VISKI Bushmills Black Bush

Viski Bushmills Balck Bush

Viski Bushmills Black Bush destiluje se tri puta i najbolje je piti ga čistog

Pravila u procesu destilacije viskija skoro da se nisu ni menjala. Za 200 godina definisane su samo finese. Odnosno ubačeno je vrlo malo novina. Za viski su potrebna tri osnovna sastojka – voda, ječam i kvasac. Viski je elitno piće. On je namenjen za gospodu. Tako treba i da se pije. Ukoliko je kvalitetan – čašica više vam neće stvarati mamurluk. U današnje vreme, mnogi ga piju mešajući ga sa koka kolom.

Viski iz najstarije licencirane destilerije

Viski ponekad mešaju i sa energetskim pićem. Međutim viski je najbolje piti čist. I mnoge destilerije ovo preporučuju. Jedna od njih je i destilerija Old Bushmills. Reč je o destileriji koja je licencirana u Severnoj Irskoj. Danas nosi titulu najstarije licencirane destilerije viskija u svetu. Ova destilerija roizvodi vrlo kvalitetne viskije. Jedan od njih je i viski Bushmills Black Bush Irish blended.

Viski iz šeri buradi

Viski Bushmills Black Bush idealna je kombinacija nekoliko vrhunskih Malt viskija. Odležava u buradima gde je prethodno bio šeri i slatki destilovani viski. Taj jedinstveni recept daje viskiju Bushmills Black Bush bogatu voćnu notu. Ima duboko intenzivan karakter. Odlično je balansiran. Destiluje se tri puta. Većinski se sastoji od Malt viskija. Malt viski zastupljen je u mešavini sa 80 odsto. Ostatak je žitnog porekla. Servira se u snifter čaše. Pije se čist, bez leda i bez dodatne vode.

Viski cvetnih nota

Viski Bushmills Black Bush ima tamniju amber boju. Miris je blag, prijatan i slatkast. Dominiraju cvetne note, uz malo tamnog voća i začina. U ukusu se ne oseti jak uticaj alkohola. Ukus ovog viskija  asocira na vino i kolače. U pozadini je naglašeno suvo voće, čokolada, vanila, cimet i orah. Ima posebno dugu završnicu. Ali je završnica izrazito prijatna. Aroma je prefinjena i pitoma.

 

Stil Blended

Alkohol 40 %

Temperatura serviranja 12 ˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu