VOTKA Beluga Allure

VOTKA Beluga Allure

Votka Beluga Allure je visokokvalitetna votka i ima složen ukus slatkih nota, začina i svežeg hleba

Votka je danas jedno od najpopularnijih pića na svetu, mada verovali ili ne, do pedesetih godina prošlog veka, ona se retko pila izvan Evrope. Njena popularnost na Novi svet proširila se preko Francuske. Zbog svoje pitkosti i karakteristične arome od 1975. godine prodaja votke u Sjedinjenim Američkim Državama nadmašila je prodaju burbon viskija, koji je do tog perioda bio najpopularnije žestoko alkoholno piće.

Da li votka ostavlja alkoholni zadah

U drugoj polovini dvadesetog veka votka je svoju popularnost dugovala svojstvu da ostavlja „bez zadaha“ (što je netačno), pa čak se i u jednoj reklami koja se vrtela tvrdilo – kako je nemoguće otkriti miris alkohola u dahu. U svetu postoji mnogo poroizvođača, ali čini se da su Rusi i dalje broj 1 kada je reč o kvalitetu votke, ali i kreiranju visokokvalitetnih votki. Vrlo kvalitetna ruska votka je Beluga, čiji je vlasnik  kompanija Sinergy, koja je treći najveći proizvođač votke na svetu.

Destilerija Marinskaja

Destilerija koja proizvodi Beluga votku zove se Marinskaja, a 2002. godine kod njih je proizvedeno prvih 38 flaša Beluga votke. Nakon toga, 2004. godine počela je proizvodnja posebne linije Beluga Gold line, a 2009. godine Beluga je predstavljena internacionalnom tržištu i vrlo brzo je postala jedna od najkvalitetnijih i najpoznatijih votki na svetu. Ime votke inspirisano je nazivom ribe Beluga, koja daje najkvalitetniji kavijar – Beluga kavijar. Karakteristično za Belugu je to da živi u dubinama kristalno čistih voda i predstavlja čudo prirode sama po sebi. Beluga „Noble Russian votka“ je 2012. godine postala je zvanični partner dodele Nobelove nagrade u Stokholmu.

Beluga Allure

Votka Beluga Allure je visokokvalitetna votka i jedna je iz serije Beluga brenda. Votka Beluga Allure se u procesu proizvodnje ostavlja da odstoji 60 dana. Nakon toga dodaje joj se  javorov sirup i mrvice smokve i zbog toga je neodoljivog, složenog ukusa, u kom dominiraju slatke note, začini i svež hleb.

Votka Beluga Allure servira se jako rashlađena.

 

Stil Premium Votka

Alkohol 40%

Temperatura serviranja 2 ˚C

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Roku

DŽIN Roku

Džin Roku proizvodi se u Japanu i specifičan je po tome jer u sebi sadrži biljke koje rastu samo na

Stolichnaya Elit

VOTKA Stolichnaya Elit

Votka Stolichnaya Elit proizvodi se na tradicionalan ruski način i ona odgovara viševekovnom ruskom standardu Votka je izuzetno popularno piće.

VOTKA Windspiel Barrel

VOTKA Windspiel Barrel

Votka Windspiel Barrel Potato Premium proizvodi se od specijalne sorte krompira i zato ima blago zemljani ukus Želite tamniji ten.

Votka Keglevich

VOTKA Keglevich šumsko voće

Neodoljivi spoj votke Keglevich i šumskih bobica rasplamsava čula ukusa i mirisa, te čini da se votka Keglevich šumsko voće

JAPANSKI VISKI Yamazaki 12

JAPANSKI VISKI Yamazaki 12

Japanski viski Yamazaki 12 je preporuka Spirit Style magazina za predstojeće jesenje dane Za očekivati je da novembar bude hladan,

SAZNAJTE Kako da prepoznate dobar viski

Vekovima su destilerije učile kako drvo utiče na ukus viskija i zadnjih decenija je primetno  da su savladale umetnost igranja sa različitim tipovima i veličinama

RAKIJA ŠAMAR Rakija o kojoj se priča

Šamar nije samo rakija, Šamar je brend koji poštuje nasleđe i tradiciju, dok istovremeno donosi dašak svežine i inovacije u urbani, živahan i moderan gradski