TEKILA Don Julio Anejo

Tekila don julio anejo

Tekila Don Julio Anejo  mora da odleži više od godinu dana. Zato ima daleko bogatiji ukus u odnosu na druge tekile

Meksička oblast Tekila bogata je crvenim vulkanskim tlom. Ovo zemljište vrlo je pogodno za uzgoj plave agave. U toj regiji se godišnje ubere više od 300 miliona biljaka.

Plave agave se uzgajaju u planinskom regionu Los Altos. Plave agave veće su, te su slađe arome i ukusa. Agave ubrane u nižim predelima imaju više biljnog mirisa i ukusa. Zbog svog istorijskog i kulturnog značaja UNESCO je predeo u blizini Tequile proglasio svetskom baštinom.

Tekila Don Julio Anejo

Vrlo popularna u svetu je i tekila Don Julio Anejo koju proizvodi mekšička destilerija Don Julio. Osnivač destilerije Don Julio je Don Julio Gonsales. On je poznat po nastojanju da stalno poboljšava proizvodnju svoje tekile.

Ova visokokvalitetna tekila dolazi isključivo sa Jalisco polja agave iz Meksika i kao i ostale tekile ovog čuvenog proizvođača dvostruko se destilira. Ovo se radi da bi se postigao izbalansiran kvalitet.

Tekila od ručno brane agave

Za tekilu Don Julio Anejo se koristi ručno brana agava. Isključivo sve biljke se beru ručno, na stari tradicionalni način. Ručnom branju se pribegava kako bi se očuvao kvalitet. Takođe, ovo se radi jer je process proizvodnje specifičan. Agava za tekilu Don Julio Anejo se kuva na tradicionalnom šporetu. Nakon kuvanja ona se destiluju. Posle destilovanja ova tekila sazreva u belim hrastovim bačvama. U celom procesu ključna je temperatura i vlažnost. Temperatura i vlažnost stalno se prate. Oni moraju biti strogo kontrolisani. Praćenje obezbeđuje ravnomerno sazrevanje.

Posle ovih postupaka tekila je spremna za punjenje u staklene boce. Tekila Don Julio Anejo boje je ćilibara, čim se prinese nosu miriše na karamelu.  Ukoliko stoji u čaši, osete se čiste biljne arome.

Tekila začinskih aroma

Telo tekile Don Julio Anejo je donekle svetlo. Aroma je lagana sa primesama citrusa. Vrlo je pitka, laganog ukusa, čista i suva. Doduše, ova tekila poseduje i dozu crnog bibera. Crni biber se javlja u završnici.

Tekila Don Julio Anejo se najčešće pije sa izdrobljenim ledom. U čašu se obavezno dodaje i komad limete. Nećete pogrešiti ako je mešate sa margaritom.

 

Stil Tekila Anejo  

Alkohol 38%

Temperatura serviranja 3 ˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu