VISKI The Matsui

VISKI The Matsui

Viski The Matsui Single Malt Mizunara Cask odležava u bačvama od japanskog drveta Mizunara i zato ima specifičan orijentalan ukus

Destilacija u Japanu ima dugu tradiciju. Sake i Shochu su popularni na Zapadu. Međutim, Japanci prave i odličan viski – Možda i najbolji na svetu. Japanske destilerije se nalaze na višim nadmorskim visinama. Klimatski uslovi su kao u regionima Škotske. Škotska je Japancima veliki uzor.

Viski po originalnoj recepturi

Pojedini misle da je japanski viski kopija škotskih originala. Međutim ovo je netačno. Japanski destileri učili su zanat upravo u Škotskoj. Japanci su usavršili naučeno – Danas proizvode viskije najvišeg kvaliteta. Japanski viski ima posebne karakteristike. Recepti su prilagođeni japanskim standardima. Zato se jasno razlikuju od škotskih stilova. Postoji velika razlika između japanskog i škotskog viskija. Škoti više vole Single Malt viski. Japanci vole  mešavine – Blends. Viski za mešanje se ne kupuje od drugih destilerija. Međutim u Škotskoj se to radi. U Japanu se viskiji za mešanje koriste od istih proizvođača.

Viski koji ne sazreva u hrastovini

Viski The Matsui Single Malt Mizunara Cask dolazi iz destilerije Kurayoshi. Destilerija Kurayoshi  dugo proizvodi seriju viskija pod imenom The Matsui. Njegova glavna karakteristika je što ne sazreva u američkim ili francuskim hrastovim bačvama. Viski The Matsui sazreva u bačvama od japanskog drveta Mizunara. Drvo je poznato po teškoj preradi.

Viski orijentalne arome

Viski The Matsui koji sazreva u Mizunara bačvama ima specifične arome. Viski The Matsui je zlatne boje. Na nosu se osete lagane voćne note. Zatim i miris vanile. Kao i note kokosa, a prisutan je i orijentalni začin. Ukus je nežno mekan – Sa akcentom na slatku karamelu. Ali i na voće. U završnici se pojavljuje orijentalni začin. I naglašene note kokosa. Preporuka je da se viski pije čist.

Viski The Matsui najbolje je servirati blago rashlađen.

 

Stil Single malt

Alkohol 48 %

Temperatura serviranja 12 ˚C

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Votka Keglevich

VOTKA Keglevich šumsko voće

Neodoljivi spoj votke Keglevich i šumskih bobica rasplamsava čula ukusa i mirisa, te čini da se votka Keglevich šumsko voće

viski i cigare

VISKI i cigara

Izbor viskija i nekog od duvanskih proizvoda je individualna stvar, ali sveto pravilo glasi da se sa viskijem nikada ne

Votka Smirnoff Orange

VOTKA Smirnoff Orange

Votka Smirnoff Orange sinonim je za odličnu votku, dobar provod i nezaboravno iskustvo Votka je žestoko alkoholno piće neutralnog ukusa.

Rakija dostojna

RAKIJA Dostojna

Rakija Dostojna destilat je od jabuke, koji odležava tri godine u buradima i zato ima aromu nagorelog hrasta U Srbiji

Oban viski

VISKI Oban 14 Years Old

Oban 14 godina star single malt viski se i nakon dva veka proizvodi na isti stari i tradicionalan način Viski

VOTKA Windspiel Barrel

Votka Windspiel Barrel Potato Premium proizvodi se od specijalne sorte krompira i zato ima blago zemljani ukus Želite tamniji ten. Možda glasniji smeh, duže dane

TEKILA Sauza Gold

Tekila Sauza Gold smatra se pionirskom tekilom i ulaznicom u svet tekile Tekila je piće koje rasplamsava strast. Od nje ključa krv – Podjednako kod

VISKI Dalmore 12

Viski Dalmore 12 je elegantan škotski viski, u kojem dominira ukus šerija pomešan sa suvim voće Viski spada u destilovana alkoholna pića. Nastaje fermentacijom ječma

BRENDI Badel Prima

Brendi Badel Prima je najpoznatije piće fabrike Badel 1862 i kao takav i dalje je popularan kao i pre 40 godina U Jugoslaviji je bilo

RAKIJA Vožd Barrique

Rakija Vožd Barrique je rakija od kajsije, s vrlo izraženim sortnim mirisom Barik je moda ili stil rakije? Mnogi će reći i jedno i drugo.

DŽIN Perun Mint

Džin Perun Mint je šumskog, citrusnog i biljnog ukusa, a zahvaljujući svojoj aromi savršeno se uklapa sa koktelima Nekim ljudima ne prija džin tonik. I