Tekila Olmeca Altos Reposado

Tekila Olmeca Altos Reposado

Tekila Olmeca Altos Reposado pravi se autentičnim tradicionalnim metodama, a dolazi iz srca meksičkog Los Altosa

Drevni stanovnici današnjeg Meksika, odnosno Asteci, nisu mogli da zamisle šta će postati sok od Agave. Odnosno da će lekoviti sok od agave jednog dana postati alkoholni napitak pod imenom tekila. Još manje su sanjali kako se preći granicu njihove domovine i postati svetski poznato piće.

Tekila nacionalno blago

Tekila je postala nacionalno blago i imala je veliku ulogu za vreme meksičke revolucije. Meksička revolucija se odigrala na početku dvadesetog veka. Ona je postala i simbol nacionalnog ponosa.

Meksički zakoni određuju da tekila može isključivo da se proizvoditi u državi Jalisco. Takođe može da se proizvodi i u ograničenim opštinama Meksika. Ove opštine se nalaze u državama Guanajuato, Michoacan, Naiarit i Tamaulipas.

Tekila je zaštićeno žestoko alkoholno piće. Zaštita je ustanovljena preko NAFTA-e u Kanadi i Sjedinjenim Američkim Državama. Zaštićena je i posebnim bilateralnim sporazumima sa pojedinim zemljama kao što su Japan i Izrael. Pored njih zaštićena je oznaka proizvoda porekla u Evropskoj uniji od 1997. godine.

Tekila Olmeca Altos u vlasništvu Master Destilera

Tekila Olmeca Altos u vlasništvu je Olmeca korporacije Master Distilera. Ova kompanija u svojoj proizvodnji ima nekoliko vrsti tekile. Master Distilera proizvodi različite stilove tekile – Plata, Gold, Blanko i Reposado.

Olmeca Altos tekila pravi se autentičnim tradicionalnim metodama. Olmeca Altos tekila dolazi iz srca Los Altosa, koji se nalazi u Meksiku.

Olmeca Altos tekile specifične su po svojoj aromatičnosti i voćkastom ukusu. U njihovom ukusu se ujedno oseti i veliki procenat agave. Upravo zbog toga su one vrlo popularne u koktelima.

Tekila Olmeca Altos Reposado

Tekila Olmeca Altos Reposado sadrži slatke, citrusne arome pomorandže i grejpa. Dok se ova premium tekila ispija, oseti se voćna svežina pomešana s agavom.

Note kuvane agave, vanile i drveta odlično se upotpunjuju. Ova sinergija daje veoma balansiranu i zaokruženu aromu, ukus i miris.

Tekila Olmeca Altos Reposado se čuva u hrastovim buradima. Napravljena je sa najmanje 51 odsto plave agave.

 

Stil Tekila Reposado

Alkohol 40%

Temperatura serviranja  13 ˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu

Pratite nas

Poslednje objavljeno

Ostanite u kontaktu

Pretplatite se na naš newsletter

Obećavamo da Vam nećemo zatrpavati inbox nevažnim informacijama.