VISKI Yamazaki single malt 12 godina

viski yamazaki
Ovaj viski se pravi u vrlo ograničenim serijama, a odlikuju ga mešavine aroma, mirisa i ukusa, koji potiču od specifičnog načina proizvodnje i hrastovine u kojoj odležava

Pametna kupovina podrazumeva dobar balans između cene i kvaliteta određenog proizvoda.

U pametnoj kupovini cena ne treba da bude presudna za odabir pojedine robe, ali treba da bude korektivni faktor, koji utiče da se opredelite za vrhunski proizvod, po adekvatnoj ceni.

Upravo ovakva roba je Yamazaki single malt, vrhunski japanski viski, koji nam dolazi iz čuvene Suntori Spirits Limited grupacije.

Yamazaki single malt je fini destilat, koji je odležao 12 godina u posebnim buradima spravljenim od hrasta Mizunara.

Ovaj viski se pravi u vrlo ograničenim serijama, a odlikuju ga mešavine aroma, mirisa i ukusa, koji potiču od specifičnog načina proizvodnje i hrastovine u kojoj odležava.

Već na prvi pogled ovaj sing malt dominira svojom svetlo-zlatnom bojom, dok se već pri otvaranju flaše i sipanju u čašu osete nežni mirisi vanile, marcipana i ananasa, a koji se mešaju sa lepim aromama zrelih krušaka, pomorandže, grožđa i kasnih jesenjih jabuka.

Pored ovih aroma na mirisu se oseti i blagi šeri, ali on se javlja kao sekundarna aroma.

Nakon kompleksnih aroma na mirisu, u samom ukusu preovlađuju jake arome hrasta, koje su pomešane sa elegantnom slatkoćom, u kojoj se prepoznaju ukusi šerija, voća, ali i ječmenog slada i mlečne čokolade.

Sinergija svih aroma i ukusa Yamazuki single malt viskiju daje poseban i upečatljiv karakter.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu