TEKILA Conquistador Silver

Conquistador Silver

Tekila Conquistador Silver vrlo je cenjena tekila, koja se proizvodi u ograničenoj seriji   

Možda ne znate, ali tekila ima zdravstvene benefite. Verovali ili ne, ali tekila je odlična za zdravlje. Za razliku od drugih spirita tekila ne sadrži gluten. Tekila se ne pravi od žitarica, koje sadrže ovaj protein. Tekila se pravi isključivo od biljke agave. Biljka agava u sebi nema gluten – čak ni u tragovima. U tekili se nalaze sastojci dobijeni od agave. Zato je odličan saveznik pri mršavljenju.

Tekila ne izaziva mamurluk

Čista tekile ne izaziva mamurluk. Mamurluk se dobija od koktela sa tekilom. Meksikanci čistu tekilu zovu tekila blanko. Čista ili bela tekila ima vrlo malo šećera. Odlična je za varenje. Odlična je i za  metabolizam. Odlika tekile je da se iz tela izlučuje veoma brzo. Tekila sa sokom od limuna je blagotvorna – Naravno ako se umereno pije. Ona pomaže u odbrani od prehlade i gripa. Sprečava i širenje virusa. Može da pomogne i kod holesterola.

Tekila iz Capilla de Guadalupe

Zato se destilerije trude da naprave čist destilat tekile. Jedna od njih je i destilerija El Viejito. Destilerija El Viejito nalazi se u Meksiku. U ponudi imaju i premium tekilu – Conquistador Silver. Ona se pravi od 100 posto agave. Proizvodi se u selu Capilla de Guadalupe. Selo se nalazi u planinskom regionu Jalisco. Region je poznat po crvenom plodnom tlu. Zato daje najveće i najzrelije agave. One se koriste za pravljenje ove retke tekile. Tekila Conquistador Silver je pravljena u najboljim uslovima.

Tekila u elegantnoj boci

Tekila Conquistador Silver flašira se u tanke – elegantno ručno rađene boce. Ovo je ograničena verzija vrhunske tekile. Tekila Conquistador Silver je prozirne boje. U mirisu se oseti sveža agava. Dok se ispija dominira čista agava. Sadrži i voćne ukuse – posebno u aftertejstu. Destilacija se odvija u čeličnim kazanima. Tekila Conquistador Silver pije se čista. Može i sa nekoliko kockica leda.

 

Stil Tekila Silver

Alkohol 40%

Temperatura serviranja  10 ˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu