VISKI The Yamazaki Mizunara

Yamazaki

Viski The Yamazaki Mizunara je vrhunski japanski viski. The Yamazaki Mizunara odležava u specijalnim buradima od japanskog hrasta

Viski se obično vezuje za Irsku, Škotsku i Ameriku. Međutim malo ljudi zna kako Japanci imaju odličan viski. Japanski viski je opasna konkurencija evropskim, odnosno američkim viskijima.

Viski iz Japana

Nagla popularnost japanskog viskija vidna je zadnjih decenija. Ona je dovela do toga da se pojedina izdanja prodaju u ograničenim količinama. Potražnja za japanskim viskijima neuporedivo je veća od proizvodnih kapaciteta.

Uspeh japanskih viskija predstavlja veliki fenomen. Posebno ako se zna da je ova industrija u Japanu relativno mlada. Prva zvanična destilerija viskija u Japanu otvorena je pre nepunih sto godina.

Viski s notama vanile i kokosa

Zahvaljujući klimatskim uslovima viski u Japanu stari brže nego u Škotskoj. Takođe, japanski hrast mizunara daje destilatu specifične arome. Ove arome asociraju na sandalovinu i tamjan. One su praćene i notama vanile i kokosa.

Japanski viski The Yamazaki proizvodi kompanija Suntory. Viski The Yamazaki pravi se u destileriji Yamazaki. Reč je o veoma prefinjenom single malt viskiju. Prilikom odležavanja koriste se bačve u kojima je pre toga odležalo bordo-vino i sherry. Za specijalne vrste The Yamazaki viskija koriste se i mizunara bačve.

Viski odležao u mizunara bačvama

The Yamazaki Mizunara ima boju ćilibara. Viski The Yamazaki Mizunara  kada se prinese nosu miriše na jagode, trešnje i hrastovo drvo. Za ove arome odgovorne su upravo bačve od mizunara japanskog hrasta. Prilikom konzumacije osete se malina i breskva. Pored njih oseti se i blagi nagoveštaj kokosa. Pri završnici se osete ukusi vanile i cimete

Viski Yamazaki Mizunara odležava u bačvama korišćenim za bordo vina. Takođe koriste se i bačve u kojima je odležavao šeri. Poseban šmek The Yamazaki Mizunara viskiju daje naknadno odležavanje. Ono se vrši u mizunara bačvama. U njima The Yamazaki Mizunara viski dobija poseban ukus.

 

Stil Single malt

Jačina 48 %

Temperatura serviranja 12 ˚C

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Tekila don julio anejo

TEKILA Don Julio Anejo

Tekila Don Julio Anejo  mora da odleži više od godinu dana. Zato ima daleko bogatiji ukus u odnosu na druge

barmeni, spiriti, kokteli

BARMENS Kako poslužiti koktel

Jedan od lidera u HoReCa edukaciji barmena i predsednik udruženja BarmeNS Ranko Spasojević, koji je iznedrio na stotine odličnih barmena, kaže da je edukacija veoma bitna jer se praktično svakodnevno menjaju navike konzumenata i stalno se na tržištu pojavljuju nova pića.

nikka viski

VISKI Nikka from the Barrel

Decembar je mesec slava, mesec kada svodimo račune i planiramo iduću godinu, prvi mesec zime, ali i mesec kojim završavamo jednu i ulazimo u drugu godinu. Takođe, decembar je i mesec kada čekamo Novu godinu, te mesec koji svi smatramo na neki način posebnim i uzvišenim.

hennesy

KONJAK Hennessy

U svetu vina, vinskih destilata i gastronomije praktično ništa ne može da prođe bez Francuza, ali čini se da im je ovaj put konce pomrsio jedan Irac.

Grey goose votka

VOTKA Grey Goose

Votka Grey Goose spada u premium spirite i proglašena je za najbolju votku na svetu Votka potiče iz Istočne Evrope.

KONJAK Meukow V.S.O.P. Superior

Konjak Meukow V.S.O.P. Superior odležava duže od četiri godine u francuskim hrastovim bačvama i vinski je destilat koji će vas oduševiti  Konjak je vrsta brendija

RAKIJA Manastir Kovilj Dunja

Rakija Manastir Kovilj Dunja čuva se minimun tri godine i odležava u manastirskom podrumu Rakija je tradicionalni srpski proizvod. Pije se za dobro jutro i

DŽIN Tanqueray Nº Ten

Džin Tanqueray Nº Ten je ultra premium džin – vrlo je pitak i kremaste je teksture Džin ima viševekovnu tradiciju. Otac džina je holandski lekar

VOTKA Grey Goose

Votka Grey Goose spada u premium spirite i proglašena je za najbolju votku na svetu Votka potiče iz Istočne Evrope. Naziv je dobila po ruskoj,

TEKILA 1800 Anejo

Tekila 1800 Anejo pravi se od agave koja je isključivo stara osam godina i zato ima karakterističan i prefinjen ukus Tekila se u Srbiji ispija

Burbon Jim Beam

Burbon Jim Beam se obično služi čist, razređen sa malo vode, preko kockica leda, mešan sa sodom, ili u koktelima Škoti i Irci se sigurno