Spirit Style

VOTKA Scapegrace

Scapegrace

Votka Scapegrace destiluje se jednom, a ne četiri puta kao što je uobičajeno kod nekih drugih brendova i zato ima vrlo specifičan ukus

Votka je planetarno popularno piće, a da je proizvode i van gradnica Rusije i Evrope govori činjenica da je vrlo popularna i sa druge strane okeana odnosno sveta. Dokaz za to je novozelandska destilerija Scapergrace koja je inače poznata po proizvodnji crnog džina. Naime, ova destilerija od nedavno proizvodi i votku,a karakteristična je po natpisu  „ima ukus pavlove“.

Destilerija Scapegrace

Destileriju Scapergrace su 2012. godine osnovali Daniel McLaughlin i Mark Neal, a osnovna ideja je bila proizvodnja džina, što im se isplatilo jer je ovaj destilat na Novom Zelandu peti najprodavaniji proizvod. Bez obzira na to koju je popularnost stekao džin, njih dvojica su smatrala da su sazreli za proizvodnju nove  kategorije destilata i zato odlučuju da se upuste u proizvodnju votke.

Votka sa Novog Zelanda

Njih dvojicu je Covid-19 na neki način naterao da preispitaju svoje planove, ali umesto da se povuku iz posla odlučili su da ga razgranaju. Spirite proizvode u destileriji u Kenterberiju, a pri proizvodnji koriste bakarne lonace iz 19. veka. Karakteristika Scapegrace votke leži u tom što se destiluje samo jednom, a ne četiri puta kao što je uobičajeno kod nekih brendova. Zato je za njenu proizvodnju potrebno svega tri do četiri dana, a jedan od razloga je i taj što voda od koje je proizvode sadrži minerale, te bi dodatna destilacija ugrozila mineralizaciju. Votka Scapegrace je zbog specifičnog načina proizvodnje gusta, kremasta i slatka.

Votka Scapegrace

Votka Scapegrace je prozirno bistra, a primese žitarica zaokružuju kremaste arome. Baršunaste je teksture, a prilikom ispijanja oseti se karakteristična suva pšenica sa dodatkom jabuka, dok u završnici dominira blag ukus sode. Na nepcu daje slatkoćom pavlove i cvetnu notu ruže. Završnica je kiselkasta i duga.

Votka Scapegrase servira se jako rashlađena.

 

Stil Premium Votka

Alkohol 40%

Temperatura serviranja 2 ˚C

Podelite članak

PROČITAJTE I:

VISKI Caol Ila 12

VISKI Caol Ila 12

Viski Caol Ila 12 je single malt viski, koji je odležao 12 godina u hrastovim bačvama i tipičan je reprezent škotske škole viskija Za viski

Detaljnije »
VISKI Two Doves

VISKI Two Doves

Viski Two Doves je srpski viski, koji se dobija trostrukom destilacijom, nakon čega odležava u fruškogorskoj hrastovini Sigurni smo da se Irci i Škoti nikad

Detaljnije »
KONJAK Meukow Arima

KONJAK Meukow Arima

Konjak Meukow Arima  boje je zlata i sadrži niz različitih aroma, koje se prepliću pri svakom gutljaju Jedno od najsavršenijih pića današnjice jeste francuski konjak.

Detaljnije »

PRODAJA RAKIJE Gde kupiti ispravnu rakiju

Pojedine specijalizovane prodavnice koje nude rakiju, ne skladište pravilno rakiju i izlažu je u osunčane izloge, u kojima rakija pod uticajem sunčevih zraka i toplote gubi svoje karakteristike, čime potencijalni kupci gube poverenje u te rakije.

pretplata