VOTKA Akvinta

Akvinta

Votka Akvinta prolazi peterostruku filtraciju kroz mramor, platinu, zlato i srebro

Prema definiciji votka je neutralno, bistro, bezbojno, bez izrazitog mirisa i ukusa alkoholno piće, koje se dobija destilacijom alkoholno prevrele, ošećerene komine od žitarica ili krompira. U Rusiji i u Poljskoj obično se pravi od krompira i pije nerazređena, a u zapadnim zemljama ovo piće se destiluje od žitarica, te se dobija rafinirani žitni alkohol koji se najčešće  koristi kao sastojak u različitim koktelima.

Votka

Alkohol pomešan s mekom vodom obrađuje se propuštanjem kroz nekoliko filtera za uklanjanje organskih sastojaka. Na ovaj način se proizvodi i najpoznatija hrvatska votka Akvinta, koja prolazi peterostruku filtraciju kroz mramor, platinu, zlato i srebro i koja sadrži najmanje 37,5 odsto etil alkohola. U nju se često dodaju arome za postizanje specifičnih organoleptičkih svojstava, kao na primer aromatične trave, dinja i limun.

Hrvatska votka

Votka Akvinta klasičnog je ukusa i proizvodi se u Hrvatskoj destileriji Adriatic, koja se nalazi u  Donjem Prološcu, pokraj Imotskog. Fabriku Imota d.d. za proizvodnju ove prave ruske votke službeno je otvorio Dmitry Zheleznyak 2006. godine. Ova ruska votka proizvodena u Hrvatskoj dobija se destilacijom pšenice uz upotrebu izvorske vode.

Akvinta

Specifičnost ove votke jest višestruka filtracija zbog kojih ona dobija posebna svojstava. Rezultat ovog jedinstvenog procesa daje votki Akvinta, izuzetno mekanu i prijatanu aromu, s istančanim i prefinjenim ukusom, koji savršeno nadopunjuje ekskluzivnost dizajna. Za ovaj deo priče je zaslužan britanski studio Lewis Moberly iz Londona koji je odabravo jednostavnu, elegantnu flašu koja predstavlja simbol čistoće.

Votka Akvinta servira se jako rashlađena.

 

Stil Standard Votka

Alkohol 40%

Temperatura serviranja 2 ˚C

 

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Manastir Kovilj Dunja

RAKIJA Manastir Kovilj Dunja

Rakija Manastir Kovilj Dunja čuva se minimun tri godine i odležava u manastirskom podrumu Rakija je tradicionalni srpski proizvod. Pije

DŽIN Aviation American

DŽIN Aviation American

Džin Aviation American najukusniji je džin na svetu, a jedan je od retkih koji u mirisu ima intenzivnu lavandu Svako

DŽIN Starina Novak Barik

DŽIN Starina Novak Barik

Džin Starina Novak Barik ima kompleksan ukus i miris, a prilikom ispijanja prepliću se note hrastovine i kleke Britanski vojnici

TEKILA Sauza Gold

TEKILA Sauza Gold

Tekila Sauza Gold smatra se pionirskom tekilom i ulaznicom u svet tekile Tekila je piće koje rasplamsava strast. Od nje

Scapegrace

VOTKA Scapegrace

Votka Scapegrace destiluje se jednom, a ne četiri puta kao što je uobičajeno kod nekih drugih brendova i zato ima

Dedina Rakija

RAKIJA Dedina Rakija

Rakija Dedina rakija od šljive je interesantno kreirana rakija, koja svojom aromom i teksturom podseća na konjak Rakija od šljive

SAZNAJTE Kako da prepoznate dobar viski

Vekovima su destilerije učile kako drvo utiče na ukus viskija i zadnjih decenija je primetno  da su savladale umetnost igranja sa različitim tipovima i veličinama

RAKIJA ŠAMAR Rakija o kojoj se priča

Šamar nije samo rakija, Šamar je brend koji poštuje nasleđe i tradiciju, dok istovremeno donosi dašak svežine i inovacije u urbani, živahan i moderan gradski