VOTKA Smirnoff Orange

Votka Smirnoff Orange

Votka Smirnoff Orange sinonim je za odličnu votku, dobar provod i nezaboravno iskustvo

Votka je žestoko alkoholno piće neutralnog ukusa. Votku je svako od nas bar jednom probao. Njen ukus i miris se ne osete. Votka je posebno pogodna da se miksuje sa sokovima.

Votka sa dvora

Danas u svetu postoje votke raznih proizvođača. Međutim, prva asocijacija na votku je Smirnoff votka. Smirnoff votka se pila na ruskom carskom dvoru. Ovo je zvanično najprodavanija votka na svetu.

Smirnoff brend je prvobitno promovisala američka kompanija Heublein. Danas ovaj brend pripada svetskoj poznatoj britanskoj koorporaciji Diageo. Kompanija Diageo je vlasnik poznatih brendova. Pod njihovom kapom su brendovi Guinness, Red Stripe i Johnnie Walker. Takođe, kompanija Diageo u vlasništvu ima i  J&B, Gordon`s i Captain Morgan. Pored njih, tu su i Crown Royal, Don Julio i Baileys, ali i Blossom Hill.

Votka iz 1818. godine

Proizvodnja Smirnoff votke počela je 1818. godine u Rusiji. Posao je u Moskvi pokrenuo Ivan Smirnov. Nakon izvesnog vremena nasledio ga je nećak Petar. On je unapredio proizvodnju Smirnoff votke. Peter Arsenijević Smirnov osnovao je vlastitu destileriju u Moskvi u 1860. godine. Ova destilerija je radila pod imenom PA Smirnov. Prvo se u njoj proizvodio čist destilat. Danas na tržištu postoji nekoliko različitih ukusa Smirnoff votke.

Voćni ukusi u votki su vrlo popularni. Upravo zbog toga destilerija proizvodi Smirnoff votke sa ukusom voća. Jedna od najprodavanijih Smirnoff votki je sa ukusom pomorandže.

Votka sa ukusom pomoranže

Votka Smirnoff Orange je vrlo prefinjeng ukusa i arome. Dok se ispija ova votka osete se sveži voćkasti ukusi pomorandže. Ovaj ukus se dugo zadržava u ustima.

Votka Smirnoff Orange dobija se od mešavine šest sorti pomorandži i mandarina. Ova kombinacija joj daje intenzivan citrusni miris. Votka Smirnoff Orange najbolje se slaže sa gaziranom vodom. Nećete pogrešiti ni ako je pomešate sa sokom od brusnice ili pomorandže.

Votka Smirnoff Orange ne sadrži u sebi gluten. Nju mogu da je piju i osobe koje su na njega alergične.

 

Stil Voćna votka

Alkohol  42,8%

Temperatura serviranja 1 ˚C

Podelite članak

PROČITAJTE I:

TEKILA Cabo Wabo

TEKILA Cabo Wabo

Tekila Cabo Wabo stekla je planetarnu slavu zahvaljujući frontmenu grupe Van Halen, a evo i zbog čega Od svih žestokih

DŽIN Beefeater London Dry

DŽIN Beefeater London Dry

Džin Beefeater London Dry dobitnik je brojnih međunarodnih priznanja i jedan je od najprepoznatljivijih džinova Džin se deli na nekoliko

KONJAK Martell XO

KONJAK Martell XO

Konjak Martell XO je konjak tamno – zlatne boje, s bakarnim odsjajem, a obično se pije čist i bez leda

SAZNAJTE Kako da prepoznate dobar viski

Vekovima su destilerije učile kako drvo utiče na ukus viskija i zadnjih decenija je primetno  da su savladale umetnost igranja sa različitim tipovima i veličinama

RAKIJA ŠAMAR Rakija o kojoj se priča

Šamar nije samo rakija, Šamar je brend koji poštuje nasleđe i tradiciju, dok istovremeno donosi dašak svežine i inovacije u urbani, živahan i moderan gradski