RAKIJA Premier Dunja

Rakija od dunje iz destilerije Premier je proizvod koji se dobija 100 odsto fermentacijom i destilacijom voćne komine pažljivo birane i selekcionisane dunje

Mnogi rakiju od dunje smatraju vrhunskim delikatesom među rakijama i rakijom koju je veoma zahtevno napraviti.

U Srbiji postoji velik broj rakija od dunje i vrlo teško je preporučiti najbolju, te vam ovog puta ne predlažemo najbolju, već jednu od najboljih rakija od dunje – Dunju iz destilerije Premier.

Rakija od dunje iz destilerije Premier je proizvod koji se dobija 100 odsto fermentacijom i destilacijom voćne komine pažljivo birane i selekcionisane dunje.

Valja istaći da polazna sirovina za proizvodnju rakije Premier Dunja potiče od najkvalitetnijih plodova određenog sortimenta voća dunje i to Leskovačke dunje.

Tehnolozi iz destilerije Premier su dosta vremena proveli u potrazi za idealnim sortimentom, koji, prema njihovom mišljenju, čini Premier Dunju prepoznatljivom na tržištu.

Nakon završene destilacije, u cilju harmonizacije destilata, destilat od dunje odležava u tankovima od inox-a 24 meseca.

Na ovaj način on se stabilizuje, te nakon odležavanja postaje stabilna rakija od dunje, punog tela, snažna na nepcu i posebno složena.

Rakija Premier Dunja može se okarakterisati kao svež i elegantan destilat, sa uverljivim  intenzitetom, koji se potpuno otvara na nepcu.

Ova rakija je intenzivne duge završnice, u kojoj preovlađuju fine arome tipične za vrhunski destilat dobijen od Leskovačke dunje.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu