VOTKA Dragon

VOTKA Dragon

Votka Dragon je snažnog karaktera i specifičnog ukusa klasične standard votke, a po svom ukusu i dizajnu ambalaže može da parira najpoznatijim svetskim brendovima

Votka je jedan od najpopularnijih alkoholnih destilata na svetu, a osnovni razlog za to jeste taj što ne ostavlja „alkoholni“ miris u ustima. Ovo piće može da se pravi od bilo koje biljke koja je bogata šećerom, a najčešće se pravi od žitarica.

Najkvalitetnija votka

Votke destilovane od raži ili od žita se smatraju najkvalitetnijim. Votka se takođe može praviti i od krompira, soje, grožđa i šećerne repe. U Evropi se votkom smatra samo piće proizvedeno od žitarica ili krompira. Osnovna karakteristika votke je intenzivno prečišćavanje koje se sprovodi prilikom i nakon procesa destilacije. U Americi i Evropi votka se najčešće prečišćava kroz slojeve ćumura kako bi izgubila sve nepoželjne primese ukusa, boje i arome.

Destilacija votke

Sa druge strane, ovo nije slučaj u tradicionalnoj tehnologiji proizvodnje, tako da se tradicionalni proizvođači trude da destiluju votku po vrlo precizno određenoj proceduri, ali bez dodatnog prečišćavanja, i na taj način se dobijaju karakteristični ukus i aroma njihove votke. Votka se uglavnom vezuje za Rusiju, Ukrajinu, Poljsku, Finsku, ali se ona proizvodi i u Španiji i Engleskoj.

Srpska votka

Međutim, votka se proizvodi i u Srbiji. Votka Dragon se proizvodi u kompaniji Simex Original, koja se nalazi  u Subotici i koja od svog osnivanja 1991. godine teži razvoju sopstvenih proizvodnih pogona i unapređenju tehnoloških procesa u skladu sa evropskim i svetskim standardima. Dugogodišnji trud i stalno usavršavanje učinili su da Simex danas postane jedan od najmodernijih proizvođača voćnih rakija i drugih alkoholnih pića u zemlji.

Votka Dragon

Votka Dragon je snažnog karaktera i specifičnog ukusa klasične standard votke.  Ova votka po svom ukusu i dizajnu ambalaže može da parira najpoznatijim svetskim brendovima. Za proizvodnju ove votke koristi se isključivo najkvalitetniji žitni alkohol iz uvoza čija je jačina 96 procenata.

Votka Dragon se servira na jako rashlađena.

 

Stil Standard Votka

Alkohol 40%

Temperatura serviranja 2 ˚C

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Espolon

TEKILA Espolon

Tekila Espolon Reposado zlatne je boje, a kada se prinese nosu oseti se pikantan miris sa primesama karamelne poslastice Tekila

Herradura Reposado

TEKILA Herradura Reposado

Tekila Herradura Reposado miriše na tople note začina, voća i kuvanih agava, dok u ukusu dominira mekani blago puterasti ukus

VISKI The Naked Grouse

VISKI The Naked Grouse

Viski The Naked Grouse pravi je predstavnik vrhunskog škotskog destilata, koji dozreva na suncu – u u sušenim sherry i

Tekila Agavita

TEKILA Agavita blanco

Jedna legenda kaže kako su još u 19. veku, za vreme pandemije gripa, lekari preporučivali pacijentima da piju tekilu sa

vinjak benišek veselinović

VINJAK I Srbija ima svoj konjak

Baš kao i konjak Martell, koji ima intenzivan ali harmoničan i lepo balansiran ukus sa nagoveštajima voća i drveta, tako i vinjak Special ima svoj aromatični pečat podneblja iz kojeg dolazi.

PREDSTAVLJAMO Glen Scotia Victoriana

Viski Glen Scotia Victoriana je na ovogodišnjem takmičenju u San Francisku proglašen za najbolji No Age Statement Scotch Whisky na svetu, odnosno single malt viski