TEKILA 1800 Anejo

Tekila 1800

Tekila 1800 Anejo pravi se od agave koja je isključivo stara osam godina i zato ima karakterističan i prefinjen ukus

Tekila se u Srbiji ispija na “ex”, uz malo soli i krišku limuna. Međutim to nije način na koji se tekila ispija. Tekila se u Meksiku pije iz čaša poput brendi snifera i iz duguljastih užih čaša. Ovo piće se pije na sobnoj temperaturi, gutljaj po gutljaj.

Tekila se ispija polako

Kombinacije sa solju i kriškama limuna u Meksiku ne postoje. Pored tradicionalnih načina konzumacije, Meksikanci su otišli i korak dalje. U brendiranju svog nacionalnog proizvoda – napravili su zvaničnu čašu za tekilu 2002. godine.

Tekila 1800 Anejo je visokokvalitetna tekila iz Meksika. Proizvodi se u destileriji Jose Cuervo. Interesantan je podatak da je prvu komercijlnu prodaju tekile, pokrenula upravo destilerija Jose Cuervo.

Tekila blagog ukusa

Tekila 1800 Anejo je blagog ukusa i ima finu zrelost. Namenjena za polako ispijanje. Ova tekila je napravljena isključivo od plave agave Veber. Sve biljke od kojih se pravi ovo piće po pravilu su stare najmanje osam godina.

Destilat sazreva u drvenim bačvama. Sazrevanje traje najmanje tri godine. Tekila 1800 Anejo odležava u visokokvalitetnim buradima. Burad tekili daje više aromantičnih nijansi nego sama agava.

Tekila zlatne boje

Tekila 1800 Anejo se smatra premium tekilom. Godina koju nosi u svom nazivu predstavlja godinu kada je prvi put proizvedena.

Tekila 1800 Anejo u čaši daje tamno zlatnu boju. U mirisu dominira agava uz fine note citrusa, vanile i raznih začina. U ukusu se oseti prepržena agava. Takođe, osete sa i primese karamelizovanog zrelog voća i meda. Tekila 1800 Anejo najbolje je da se pije čista i na sobnoj temperaturi.

 

Stil Tekila Anejo 

Alkohol 38%

Temperatura serviranja 6 ˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu