VOTKA Scapegrace

Scapegrace

Votka Scapegrace destiluje se jednom, a ne četiri puta kao što je uobičajeno kod nekih drugih brendova i zato ima vrlo specifičan ukus

Votka je planetarno popularno piće, a da je proizvode i van gradnica Rusije i Evrope govori činjenica da je vrlo popularna i sa druge strane okeana odnosno sveta. Dokaz za to je novozelandska destilerija Scapergrace koja je inače poznata po proizvodnji crnog džina. Naime, ova destilerija od nedavno proizvodi i votku,a karakteristična je po natpisu  „ima ukus pavlove“.

Destilerija Scapegrace

Destileriju Scapergrace su 2012. godine osnovali Daniel McLaughlin i Mark Neal, a osnovna ideja je bila proizvodnja džina, što im se isplatilo jer je ovaj destilat na Novom Zelandu peti najprodavaniji proizvod. Bez obzira na to koju je popularnost stekao džin, njih dvojica su smatrala da su sazreli za proizvodnju nove  kategorije destilata i zato odlučuju da se upuste u proizvodnju votke.

Votka sa Novog Zelanda

Njih dvojicu je Covid-19 na neki način naterao da preispitaju svoje planove, ali umesto da se povuku iz posla odlučili su da ga razgranaju. Spirite proizvode u destileriji u Kenterberiju, a pri proizvodnji koriste bakarne lonace iz 19. veka. Karakteristika Scapegrace votke leži u tom što se destiluje samo jednom, a ne četiri puta kao što je uobičajeno kod nekih brendova. Zato je za njenu proizvodnju potrebno svega tri do četiri dana, a jedan od razloga je i taj što voda od koje je proizvode sadrži minerale, te bi dodatna destilacija ugrozila mineralizaciju. Votka Scapegrace je zbog specifičnog načina proizvodnje gusta, kremasta i slatka.

Votka Scapegrace

Votka Scapegrace je prozirno bistra, a primese žitarica zaokružuju kremaste arome. Baršunaste je teksture, a prilikom ispijanja oseti se karakteristična suva pšenica sa dodatkom jabuka, dok u završnici dominira blag ukus sode. Na nepcu daje slatkoćom pavlove i cvetnu notu ruže. Završnica je kiselkasta i duga.

Votka Scapegrase servira se jako rashlađena.

 

Stil Premium Votka

Alkohol 40%

Temperatura serviranja 2 ˚C

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Burbon Jim Beam

Burbon Jim Beam

Burbon Jim Beam se obično služi čist, razređen sa malo vode, preko kockica leda, mešan sa sodom, ili u koktelima

RAKIJA OD ŠLJIVE Šljivovica

RAKIJA OD ŠLJIVE Šljivovica

Rakija od šljive, popularna šljivovica, nadaleko je poznat destilat – Istraživali smo u čemu je tajna rakije od šljive Irci

Vilina dunja

RAKIJA Vilina Dunja

Rakija Vilina Dunja je destilat spravljen od isključivo srpske sorte dunje Rakija se u Srbiji proizvodi od davnina. Proizvodi se

RAKIJA Troglav Šljiva

RAKIJA Troglav Šljiva

Rakija Troglav Šljiva pravi se od četiri vrste šljive – požegače, crvene ranke, čačanske lepotice i čačanske rodne Šljivovica je

Votka Smirnoff Orange

VOTKA Smirnoff Orange

Votka Smirnoff Orange sinonim je za odličnu votku, dobar provod i nezaboravno iskustvo Votka je žestoko alkoholno piće neutralnog ukusa.

Tajna rakije

RAKIJA U čemu je tajna rakije

Ljubav prema rakiji nije rasprostranjena samo u Srbiji. Ovo žestoko alkoholno piće obožava čitav region. Zato se često vodi „rat“

Votka absolut

VOTKA Absolut

Votka Absolut destiluje se čak nekoliko stotina puta – Zato ima bogat ukus i punu teksturu Klasifikacija moderne votke je

RUM – Piće koje su proslavili gusari

Kvalitet prvobitnog ruma nije bio ni blizu ovom današnjem, jer je bio opor, žestok, slatkast, nepročišćen,  jednom destilovan i zato je samo jedan gutljaj obarao

DOBRA RAKIJA – Rakija Gorda

Da u Srbiji postoji dobra rakija, nije nikakva vest, ali da postoje rakije koje su visoko kotirane u premium segmentu spirita – jeste ili možda

RAKIJA Ćirilica Šljiva

Rakija Ćirilica Šljiva stara je 12 godina i vrlo je karakterističnog ukusa U mnogim krajevima Srbije u svatove se zove buklijom. Buklija je zapravo čutura