TEKILA Herradura Plata

Tekila herradura plata

Tekila Herradura Plata miriše na pečenu agavu, a dok se ispija osete se nežne note meda

Tekilu prati istorija duga hiljadama hodina.  Preteča tekile pravljena je 300 godina pre Hrista. Nju su pravili Asteci. Oni su uspevali da dobiju sok od Agave tequilana Weber. Tu tečnost su koristili za dobijanje posebnog vina. Vino su pili tokom ceremonija.

Tekila iz 16. veka

U prvoj četvrtini 16. veka, Španci pokoravaju Meksiko. I tada lokalno stanovništvo saznaje za destilaciju alkohola. Danas se tekila najčešće koristi u pripremi koktela. Kombinuje sa sokom od limuna ili limete. Meša se sokom od paradajza ili pomorandže. Dobra je i u mešavini sa tonikom. Ponekad se začini ljutim paprikama. Čili joj daje još jači efekat. Pojedini je dodaju u kafu ili čaj. Tekila se primenjuje i u kulinarstvu. Koristi se za mariniranje mesa. Destilerije u Meksiku žele da imaju što ekskluzivniji destilat. Meksičke destilerije se često takmiče – čija je bolja tekila.

Tekila od agave stare 10 godina

U Meksiku postoji veliki broj premium destilerija. Jedna od njih je i Casa Herradura. Osnivač je Feliciano Romo. Tekila se zove po destileriji. Njeno ime u prevodu znači potkovica. Sve tekile proizvode od plave Veber agave – kaktusa. Agavu  beru kad dosegnu od 7 do 10 godina starosti. Zatim je kuvaju. Potom dolazi do sazrevanja. Flaša tekila Herraduro Plata je luksuznog dizajna. Na flaši je nalepnica sa potkovicom. Tekila Herradura Plata je premium tekila. Proizvodi se u Casa Herradura. Casa Herraduro je smešten iz planinskog lanca Sierre-Madre. Tekila Herraduro Plata čuva se četrdeset dana. Odležava u hrastovim bačvama. Zatim se puni u flašu.

Tekila s aromom kedra

Tekila Herradura Plata miriše na pečenu agavu. Ima i aromu kedra. U tekila Herraduro Plata prožimaju se meke note meda i sušenog bilja. Na nepcu se oseti kramasti ukus. I vrlo slabe note hrasta i začina. Završnica je čista i uravnotežena.

Tekila Herraduro Plata se pije čista i ne previše rashlađena.

 

Stil Tekila Plata

Alkohol 40%

Temperatura serviranja  10 ˚C

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Tekila Camino Blanco

TEKILA Camino Blanco

Tekila Camino Blanco se proizvodi isključivo od plave agave koja raste na nadmorskoj visini od 2.000 metara Tekila je dragoceno

BRENDI Badel Prima

BRENDI Badel Prima

Brendi Badel Prima je najpoznatije piće fabrike Badel 1862 i kao takav i dalje je popularan kao i pre 40

VOTKA Ciroc Ultra Premium

VOTKA Ciroc Ultra Premium

Votka Ciroc Ultra Premium dolazi sa juga Francuske i pravi se isključivo od belog grožđa iz regije Gejak Prva asocijacija

Oban viski

VISKI Oban 14 Years Old

Oban 14 godina star single malt viski se i nakon dva veka proizvodi na isti stari i tradicionalan način Viski

VOTKA Windspiel Barrel

VOTKA Windspiel Barrel

Votka Windspiel Barrel Potato Premium proizvodi se od specijalne sorte krompira i zato ima blago zemljani ukus Želite tamniji ten.

Tekila Olmeca Altos Reposado

Tekila Olmeca Altos Reposado

Tekila Olmeca Altos Reposado pravi se autentičnim tradicionalnim metodama, a dolazi iz srca meksičkog Los Altosa Drevni stanovnici današnjeg Meksika,

VOTKA Windspiel Barrel

Votka Windspiel Barrel Potato Premium proizvodi se od specijalne sorte krompira i zato ima blago zemljani ukus Želite tamniji ten. Možda glasniji smeh, duže dane

TEKILA Sauza Gold

Tekila Sauza Gold smatra se pionirskom tekilom i ulaznicom u svet tekile Tekila je piće koje rasplamsava strast. Od nje ključa krv – Podjednako kod

VISKI Dalmore 12

Viski Dalmore 12 je elegantan škotski viski, u kojem dominira ukus šerija pomešan sa suvim voće Viski spada u destilovana alkoholna pića. Nastaje fermentacijom ječma

BRENDI Badel Prima

Brendi Badel Prima je najpoznatije piće fabrike Badel 1862 i kao takav i dalje je popularan kao i pre 40 godina U Jugoslaviji je bilo

RAKIJA Vožd Barrique

Rakija Vožd Barrique je rakija od kajsije, s vrlo izraženim sortnim mirisom Barik je moda ili stil rakije? Mnogi će reći i jedno i drugo.

DŽIN Perun Mint

Džin Perun Mint je šumskog, citrusnog i biljnog ukusa, a zahvaljujući svojoj aromi savršeno se uklapa sa koktelima Nekim ljudima ne prija džin tonik. I