Ovo je vrlo poseban viski, koji umnogome podseća na izvorne manufakturno spravljane škotske viskije
Jedan od posebnih i na neki način jedinstvenih viskija je japanski viski Nikka, koji nam dolazi iz hrastovih buradi i nosi interesantan naziv – Nikka from the Barrel.
Ovo je vrlo poseban viski, koji umnogome podseća na izvorne manufakturno spravljane škotske viskije. Ovo i ne treba da čudi, jer se Nikka from the barrel zasniva na škotskim modelima spravljanja, a i sirovine, te specijalni aparati za destilaciju dolaze upravo iz Škotske.
Prvo što upada u oko kod viskija Nikka from the Barrel je njegova boje ćilibara.
Prilikom sipanja u čašu se osete arome sveže rezanog cveća, ali i svežeg voća, posebno citrusa.
Već na prvom gutljaju dominiraju razni začinski ukusi, te pržena kafa i blagi dodir vanile, koji se javlja zbog odležavanja u kvalietnoj hrastovini.
Pored ovog primetni su i lepi zimski začini, posebno arome cimeta, dok u završnici i aftertejstu do izražaja dolaze kafa, karamela, čokolada, kandirano voće i lepe arome meda.