KONJAK Hennessy VSOP Privilege

KONJAK Hennessy VSOP Privilege

Konjak Hennessy VSOP Privilege se čuva na sobnoj temperaturi i na toj temperaturi se i konzumira

Konjak starenjem godišnje gubi oko tri odsto zapremine. Ovaj process se naziva „The angels’ share“. U prevodu ovo doslovno znači – Deo koji anđeli uzimaju za sebe. Zbog ovog, ali i drugih razloga konjak je veoma cenjen. Posebno je cenjen kod ljubitelja prefinjenih žestokih alkoholnih pića. Da bi bio spreman za flaširanje mora da odleži u bačvi najmanje 30 meseci. Uobičajeno odležava i mnogo duže, pa čak i nekoliko decenija.

Konjak VSOP

Hennessy VSOP je verovatno najpoznatiji konjak na svetu. On se često koristi kao reper za konjake drugih proizvođača u istoj kategoriji.

Proizvođači konjaka navode kako ovaj vinski destilat najbolje dočarava Hennessy kompaniju. Kompanija Hennessy pravi konjak već više od 200 godina.

U širokoj ponudi svojih destilata, Hennessy VSOP Privilege zauzima visoko mesto. Hennessy VSOP Privilege je posebno cenjen  kod potrošača. Reč je o konjaku koji je mešavina 60 različitih Eux-De-Vie destilata. Svi destilati su dobijeni od sorte grožđa Ugni Blanc. Sorta grožđa Ugni Blanc se gaji u apelacijama Borderies i Fins Bois. Ali i u apelacijama Grande Champagne i Petite Champagne.

Konjak koji odležava 4 godine

Prilikom proizvodnje ovog konjaka destilati odležavaju najmanje četiri godine. Najstariji destilat u mešavini sazreva petnaest godina. I to isključivo u francuskim hrastovim bačvama Limousin.

Konjak s mirisom jabuke

Konjak Hennessy VSOP Privilege ima miris koji podseća na kajsiju i jabuku. U njegovom mirisu dominiraju i karanfilić i cimet. U ukusu se može prepoznati klasična vanila i note bureta. Ove note su propraćena laganim ukusom voća. Pored voćnih nota prisutne su i note cimeta i karanfilića. Ali i note meda i kandiranog voća.

Kao i druge vrste konjaka i konjak Hennessy VSOP Privilege može da se meša u koktelima. Međutim, preporuka da se pije bez leda i dodataka. Takođe, preporuka je i da se zagreva u rukama. Tada njegov ukus i miris najbolje dolaze do izražaja.

 

Stil VSOP Privilege

Alkohol 40%

Temperatura serviranja 12 ˚C

 

Podelite članak

PROČITAJTE I:

DŽIN The London No 1

DŽIN The London No 1

Džin The London No 1 je u vlasništvu španske kompanije Gonzales Byass i specifičan je po začinskom ukusu mediteranskog bilja

konjak i cigare

Konjak i cigare

Ono što je Francuska za vinske destilate, to je Kuba za cigare, te ne treba da čudi što u njihovoj kombinaciji dolazi do eksplozije ukusa.

Trijumf XO

VINJAK Trijumf XO

Vinjak Trijumf XO proizvodi se u Srbiji, u vinariji Aleksandrović, a se odlikuje ga tamna, ćilibarna boja kao i široki

Belobog kajsija

RAKIJA Belobog kajsija

Rakija Belobog kajsija je delikatesna rakija od kajsije, koja je destilovana na ručno iskovanom bakarnom kazanu Kada se ukrste dva

DŽIN Aviation American

DŽIN Aviation American

Džin Aviation American najukusniji je džin na svetu, a jedan je od retkih koji u mirisu ima intenzivnu lavandu Svako

Gin Lordson

DŽIN Lordson

Džin Lordson je savršen za one koji vole džin tonik, te je naša preporuka da koristite ovaj prefinjeni francuski džin

SAZNAJTE Kako da prepoznate dobar viski

Vekovima su destilerije učile kako drvo utiče na ukus viskija i zadnjih decenija je primetno  da su savladale umetnost igranja sa različitim tipovima i veličinama

RAKIJA ŠAMAR Rakija o kojoj se priča

Šamar nije samo rakija, Šamar je brend koji poštuje nasleđe i tradiciju, dok istovremeno donosi dašak svežine i inovacije u urbani, živahan i moderan gradski