VISKI Jack Daniel’s Old No 7

VISKI Jack Daniel's

Viski Jack Daniel’s Old No 7 jedan je od najpoznatijih i najpopularnijih viskija na svetu

Viski je žestoko alkoholno piće. Viski je i planetarno najpoznatiji spirit. Proizvodi se od skrobnih žitarica. Najčešće od pšenice, ječma i kukuruza. Karakterističnog je mirisa i ukusa. Viski nastaje posebnom tehnologijom. Pri proizvodnji je najbitnije sušenje slada. Zatim i fermentacija i destilacija. Kao i starenje u hrastovim buradima.

Viski iz Tenesija

Jedan od omiljenih viskija je viski Jack Daniel’s Old No 7 . Proizvodi se u Jack Daniel’s destileriji. Destilerija Jack Daniel’s osnovana je 1866. godine. U istoimenom gradu. Osnivač je Džasper Njuton Džek Daniel. Viski Jack Daniel’s je tenesi stil viskija. Dobija se filtriranjem kroz ugalj od javorovog šećera. Zatim se skladišti u drvenim buradima. Destilerija u kojoj se proizvodi nalazi se u Linčburgu. Viskiji u Tenesiju se mahom proizvode od kukuruza. Destilerija Jack Daniel’s proizvodi Gentleman Jack Rare Tennessee Whiskey. Kao i Jack Daniel’s Single Barrel Tennessee Whiskey. I  Jack Daniel’s Tennessee Honey Whiskey.

Viski popularan u Srbiji

Viski Jack Daniel’s Old No 7 jedan je od najpoznatijih svetskih viskija. Ali i jedan od najpopularnijih viskija na svetu. Vrlo je omiljen i među konzumentima u Srbiji. Zbog svoje autentične arome obožavaju ga širom sveta. Posebno je omiljen u klubovima. U restoranima i na rok koncertima.

Viski s ukusom karamele

Viski Jack Daniel’s Old No 7 ima vrlo pristupačnu cenu. Bez obzira na to što je vrlo visokog kvaliteta. Karakteriše ga prijatan miris oraha. Na to se nadovezuje neodoljivi dodir dima. I uz blagi nagoveštaj suvih začina. Tamno zlatne je boje. U ustima daje poseban ukus karamele. Koji je pomešan s aromama mlečnog šejka od banane. Osete se i orasi. U završnici ima ukus prepečenih žitarica.

Servira se na sobnoj temepraturu. Najbolje ga je piti bez leda i bez ikakvih dodataka.

 

Stil Tennessee Whiskey

Alkohol 40 %

Temperatura serviranja  12 ˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu