VOTKA Sausage Tree

Sausage Tree

Znate li da se Votka Sausage Tree Pure Irish proizvodi se isključivo od divljih biljaka

Votka je alkoholno piće koje se uglavnom vezuje za Rusiji i istočnu Evropu. Međutim posledjnih godina ovaj destilat se proizvodi i u drugim državama koje su sudeći po recenzijama potrošača nadnašile i same učitelje.

Votka

Votka Sausage Tree Pure Irish Votka je votka nastala isključivo od sastojaka koji se beru u netaknutoj prirodi. Ova votka se proizvodi u irskoj destileriji  The Shed, a sve zahvaljujući znatiželji PJ Rigneia, koji uz pomoć eksperimenata dolazi do vrhunskih destilata. PJ Rigneia je sanjao da izgradi sopstvenu destilerije, ali ne bilo kakvu, jer njemu je lokacija bila ključna. Destilerija The Shed je zato sagrađena u divljini, odnosno srcu ruralne Irske – U selu Drumshanbo na obali Lough Allena, u podnožju Sliabh an Iarainn (Gvozdena planina).

Tradicionalna votka

Reč je o autetntičnoj destileriji gde se svaki destilat pravi tradicionalnim metodama, pomoću bakarnih lonaca i stubova. Ono po čemu se ova votka Sausage Tree razlikuje jeste njen ukus, jer se destiluje od divljih žitarica, a aromatizuje se isključivo irskom florom i egzotičnim biljkama. Destilerija The Shed, pored ove votke, ima i irski viski, irski džin i čistu irsku votku sa „kobasicom“ koju je napravio Arnold Holstein u Nemačkoj i doneo u Drumshanbo. Naime, njegova potraga za najčistijom votkom u prirodi odvela ga je na jug preko Ekvatora i kroz afrički Serengeti gde je naišao na veličanstvenu Kigelia africana poznatu i kao “drvo kobasica”.

Sausage Tree

Ime ove votke dolazi iz bantu jezika kigeli-keia, koje znači stablo kobasica. Naime, dok je PJ Rigneia razmišljao o ovoj veličanstvenoj biljci, prepoznao je urođeno srodstvo između nje i divlje irske koprive, koja se nalazi u netaknutim šumama Drumshanba,  koja je inače poznata i po moćnom pročišćavanju. Zatim je plodove Sausage Tree i irsku koprivu destilovao sa irskim žitom i na taj način je dobio „votku sa najčistijim prirodnim ukusom“. Dok se konzumira votka Sausage Tree na nosu se osete blage začinske note, te arome žitarica. Ukus je slatkast, mekan, fin, blago gorkih i voćkastih nota, s pozadinom zelenih začina. Završnica je duga i stabilna.

Votka Sausage Tree servira se jako rashlađena.

 

Stil Pure Votka

Alkohol 43%

Temperatura serviranja 2 ˚C

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu