VOTKA Akvinta

Akvinta

Votka Akvinta prolazi peterostruku filtraciju kroz mramor, platinu, zlato i srebro

Prema definiciji votka je neutralno, bistro, bezbojno, bez izrazitog mirisa i ukusa alkoholno piće, koje se dobija destilacijom alkoholno prevrele, ošećerene komine od žitarica ili krompira. U Rusiji i u Poljskoj obično se pravi od krompira i pije nerazređena, a u zapadnim zemljama ovo piće se destiluje od žitarica, te se dobija rafinirani žitni alkohol koji se najčešće  koristi kao sastojak u različitim koktelima.

Votka

Alkohol pomešan s mekom vodom obrađuje se propuštanjem kroz nekoliko filtera za uklanjanje organskih sastojaka. Na ovaj način se proizvodi i najpoznatija hrvatska votka Akvinta, koja prolazi peterostruku filtraciju kroz mramor, platinu, zlato i srebro i koja sadrži najmanje 37,5 odsto etil alkohola. U nju se često dodaju arome za postizanje specifičnih organoleptičkih svojstava, kao na primer aromatične trave, dinja i limun.

Hrvatska votka

Votka Akvinta klasičnog je ukusa i proizvodi se u Hrvatskoj destileriji Adriatic, koja se nalazi u  Donjem Prološcu, pokraj Imotskog. Fabriku Imota d.d. za proizvodnju ove prave ruske votke službeno je otvorio Dmitry Zheleznyak 2006. godine. Ova ruska votka proizvodena u Hrvatskoj dobija se destilacijom pšenice uz upotrebu izvorske vode.

Akvinta

Specifičnost ove votke jest višestruka filtracija zbog kojih ona dobija posebna svojstava. Rezultat ovog jedinstvenog procesa daje votki Akvinta, izuzetno mekanu i prijatanu aromu, s istančanim i prefinjenim ukusom, koji savršeno nadopunjuje ekskluzivnost dizajna. Za ovaj deo priče je zaslužan britanski studio Lewis Moberly iz Londona koji je odabravo jednostavnu, elegantnu flašu koja predstavlja simbol čistoće.

Votka Akvinta servira se jako rashlađena.

 

Stil Standard Votka

Alkohol 40%

Temperatura serviranja 2 ˚C

 

Podelite članak

PROČITAJTE I:

DŽIN Starina Novak Barik

DŽIN Starina Novak Barik

Džin Starina Novak Barik ima kompleksan ukus i miris, a prilikom ispijanja prepliću se note hrastovine i kleke Britanski vojnici

Silver Patron

TEKILA Silver Patron

Tekila Silver Patron proizvodi se ručno i zato ima specifičan ukus najfinije agave Tekila se dobija destilacijom plave agave. Bilo

Tekila don julio anejo

TEKILA Don Julio Anejo

Tekila Don Julio Anejo  mora da odleži više od godinu dana. Zato ima daleko bogatiji ukus u odnosu na druge

viski i cigare

VISKI i cigara

Izbor viskija i nekog od duvanskih proizvoda je individualna stvar, ali sveto pravilo glasi da se sa viskijem nikada ne

ninoslav nikicevic

RAKIJA Kako se ocenjuje rakija

U senzorici, čovek se javlja kao “merni instrument”. On mora biti školovan i sposoban da svoj lični ukus potpuno apstrahuje, a svoja čula koristi potpuno nezavisno.

Oban viski

VISKI Oban 14 Years Old

Oban 14 godina star single malt viski se i nakon dva veka proizvodi na isti stari i tradicionalan način Viski

PREDSTAVLJAMO Glen Scotia Victoriana

Viski Glen Scotia Victoriana je na ovogodišnjem takmičenju u San Francisku proglašen za najbolji No Age Statement Scotch Whisky na svetu, odnosno single malt viski