vakuum pumpe, čaše, posude za led, kible i dekantere. I još jedna bitna stvar jeste prijatan ambijent i topao enterijer, koji se može porediti sa najekskluzivnijim prodavnicama.

U ovim specijalizovaniim maloprodajnim objektima obično nude i do  500 vrsta vina, 200 vrsta rakija, 300 vrsta raznog alkoholnog ekskluzivnog i manje eksklutivnog pića, kao i veliki broj raznih vrsta kraft piva.

Pored ovih artikala tu su zastupljene i najfinije čokolade, te najbolji brendovi cigara, ali i probranih delikatesa. Ono što je najbitnije i možda najvažnije u specijalizovanim prodavnicama alkoholnih pića jeste kupac – kupac je fokus svih poslovnih odluka vlasnika objekta i zato prate trendove i na osnovu osluškivanja tržišta, na rafovima se uvek nađu inovativni artikli po odličnim cenama.

Konjak poručite online

Pojedine prodavnice ovog tipa su otišle i korak dalje i često organizuju degustacije i promocije pica, te uparivanje pica, cigara, čokolada i delikatesa. Ponegde angažuju i somelijere koji su u svakom trenutku spremni da s kupcima podele znanje i preporuče ukuse koji će im najviše prijati. Takođe, da bi privukli mušterije uz piće neretko prodaju i led ili ga dostavljaju na kućnu adresu.

Danas svaka ova prodavnica ima i online prodaju s ciljem da zadovolje potrebe kupca bogatom ponudom, ali i dostavom robe na kućnu adresu. Njihove online prodavnice su vrlo jednostavne za korišćenje i prilagođene su čak i za osobe koje slabije barataju računarima i mobilnim telefonima.

U ovim radnjama možete pronaći italijanska vina za oko 300 dinara po flaši, ali i vina za vrtoglavih 121.000 dinara.

Široka je ponuda i konjaka počev od V.S. zatim V.S.O.P. do X.O. a poneki imaju i ekskluzivu poput Hennessy Paradis, Hennessy Richard i Remi Marten Louis XIII po ceni od 3.460 do 127.650 dinara koliko staje Hennessy Paradis 0.70 l.

Prisutno je na ovakvim mestima i mnoštvo brendiranih votki koje se razlikuju po teksturi, a kako saznajemo u poslednje vreme izdvojile su se premium votke poput Beluge, Grey Goose, Belvedere, Ruski Standard, Ivan Grozni i sličnih.

Cena ovog alkoholnog pića je od 1.500 do 50.000 dinara, koliko košta Belvedere Methuselah u pakovanju od šest litara. Cena viskija je od 2.500 do 12.000 dinara. Pojedine u ponudi imaju i ekskluzivne sireve pakovanja od 200 grama po ceni od oko 850 dinara. Tu su i neizbežne cigare, sa cenama od par hiljada, pa sve do više desetina hiljada. Zatim najbolje belgijske crne čokolade sa neverovatnim rasponima cena i da na nabrajamo dalje.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu