VOTKA Grey Goose

Grey goose votka

Votka Grey Goose spada u premium spirite i proglašena je za najbolju votku na svetu

Votka potiče iz Istočne Evrope. Naziv je dobila po ruskoj, odnosno poljskoj reči voda. Votka je prvi put proizvedena u Rusiji. Početak njene proizvodnje se vezuje za kraj IX veka. Međutim, prva poznata destilerija nastaje 200 godina kasnije u Khylnovsku. Poljaci tvrde da je votka njihovo piće. Rusi smatraju da je votka njihov nacionalni izum. I dok se oni svađaju, Francuzi su votku doveli do savršenstva.

Votka iz premium segmenta

Votkla Grey Goose spada u premium votke. Poznavaoci kažu da je to zapravo super premium votka. Votka Grey Groose je najbolja na svetu. Njeno mesto rođenja nije Rusija, već Francuska.

Votka izum Amerikanca

Američki biznismen Sidni Frenk, osmislio je ovu votku. Njegova ideja je bila da razvije premium luksuznu votku. Votka je bila namenjena za bogato američko tržište. Međutim,ubrzo postaje popularna u celom svetu. Kompanija nije slučajno odabrala Francusku za proizvodnju votke.

Uspeli da stvore imidž luksuza upravo zbog Francuske. Godine 1998. ova votka dobija nagradu za najbolji ukus. Od 2004. godine votka Grey Goose je pod kapom brenda Bacardi.

Votka iz Francuske

Prilikom proizvodnje ove votke koristi se pšenica iz okoline Pariza. Proizvodi se u destileriju u regiji Cognac. Dobijeni destilat se meša s prirodnom izvorskom vodom. Votka Grey Goose vrlo je pitka. Njena destilacija se obavlja čak pet puta.

Votka cvetne arome

Votka Grey Goose kristalno je čista i sveža. Ova votka ima glatku i kremastu teksturu. Aroma je cvetna i citrusna. U ukusu se oseti naznaka badema. Zbog blagog ukusa je odlična osnova za koktele. Čista se služi u malim čašama sa ledom. Zbog specifičnog ukusu, odlično ide sa svim jelima. Uklapa se uz belo meso, teletinu, tartufe i masline. Votka Grey Goose rado je viđen gost na svim elitnim žurkama.

 

Stil Premium votka

Alkohol 40 %

Temperatura serviranja 1 ˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu