Tekila Olmeca Altos Reposado

Tekila Olmeca Altos Reposado

Tekila Olmeca Altos Reposado pravi se autentičnim tradicionalnim metodama, a dolazi iz srca meksičkog Los Altosa

Drevni stanovnici današnjeg Meksika, odnosno Asteci, nisu mogli da zamisle šta će postati sok od Agave. Odnosno da će lekoviti sok od agave jednog dana postati alkoholni napitak pod imenom tekila. Još manje su sanjali kako se preći granicu njihove domovine i postati svetski poznato piće.

Tekila nacionalno blago

Tekila je postala nacionalno blago i imala je veliku ulogu za vreme meksičke revolucije. Meksička revolucija se odigrala na početku dvadesetog veka. Ona je postala i simbol nacionalnog ponosa.

Meksički zakoni određuju da tekila može isključivo da se proizvoditi u državi Jalisco. Takođe može da se proizvodi i u ograničenim opštinama Meksika. Ove opštine se nalaze u državama Guanajuato, Michoacan, Naiarit i Tamaulipas.

Tekila je zaštićeno žestoko alkoholno piće. Zaštita je ustanovljena preko NAFTA-e u Kanadi i Sjedinjenim Američkim Državama. Zaštićena je i posebnim bilateralnim sporazumima sa pojedinim zemljama kao što su Japan i Izrael. Pored njih zaštićena je oznaka proizvoda porekla u Evropskoj uniji od 1997. godine.

Tekila Olmeca Altos u vlasništvu Master Destilera

Tekila Olmeca Altos u vlasništvu je Olmeca korporacije Master Distilera. Ova kompanija u svojoj proizvodnji ima nekoliko vrsti tekile. Master Distilera proizvodi različite stilove tekile – Plata, Gold, Blanko i Reposado.

Olmeca Altos tekila pravi se autentičnim tradicionalnim metodama. Olmeca Altos tekila dolazi iz srca Los Altosa, koji se nalazi u Meksiku.

Olmeca Altos tekile specifične su po svojoj aromatičnosti i voćkastom ukusu. U njihovom ukusu se ujedno oseti i veliki procenat agave. Upravo zbog toga su one vrlo popularne u koktelima.

Tekila Olmeca Altos Reposado

Tekila Olmeca Altos Reposado sadrži slatke, citrusne arome pomorandže i grejpa. Dok se ova premium tekila ispija, oseti se voćna svežina pomešana s agavom.

Note kuvane agave, vanile i drveta odlično se upotpunjuju. Ova sinergija daje veoma balansiranu i zaokruženu aromu, ukus i miris.

Tekila Olmeca Altos Reposado se čuva u hrastovim buradima. Napravljena je sa najmanje 51 odsto plave agave.

 

Stil Tekila Reposado

Alkohol 40%

Temperatura serviranja  13 ˚C

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

hennesy

KONJAK Hennessy

U svetu vina, vinskih destilata i gastronomije praktično ništa ne može da prođe bez Francuza, ali čini se da im je ovaj put konce pomrsio jedan Irac.

Džin Brockmans

DŽIN Brockmans Premium

Brockmans premium džin se pije sa malo leda i nekoliko zrna borovnice, u širokoj čaši dekorisanoj korom grejpa Džin je

RAKIJA Vožd Barrique

RAKIJA Vožd Barrique

Rakija Vožd Barrique je rakija od kajsije, s vrlo izraženim sortnim mirisom Barik je moda ili stil rakije? Mnogi će

Tekila Camino gold

TEKILA Camino Gold

Tekila Camino Gold spravljena je od posebne vrste agave, koja raste na preko 2000 metara nadmorske visine Prodaja tekile je

VISKI The Matsui

VISKI The Matsui

Viski The Matsui Single Malt Mizunara Cask odležava u bačvama od japanskog drveta Mizunara i zato ima specifičan orijentalan ukus

VOTKA Windspiel Barrel

VOTKA Windspiel Barrel

Votka Windspiel Barrel Potato Premium proizvodi se od specijalne sorte krompira i zato ima blago zemljani ukus Želite tamniji ten.

DŽIN Beefeater London Dry

DŽIN Beefeater London Dry

Džin Beefeater London Dry dobitnik je brojnih međunarodnih priznanja i jedan je od najprepoznatljivijih džinova Džin se deli na nekoliko

VOTKA Windspiel Barrel

Votka Windspiel Barrel Potato Premium proizvodi se od specijalne sorte krompira i zato ima blago zemljani ukus Želite tamniji ten. Možda glasniji smeh, duže dane

TEKILA Sauza Gold

Tekila Sauza Gold smatra se pionirskom tekilom i ulaznicom u svet tekile Tekila je piće koje rasplamsava strast. Od nje ključa krv – Podjednako kod

VISKI Dalmore 12

Viski Dalmore 12 je elegantan škotski viski, u kojem dominira ukus šerija pomešan sa suvim voće Viski spada u destilovana alkoholna pića. Nastaje fermentacijom ječma

BRENDI Badel Prima

Brendi Badel Prima je najpoznatije piće fabrike Badel 1862 i kao takav i dalje je popularan kao i pre 40 godina U Jugoslaviji je bilo

RAKIJA Vožd Barrique

Rakija Vožd Barrique je rakija od kajsije, s vrlo izraženim sortnim mirisom Barik je moda ili stil rakije? Mnogi će reći i jedno i drugo.

DŽIN Perun Mint

Džin Perun Mint je šumskog, citrusnog i biljnog ukusa, a zahvaljujući svojoj aromi savršeno se uklapa sa koktelima Nekim ljudima ne prija džin tonik. I