KOKTEL BAROVI U SRBIJI Popularna mesta za izlazak

koktel bar

U koktelskim kartama pojedinih koktel barova može se pronaći i više od 200 vrsta različitih maštovitih koktela i mikseva i barmeni se takmiče čija će kombinacija biti interesantnija i autentičnija

U bogatoj ugostiteljskoj ponudi Beograda i Novog Sada ljubitelji kvalitetno i znalački izmešanih pića nisu zapostavljeni, jer se otvara sve više koktel barova, koji su sve popularnija mesta za izlazak – bio on popodnevni  ili večernji.

Naime, u koktelskim kartama pojedinih koktel barova i restorana može se naći i više od 200 vrsta različitih interesantnih mikseva i barmeni se praktično utrkuju čija će kombinacija biti interesantnija i autentičnija.

U skladu s ovim trendom mi vam predstavljamo i donosimo predloge nekih od najboljih mesta gde možete da uživate u vrhunski spravljenim koktelima.

Najbolji srpski koktel bar

Kultura bar nalazi se u Beogradu, u ulici kralja Milutina, na Vračaru i mnogi tvrde da je ovo jedan od najboljih koktel barova u srpskoj prestonici, a svakako i najpoznatiji. Barom dominira retro polica sa širokim spektrom klasičnih i signature koktela, ali i barskom hranom. Koncipirani su tako što zaposleni intenzivno rade na podizanju svesti svojih gostiju o koktel kulturi, pa su stoga kreirali i zavidnu koktel kartu sa velikim brojem raznovrsnih koktela, mikseva i mešavina. Ponekad je teško opredeliti se za onaj najbolji, a ukoliko ste ljubitelj klasike preporuka je da probate The Long  Journey, koktel čija je osnovna baza viski.

Koktel bar i teatar

Misterija, gluma, Džek Trbosek, magloviti London i naravno kokteli opisuju  In His Mind koktel bar i imerzivni teatar. Ovaj spuki koncept nalazi se u ulici Đorđa Vajferta, na beogradskom Vračaru i na ovom mestu kreiraju namenske koktele za goste koji između ostalog dolaze da odgledaju i učestuju u predstavi In His Mind. Pored izvrsne predstave, gostima nude klasične koktele poput Old Fashioned, Negroni i Mainhattan, a kreiraju i služe i specifične, tematske poput In His Mind, Love Potion, Whitechappel, Rose’s Requiem.

Vaš izbor na ovom mestu svakako treba da bude intrigantni i misteriozni tematski koktel  In His Mind.

Šutiranje

Shootiranje je prvi beogradski bar koji je svoje poslovanje fokusirao na obogaćivanje ponude šotovima, s tim da na karti pića imaju i zavidan broj koktela. Nalaze se u najatraktivnijem delu Beograda za izlaske – u Savamali. Reč je o baru sa modernim enterijerom i specifičnim osvetljenjem. Bar raspolaže prostranim šankom, a po ugledu na njujorške barove gostima je ponuđeno da koktel mogu da popiju i na ulici. U ponudi imaju preko 100 interesantnih koktela, mikseva i mešavina, sa više od 70 šotova.

Naša preporuka je da probate koktel šot- Blow Job.

Priroda u najurbanijem delu Beograda

Bar Infobiro nalazi se na samo nekoliko metara od glavne beogradske ulice, Knez Mihajlove, u ulici Uskočko Sokače. Specifičan je po zimsko-letnjoj bašti koja je opasana zelenilom  i vrlo je prostrana, pa posetioci imaju utisak da borave negde u prirodi. Enterijerom dominira šank dug 13 metara, koji daje posebnu draž koktel baru. U ponudi imaju premium koktele, koje kreiraju od premium spirita, premium likera, vrhunskih vina i voća iz prve kategorije.  Kod njih možete popiti neke od najpoznatijih koktela poput Tequila Sunrise, Long Island Iced Tea i Margarita.

Predlažemo vam da na ovom mestu naručiti Sex On The Beach i uverite se kako kvalitetni sastojci daju potpuno novu dimenziju jednom sasvim običnom koktelu.

Mi imamo koktele

Beogradski Central bar nalazi se u ulici Kralja Petra i jedinstven je po mnogo čemu, ali pre svega po konceptu gde je akcenat stavljen na negovanje i razvijanje koktel kulture. Osim što je interesantno mesto za izlaske, jer su gosti u mogućnosti da  uživaju u najrazličitijim vrstama koktela, spravljenim po originalnim recepturama, ovaj koktel bar je i sedište Udruženja barmena.

Enterijer mu je vrlo interesantan i u samom centru, odnosno na sredini koktel bara nalazi veliki i masivan barski šank, oko kog može da stane i do 50 gostiju. Karta pića većinski se sastoji od koktela i njihov moto je: ,,Mi imamo koktele i sve ostalo, a ostali imaju sve ostalo i koktele”. Stoga ovde možete da probate i vrhunske kraft koktele, a posebno su interesantni oni na bazi mente i džina.

Naša preporuka je da prilikom posete Central baru naručite džin tonik, spravljen od kraft džina i premium tonika.

Kokteli u centru Novog Sada

Novosadski Shamrock bar nalazi se ulici Mite Ružića i nudi zanimljiv, ali neočekivan koncept za one koji traže koktele. Na ovom mestu svaki detalj podseća na Irsku, od deteline preko fotografija, slika, do navijačkih šalova okruga i klubova te države.

Međutim, u ponudi imaju oko 30 koktela, s tim da se karta koktela menja nekoliko puta godišnje. U klubu se sredom tradicionalno organizuje žensko veče, kada su damama dostupni razni miksevi i do 50 odsto jeftiniji. Pored standardne ponude, vole da istaknu svoj Motherfucker koktel koji se ne nalazi na karti pića, ali se pravi po narudžbini. Sadrži dve vrste soka i čak deset vrsta alkohola i služi se u pivskoj flaši od pola litre.

Neka vaš izbor na ovom atipičnom mestu za služenje koktela, ali i mestu sa najboljom ponudom koktela u Novom Sadu, bude upravo koktel Motherfucker.

Duh starog Novog Sada

Club Absolut smešten je u Novom Sadu, u Zmaj Jovinoj ulici, i za njega se komotno može reći da je svojim enterijerom zadržao kulturu i duh starog Novog Sada. U ovom klubu posetioci svih generacija mogu da uživaju uz finu i nenametljivu muziku i veliki izbor kvalitetno spravljenih koktela. Među gostima je definitivno najomiljeniji Moscow Mule, jer su ga u Absolutu podigli na viši nivo. U ponudi imaju i nekoliko svojih autentičnih koktela, koje su kreirali njihovi barmeni, a koji su vrlo popularni među gostima.

Jedan vrlo interesantan je i Floral bramble koji se pravi od Ginović Floral džina, limuna, šećernog sirupa i krema, te neka upravo on bude vaš odabir ako posećujete Club Absolut.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu