TEKILA Camino Blanco

Tekila Camino Blanco

Tekila Camino Blanco se proizvodi isključivo od plave agave koja raste na nadmorskoj visini od 2.000 metara

Tekila je dragoceno piće. Naučnici su otkrili da od nje mogu da proizvedu sintetičke dijamante. Ovo su otkrili fizičari sa univerziteta u Meksiku. Međutim tekila dijamanti su suviše mali. Od njih se ne može praviti nakit. Nema ni veze. Bitno je da flaša tekile nije mala. Da biste pili tekilu nije potrebna nauka. Potrebne su samo destilerije. Srećom, mnoštvo ih je u Meksiku. Tekilu ne čini u potpunosti agava. Neki proizvođači koriste aditive i “tajne” sastojke. Postoji oko 136 različitih tipova agave. Samo neke sorte se koriste u proizvodnji tekile.

Tekila sa 2.000 metara nadmorske visine

Destilerija Camino Real postoji duže od 70 godina. Nalazi se u mestu Jalisco. Gradu koji je meka tekile. Agavu koju koriste za tekilu gaje na 2.000 metara nadmorske visine. Tekila Camino Blanco je fina meksička tekila. Ima vrlo specifičan ukus. Proizvodi se više od 70 godina. Pravi se od retke sorte biljke agave. Inače, ova sorta čim procveta – ona uvene. Na njeno cvetanje se čeka i do 40 godina.

Tekila od plave agave

Proces proizvodnje tekila Camino Blanco je poseban. Agava se bere, a zatim se odstranjuje nepotreban deo. Ostaje samo središnji koji se kuva. Zatim se destiluje, odlaže i flašira. Proizvodi se isključivo od plave agave. Plava agava ima slatki sok. Sazreva u čeličnim kazanima najviše 60 dana. Prozirna je, bez boje.

Tekila sa ukusom agave

Tekila Camino Blanco specifična je po svilenkastom mirisu agave. U pozadini se osete začini uz primesu voća. Dok se ispija dominira slatka agava. Takođe prisutne su i suptilne zemljane cvetne note. U završnici su prisutni  voćni i začinski tonovi. Preporuka je da se pije čista. Tekila Camino Blanco pogodna je za pravljenje koktela.

 

Stil Tekila Blanko

Alkohol 40%

Temperatura serviranja  12 ˚C

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu