TEKILA Don Julio Anejo

Tekila don julio anejo

Tekila Don Julio Anejo  mora da odleži više od godinu dana. Zato ima daleko bogatiji ukus u odnosu na druge tekile

Meksička oblast Tekila bogata je crvenim vulkanskim tlom. Ovo zemljište vrlo je pogodno za uzgoj plave agave. U toj regiji se godišnje ubere više od 300 miliona biljaka.

Plave agave se uzgajaju u planinskom regionu Los Altos. Plave agave veće su, te su slađe arome i ukusa. Agave ubrane u nižim predelima imaju više biljnog mirisa i ukusa. Zbog svog istorijskog i kulturnog značaja UNESCO je predeo u blizini Tequile proglasio svetskom baštinom.

Tekila Don Julio Anejo

Vrlo popularna u svetu je i tekila Don Julio Anejo koju proizvodi mekšička destilerija Don Julio. Osnivač destilerije Don Julio je Don Julio Gonsales. On je poznat po nastojanju da stalno poboljšava proizvodnju svoje tekile.

Ova visokokvalitetna tekila dolazi isključivo sa Jalisco polja agave iz Meksika i kao i ostale tekile ovog čuvenog proizvođača dvostruko se destilira. Ovo se radi da bi se postigao izbalansiran kvalitet.

Tekila od ručno brane agave

Za tekilu Don Julio Anejo se koristi ručno brana agava. Isključivo sve biljke se beru ručno, na stari tradicionalni način. Ručnom branju se pribegava kako bi se očuvao kvalitet. Takođe, ovo se radi jer je process proizvodnje specifičan. Agava za tekilu Don Julio Anejo se kuva na tradicionalnom šporetu. Nakon kuvanja ona se destiluju. Posle destilovanja ova tekila sazreva u belim hrastovim bačvama. U celom procesu ključna je temperatura i vlažnost. Temperatura i vlažnost stalno se prate. Oni moraju biti strogo kontrolisani. Praćenje obezbeđuje ravnomerno sazrevanje.

Posle ovih postupaka tekila je spremna za punjenje u staklene boce. Tekila Don Julio Anejo boje je ćilibara, čim se prinese nosu miriše na karamelu.  Ukoliko stoji u čaši, osete se čiste biljne arome.

Tekila začinskih aroma

Telo tekile Don Julio Anejo je donekle svetlo. Aroma je lagana sa primesama citrusa. Vrlo je pitka, laganog ukusa, čista i suva. Doduše, ova tekila poseduje i dozu crnog bibera. Crni biber se javlja u završnici.

Tekila Don Julio Anejo se najčešće pije sa izdrobljenim ledom. U čašu se obavezno dodaje i komad limete. Nećete pogrešiti ako je mešate sa margaritom.

 

Stil Tekila Anejo  

Alkohol 38%

Temperatura serviranja 3 ˚C

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Tekila Olmeca Altos Reposado

Tekila Olmeca Altos Reposado

Tekila Olmeca Altos Reposado pravi se autentičnim tradicionalnim metodama, a dolazi iz srca meksičkog Los Altosa Drevni stanovnici današnjeg Meksika,

Grey goose votka

VOTKA Grey Goose

Votka Grey Goose spada u premium spirite i proglašena je za najbolju votku na svetu Votka potiče iz Istočne Evrope.

Gin Lordson

DŽIN Lordson

Džin Lordson je savršen za one koji vole džin tonik, te je naša preporuka da koristite ovaj prefinjeni francuski džin

viski yamazaki

VISKI Yamazaki single malt 12 godina

U pametnoj kupovini cena ne treba da bude presudna za odabir pojedine robe, ali treba da bude korektivni faktor, koji utiče da se opredelite za vrhunski proizvod, po adekvatnoj ceni.

Nirvana Zaric

RAKIJA Zarić Vilijamovka

Nirvana iz destilerije Zarić je vrhunska domaća rakija od kruške vilijamovke, kristalno providne boje, nežna i suptilna i na mirisu

KONJAK Meukow V.S.O.P. Superior

Konjak Meukow V.S.O.P. Superior odležava duže od četiri godine u francuskim hrastovim bačvama i vinski je destilat koji će vas oduševiti  Konjak je vrsta brendija

RAKIJA Manastir Kovilj Dunja

Rakija Manastir Kovilj Dunja čuva se minimun tri godine i odležava u manastirskom podrumu Rakija je tradicionalni srpski proizvod. Pije se za dobro jutro i

DŽIN Tanqueray Nº Ten

Džin Tanqueray Nº Ten je ultra premium džin – vrlo je pitak i kremaste je teksture Džin ima viševekovnu tradiciju. Otac džina je holandski lekar

VOTKA Grey Goose

Votka Grey Goose spada u premium spirite i proglašena je za najbolju votku na svetu Votka potiče iz Istočne Evrope. Naziv je dobila po ruskoj,

TEKILA 1800 Anejo

Tekila 1800 Anejo pravi se od agave koja je isključivo stara osam godina i zato ima karakterističan i prefinjen ukus Tekila se u Srbiji ispija

Burbon Jim Beam

Burbon Jim Beam se obično služi čist, razređen sa malo vode, preko kockica leda, mešan sa sodom, ili u koktelima Škoti i Irci se sigurno