Burbon Four Roses Single Barrel ima lagane i bogate voćne arome, ali i izražene pozadinske začinske arome
Burbon je žestoko alkoholno piće. Veoma je slično viskiju. Može se reći da se radi o podvrsti viskija. Burbon se u razlikuje od viskija – Po nekoliko osnova. Burbon se pravi uglavnom od kukuruza. Takođe, burbon leži u novoj buradi. Interesantno je da burbon nema propisanu starost – Ide se na odgovarajuću zrelost. Na našem tržištu se mogu naći burboni svetskih imena. Jedan od njih je i burbon Four Roses Single Barrel. Proizvodi se u destileriji Four Roses.
Burbon iz Lorensburga
Destilerija Four Roses je iz Lorensburga u Kentakiju – USA. Destilerija Four Roses ima slavnu prošlost. I status najlepše destilerije u Kentakiju. Burbon proizvode od davne 1860 godine. Burbon Four Roses Single Barrel je izbalansiran i gladak poput svile. Punog je tela, ali i prijatnog mirisa. Poseduje ukus nežnog voća. Ovaj ukus je dodatno začinjen, ali i kremastog karaktera. Iako jedinstveni, Single Barrel burboni nisu danas toliko retki. Ovaj burbon se ipak razlikuje od ostalih i to – Načinom proizvodnje. Ali i varijacijama recepata i procesom odležavanja.
Burbon star između 7 i 10 godina
Za proizvodnju linije Single Barrel burbona koristi se 4 od 10 recepata destilerije Fou Roses. Proces starenja ovog burbona je od 7 do 10 godina. Burbon Four Roses Single Barrel ima robusni i pun ukus. I dugu završnicu. Dok se konzumira na nosu se osete lagane i bogate voćne arome. I arome suvih začina. Kao i kruška, kakao i vanila. Ali i javorov sirup.
Burbon sa ukusom kafe i čokolade
Burbon Four Roses Single Barrel sadrži pozadinske note čokolade i kafe. Na nepcima dominira ukus zrele šljive, ali i trešnje i začina, marele, kakaa i vanile. Prisutan je smeđi šećer i nagoreli hrast. Završnica je glatka – Začinska i duga. Sa notama raži. I nagorelog hrasta i čokolade. U završnici se osete i tragovi nane, suvog grožđa i trešanja. Celokupna završnica je zaokružena ukusom breskve – natopljene vanilom.
Servira se čist i blago rashlađen.
Stil Single Barrel
Alkohol 50%
Temperatura serviranja 10 ˚C