ARMANJAK Delord Bas Armagnac 1969

Delord Bas Armagnac 1969

Armanjak, pa samim tim i Delord Bas Armagnac 1969, je karakteristična vrsta brendija. On je specifične arome  i proizvodi se na jugozapadu Francuske

Smatra se i da je brendi nastao sasvim slučajno. Pre nastanka brendija u Francuskoj se pravilo samo vino. Oblast gde je nastao brendi bila poznata isključivo po odličnim sortama loze i kvalitetnim vinima.

Tokom vekova proizvodnja brendija se razvijala i napredovala. Proizvodnju brendija u osnovi je i dalje činilo vino. Tačnije njegova destilacija i starenje u hrastovim buradima. Ovaj tip destilata može da se proizvodi i od jabuka. Ali on se izvorno proizvodi od grožđa, odnosno vina.

Armanjak VS Konjak

Finese u postupku proizvodnje brendija su u destilerijama razvijene do najsitnijih detalja. Svaki proizvođač zapravo ima svoje “male tajne”. Upravo  zbog njih je baš njegov destilat poseban i prepoznatljiv.

U svetu su već svima poznata zvučna imena nekoliko tipova brendija. I to su sve brendiji koji se dobijaju destilacijom grožđa. To su Armanjak, Konjak i Metaksa.

Armanjak je karakteristična vrsta brendija. Armanjak poseduje specifične arome. On se proizvodi na jugozapadu Francuske. Armanjak ima skoro pa identičan ukus kao i konjak. Međutim, on se tradicionalno destiluje jedanput. Kao rezultat toga dobija se piće koje je manje “uglađeno” od konjaka.

Armanjak dugo odležava u buradima

Za Armanjak je karakteristično i to što dugo sazreva u hrastovim buradima. Ovo odležavanje ublažava njegov ukus.

Jedna od poznatijih destilerija koja se bavi proizvodnjom armanjaka je Delord Armagnac. Destilerija Delord Armagnac nalazi se u regiji Bas.

U ovoj destileriji proizvode prefinjena alkoholna pića stara preko 50 godina. Karakteristični su po tome što je na njihovim flašama obavezno napisan datum punjenja.

Jedno od majstorskih dela je i Delord Bas Armagnac 1969.  On je star 52 godine.  Delord Bas Armagnac 1969  karakterističan je po intenzivnom mirisu. U njegovom mirisu se jasno prepoznaju različite arome. Dominiraju arome vanile, kafe, bibera i pralina. Delord Bas Armagnac 1969 u ustima daje uravnotežen ukus. Na ukusu dominiraju biber i sladić. Završnica mu je duga i aromatično intenzivna.

 

Stil Armanjak

Alkohol 40%

Temperatura serviranja 12 ˚C

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Yamazaki

VISKI The Yamazaki Mizunara

Viski The Yamazaki Mizunara je vrhunski japanski viski. The Yamazaki Mizunara odležava u specijalnim buradima od japanskog hrasta Viski se

prodavnica alkohola

KONJAK Gde kupiti kvalitetan konjak

Ono što je najbitnije i možda najvažnije u specijalizovanim prodavnicama alkoholnih pića jeste kupac – kupac je fokus svih poslovnih odluka vlasnika objekta i zato prate trendove i na osnovu osluškivanja tržišta, na rafovima se uvek nađu inovativni artikli po odličnim cenama.

Votka Smirnoff Orange

VOTKA Smirnoff Orange

Votka Smirnoff Orange sinonim je za odličnu votku, dobar provod i nezaboravno iskustvo Votka je žestoko alkoholno piće neutralnog ukusa.

Viski Dewars white label

Viski Dewar’S White Label

Viski Dewar’S White Label je klasičan mešani škotski viski, koji je savršen za koktele Viski je često menjao svet i

Manastir Kovilj Dunja

RAKIJA Manastir Kovilj Dunja

Rakija Manastir Kovilj Dunja čuva se minimun tri godine i odležava u manastirskom podrumu Rakija je tradicionalni srpski proizvod. Pije

KONJAK Meukow V.S.O.P. Superior

Konjak Meukow V.S.O.P. Superior odležava duže od četiri godine u francuskim hrastovim bačvama i vinski je destilat koji će vas oduševiti  Konjak je vrsta brendija

RAKIJA Manastir Kovilj Dunja

Rakija Manastir Kovilj Dunja čuva se minimun tri godine i odležava u manastirskom podrumu Rakija je tradicionalni srpski proizvod. Pije se za dobro jutro i

DŽIN Tanqueray Nº Ten

Džin Tanqueray Nº Ten je ultra premium džin – vrlo je pitak i kremaste je teksture Džin ima viševekovnu tradiciju. Otac džina je holandski lekar

VOTKA Grey Goose

Votka Grey Goose spada u premium spirite i proglašena je za najbolju votku na svetu Votka potiče iz Istočne Evrope. Naziv je dobila po ruskoj,

TEKILA 1800 Anejo

Tekila 1800 Anejo pravi se od agave koja je isključivo stara osam godina i zato ima karakterističan i prefinjen ukus Tekila se u Srbiji ispija

Burbon Jim Beam

Burbon Jim Beam se obično služi čist, razređen sa malo vode, preko kockica leda, mešan sa sodom, ili u koktelima Škoti i Irci se sigurno