VOTKA Finlandia Classic

Votka Finlandia

Votka Finlandia Classic napravljena je od ječma, koji sazreva pod „ponoćnim sunce“ – Zato je veoma čistog ukusa

Votka je vrlo popularna u svetu. Popularnost je stekla jer ne ostavlja alkoholni miris u ustima. Ali i zbog svog neutralnog ukusa. Votka se može praviti od raznog bilja. Ipak, biljka od koje se pravi mora da sadrži  šećer. Votke od raži i od žita su najkvalitetnije. Proizvode se i od krompira, soje, grožđa i šećerne repe. U EU je priznata samo ona votka – proizvedena od žitarica ili krompira. Osnovna karakteristika joj je intenzivno prečišćavanje. Prečišćavanje se sprovodi i nakon procesa destilacije.

Votka iz Finske

Tradicionalni proizvođači votku destiluju po preciznoj proceduri. Bez dodatnog prečišćavanja. Tako se dobija karakterističan ukus i aroma. Vrlo poznate votke prave i Finci. Finci su poznati zbog svog načina proizvodnje votke. Jedna od poznatih destilerija je i Rajamaki. Destilerija Rajamaki osnovana je pre 50 godina. Votku prave od zlatnog soumi ječma. Ječam sazreva pod „ponoćnim suncem“.

Votka u 200 koraka

U ovom delu Finske sunce ne zalazi 72 dana. Zato imaju najfiniji ječam. On sazreva na nezagađenom zemljištu. Nakon žetve, destiluje se do čistog alkohola. Votka se pravi u 200 koraka. Nakon destilacije dodaje se čista izvorska voda iz Rajamaki izvora. Rajamaki izvor se nalazi u neposrednoj blizini istoimenog sela. Ova voda votki pruža oštarinu, čistotu i pitkost.

Votka od šestorednog ječma

Destilerija Rajamaki u proizvodnji ima nekoliko stilova votki. Uglavnom je reč o voćnim votkama. Njihov najpoznatiji brend je premium votka Finlandia Classic. Dobija se od šestorednog ječma i vode sa glečera. Zato joj nije potrebna dodatna hemijska filtracija. Klasična votka Finlandia Classic ima blag i prirodan ukus. Kristalno je  čiste boje. U ustima se osaćeju izuzetno prirodni sastojci. Zbog svežine votka Finlandia Classic je savršena za koktele. Ova votka može da se meša samo sa tonikom. Može da se pije i sama.

Votka Finlandia Classic dolazi do punog izražaja – kada je dobro rashlađena.

 

Stil Premium Votka

Alkohol 40%

Temperatura serviranja oko 2 ˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu