VISKI Poznati prave viski

Poznati prave viski

U posao proizvodnje viskija sa svojim imenom ili viskija iza koga stoje poznate ličnosti, ulazi sve više selebritija, a cene njihovih viskija dostižu visoke cifre i obožavaoci se utrkuju da ih kupuju i da se slikaju dok ih piju

Opšte je poznata stvar da većina slavnih ličnosti poput glumaca, manekenki i manekena, ali i pevača, selebritija, instagram zvezda i jutjubera uz primarni posao rade i neke druge stvari. Naime, slavne zvezde najčešće pokreću svoje brendove poput parfema, kozmetike, garderobe, obuće, asesoara i na taj način dobijaju armije novih fanova. Svi ovi poslovi su vrlo inteligentno osmišljeni i njih prate ozbiljne marketinške strategije. Međutim velik broj poznatih je otišao i korak dalje, te su odlučili da proizvode alkoholna pića, odnosno piva, vina i žestoka alkoholna pića. U ovom tekstu ćemo se pozabaviti onima koji su pokrenuli posao sa destilerijama i proizvode žestoka alkoholna pića i to ne bilo kakva, već isključivo viski.

Viski prave rokeri

Dobro je poznato da se uz stari dobri rok obično vezuje žestoki alkohol i zato ne treba da čudi što su i mnogi poznati muzičari, odnosno bendovi počeli da proizvode linije sopstvenih viskija i to ne samo za ličnu upotrebu već i za prodaju i to po poprilično paprenim cenama.

Čuveni nemački hard rok i heavy metal bend Scorpions koji se proslavio po svojoj himni iz 1984. godine Rock You Like a Hurricane i baladi iz 1991. godine Wind of Change, koja je svojevrsna oda padu “Gvozdene zavese” i nestanku “Istočnog bloka”, ima svoju liniju viskija. Oni su u saradnji sa švedskom destilerijom Mackmyra kreirali brend Rock ‘N’ Roll Star Single Malt Whisky Cherry Cask. Viski je napravljen na jedinstven način i to po specijalnom nemačkom receptu. Rock ‘N’ Roll Star Single Malt Whisky Cherry Cask ima aromu višnje i slatkoću burbona.

– Naši fanovi znaju da već nekoliko godina imamo novog bubnjara. Moja filozofija je da sviram sa dobrim muzičarima, ali i sa ljudima sa kojima mogu da budem prijatelj. Scorpionsi  prave viski zato što je Mikkey Dee došao u bend – objasnio je svojevremeno gitarista Rudolf Schenker kada su ga pitali zašto baš viski.

Članovi benda tvrde kako imaju dugu i neraskidivu vezu s viskijem, jer ga spominju u pesmama, a on im je i verni pratilac na turnejama. Jednom prilikom su istakli da je njihov viski prvo bio veoma jak, te su ga malo razblažili kako bi konačno dobili ukus koji se svima dopada. On sadrži 40 odsto alkohola i može da se poruči preko veb sajta Mackmyra.

Viski prave metalci

Još jedan popularni metal bend, lansirao je viski, pod nazivom Blackened. Reč je o zajedničkom projektu između legendarnog heavy metal benda Metallica i planetarno poznatog destilera Davea Pickerella. Ova poznata imena u svetu muzike i pića lansirali su novu ograničenu seriju mešanih viskija, kombinujući razne burbone i ražene viskije. Posebna serija viskija namenjena je za sve ljubitelje ovog žestokog alkoholnog pića, koji se ne plaše da probaju žestinu i da osete pravi ukus Rok n rola. Interesantno je istaći da upotrebom posebnog sistema zvanog Black Noise, viski se mućka i meša i na taj način se dobijaju dodatne arome i karakteristike koje ga čine unikatnim na tržištu, koje pokriva kategoriju žestokog alkoholnog pića. Serija je namenjena samo za okorele fanove Metallice i okorele ljubitelje ovog žestokog pića, a iz tog proizilazi da će samo srećnici uspeti da ga se dokopaju.

A da metalci uživaju u ukusu viskija, govori i činjenica da je i američki heavy metal bend Slipknot u prodaju pustio vlastiti viski. Naime oni su u saradnji s Cedar Ridge destilerijom napravili čak dva viskija – No. 9 Iowa Whiskey čija je cena 39,99 dolara i No. 9 Reserve Iowa Whiskey koji se prodaje po ceni od 69,99 dolara.

Viski prave reperi

Kanađanin Drake je vlasnik luksuznog brenda viskija Virginia Black. Ovaj mladi perspektivni reper proslavio se svojom ulogom u seriji Dergrassi: The Next Gerenation, a nakon toga se tek posvetio muzici kada je 2010. izdao svoj prvi studijski album Thank me later. Radeći s Brentom Hockingom, osnivačem DeLeóna Tequila, Drake je 2016. pokrenuo brand viskija koji je prepoznatljiv po svojoj elegantnoj flaši i impresivnom odazivu na Instagramu. Prati ga više od 67.000  ljudi. Boca od 750 mililitara staje oko 40 evra.

Viski prave glumci

Na ovoj listi našao se i popularni škotski glumac Sam Heughan koji ima svoju liniju mešanog škotskog viskija. On se proslavio ulogom u seriji Outlander i u jednom intervjuu je rekao da već dugo radi na stvaranju svog brenda viskija. Prepoznatljiv je pod nazivom Sassenach, a destiluje se u Škotskoj. Viski ima ukus breskve, meda, marelice i maslačka, s aromom badema, agruma i vanile.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu