VISKI The Matsui

VISKI The Matsui

Viski The Matsui Single Malt Mizunara Cask odležava u bačvama od japanskog drveta Mizunara i zato ima specifičan orijentalan ukus

Destilacija u Japanu ima dugu tradiciju. Sake i Shochu su popularni na Zapadu. Međutim, Japanci prave i odličan viski – Možda i najbolji na svetu. Japanske destilerije se nalaze na višim nadmorskim visinama. Klimatski uslovi su kao u regionima Škotske. Škotska je Japancima veliki uzor.

Viski po originalnoj recepturi

Pojedini misle da je japanski viski kopija škotskih originala. Međutim ovo je netačno. Japanski destileri učili su zanat upravo u Škotskoj. Japanci su usavršili naučeno – Danas proizvode viskije najvišeg kvaliteta. Japanski viski ima posebne karakteristike. Recepti su prilagođeni japanskim standardima. Zato se jasno razlikuju od škotskih stilova. Postoji velika razlika između japanskog i škotskog viskija. Škoti više vole Single Malt viski. Japanci vole  mešavine – Blends. Viski za mešanje se ne kupuje od drugih destilerija. Međutim u Škotskoj se to radi. U Japanu se viskiji za mešanje koriste od istih proizvođača.

Viski koji ne sazreva u hrastovini

Viski The Matsui Single Malt Mizunara Cask dolazi iz destilerije Kurayoshi. Destilerija Kurayoshi  dugo proizvodi seriju viskija pod imenom The Matsui. Njegova glavna karakteristika je što ne sazreva u američkim ili francuskim hrastovim bačvama. Viski The Matsui sazreva u bačvama od japanskog drveta Mizunara. Drvo je poznato po teškoj preradi.

Viski orijentalne arome

Viski The Matsui koji sazreva u Mizunara bačvama ima specifične arome. Viski The Matsui je zlatne boje. Na nosu se osete lagane voćne note. Zatim i miris vanile. Kao i note kokosa, a prisutan je i orijentalni začin. Ukus je nežno mekan – Sa akcentom na slatku karamelu. Ali i na voće. U završnici se pojavljuje orijentalni začin. I naglašene note kokosa. Preporuka je da se viski pije čist.

Viski The Matsui najbolje je servirati blago rashlađen.

 

Stil Single malt

Alkohol 48 %

Temperatura serviranja 12 ˚C

Podelite članak

PROČITAJTE I:

KONJAK Martell XO

KONJAK Martell XO

Konjak Martell XO je konjak tamno – zlatne boje, s bakarnim odsjajem, a obično se pije čist i bez leda

Votka Keglevich

VOTKA Keglevich šumsko voće

Neodoljivi spoj votke Keglevich i šumskih bobica rasplamsava čula ukusa i mirisa, te čini da se votka Keglevich šumsko voće

VISKI Laphroaig 10

VISKI Laphroaig 10

Viski Laphroaig 10 se pravi na isti način kao i pre 75 godina, a napravio ga je master destilerije Ian

Tekila Olmeca Altos Reposado

Tekila Olmeca Altos Reposado

Tekila Olmeca Altos Reposado pravi se autentičnim tradicionalnim metodama, a dolazi iz srca meksičkog Los Altosa Drevni stanovnici današnjeg Meksika,