Spirit Style

VOTKA Dragon

VOTKA Dragon

Votka Dragon je snažnog karaktera i specifičnog ukusa klasične standard votke, a po svom ukusu i dizajnu ambalaže može da parira najpoznatijim svetskim brendovima

Votka je jedan od najpopularnijih alkoholnih destilata na svetu, a osnovni razlog za to jeste taj što ne ostavlja „alkoholni“ miris u ustima. Ovo piće može da se pravi od bilo koje biljke koja je bogata šećerom, a najčešće se pravi od žitarica.

Najkvalitetnija votka

Votke destilovane od raži ili od žita se smatraju najkvalitetnijim. Votka se takođe može praviti i od krompira, soje, grožđa i šećerne repe. U Evropi se votkom smatra samo piće proizvedeno od žitarica ili krompira. Osnovna karakteristika votke je intenzivno prečišćavanje koje se sprovodi prilikom i nakon procesa destilacije. U Americi i Evropi votka se najčešće prečišćava kroz slojeve ćumura kako bi izgubila sve nepoželjne primese ukusa, boje i arome.

Destilacija votke

Sa druge strane, ovo nije slučaj u tradicionalnoj tehnologiji proizvodnje, tako da se tradicionalni proizvođači trude da destiluju votku po vrlo precizno određenoj proceduri, ali bez dodatnog prečišćavanja, i na taj način se dobijaju karakteristični ukus i aroma njihove votke. Votka se uglavnom vezuje za Rusiju, Ukrajinu, Poljsku, Finsku, ali se ona proizvodi i u Španiji i Engleskoj.

Srpska votka

Međutim, votka se proizvodi i u Srbiji. Votka Dragon se proizvodi u kompaniji Simex Original, koja se nalazi  u Subotici i koja od svog osnivanja 1991. godine teži razvoju sopstvenih proizvodnih pogona i unapređenju tehnoloških procesa u skladu sa evropskim i svetskim standardima. Dugogodišnji trud i stalno usavršavanje učinili su da Simex danas postane jedan od najmodernijih proizvođača voćnih rakija i drugih alkoholnih pića u zemlji.

Votka Dragon

Votka Dragon je snažnog karaktera i specifičnog ukusa klasične standard votke.  Ova votka po svom ukusu i dizajnu ambalaže može da parira najpoznatijim svetskim brendovima. Za proizvodnju ove votke koristi se isključivo najkvalitetniji žitni alkohol iz uvoza čija je jačina 96 procenata.

Votka Dragon se servira na jako rashlađena.

 

Stil Standard Votka

Alkohol 40%

Temperatura serviranja 2 ˚C

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Jura 12 YO

VISKI Jura 12 YO

Viski Jura 12 YO je klasični reprezent škotskih premium single malt viskija i sigurno pravi izbor, ukoliko ste fan viskija kreiranih po tradicionalnim škotskim metodama

Detaljnije »
Tekila Olmeca Altos Reposado

Tekila Olmeca Altos Reposado

Tekila Olmeca Altos Reposado pravi se autentičnim tradicionalnim metodama, a dolazi iz srca meksičkog Los Altosa Drevni stanovnici današnjeg Meksika, odnosno Asteci, nisu mogli da

Detaljnije »

PRODAJA RAKIJE Gde kupiti ispravnu rakiju

Pojedine specijalizovane prodavnice koje nude rakiju, ne skladište pravilno rakiju i izlažu je u osunčane izloge, u kojima rakija pod uticajem sunčevih zraka i toplote gubi svoje karakteristike, čime potencijalni kupci gube poverenje u te rakije.

pretplata