VOTKA Chase Potato

Chase Potato

Votka Chase Potato je premium votka dobijena od krompira

Votka je veoma popularno piće. Zato je u centru mnogih mitova i zabluda. Mnogi misle da su sve votke iste. Ovo je velika zabluda. Ukusi votke se veoma razlikuju. Ukus votke zavisi od toga gde se ona proizvodi. U Istočnoj Evropi su votke jačeg ukusa. U Zapadnoj Evropi i Americi votka ima blaži ukus.

Votka iz Engleske

Votka se pravi od pšenice. Ali i od kukuruza i grožđa. Pojedine vrste prave se i od krompira. Jedna od njih je i votka Chase Potato. Ovo piće proizvodi porodična destilerija iz Velike Britanije. Oni imaju svoje sopstvene zasade krompira. Čitava proizvodnja se odvija na imanju Herefordshire. Postoje od 2008. godine. Za njih se može reći da su lideri u proizvodnji votke u Engleskoj. Oni su već dobili status industrije za proizvodnju belih alkoholnih pića. Destilerija Chase je jedina engleska destilerija koja proizvodi votku od krompira. Ukus votke zavisi od sirovine – odnosno sorte krompira. On je vrlo ugodan i mekan.

Votka od 150 krompira

Za jednu bočicu ove premium votke potroše se 150 krompira. Svaki krompir je težine od oko 300 grama. Inače pre izvesnog vremena – Kompanija Diageo je umešala svoje prste u destileriju Chase. Britanski Diageo, preuzeo je zanatsku destileriju Chase Distillery. Kompanija Diageo će tako pod svojim okriljem imati popularnu votku od krompira Chase Potato. I sedam vrhunskih džinova, koje proizvodi Chase Distillery.

Votka okićena medaljama

Votka Chase Potato je šampion svoje zemlje. Uzela je prvo mesto. I osvojila je duplu zlatnu medalju. I to čak na prestižnom San Francisco World Spirits sajmu. Ističe  se svežom aromom. Ima i laganu notu maslaca. Posebno se ističe kremasta tekstura ove votke. Votka Chase Potato ima i vrlo kompleksnu aromu pire krompira. Naknadni ukus je fascinantan. U aftertejstu se oseti slabo dimljeni badem. Ima i nagoveštaj crnog bibera u samoj završnici.

Votka Chase Potato pije se dobro rashlađena. Preporuka je da je pijete u koktelu votka – martini.

 

Stil Potato premium Votka

Alkohol 40%

Temperatura serviranja oko 2 ˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu