TEKILA Herradura Plata

Tekila herradura plata

Tekila Herradura Plata miriše na pečenu agavu, a dok se ispija osete se nežne note meda

Tekilu prati istorija duga hiljadama hodina.  Preteča tekile pravljena je 300 godina pre Hrista. Nju su pravili Asteci. Oni su uspevali da dobiju sok od Agave tequilana Weber. Tu tečnost su koristili za dobijanje posebnog vina. Vino su pili tokom ceremonija.

Tekila iz 16. veka

U prvoj četvrtini 16. veka, Španci pokoravaju Meksiko. I tada lokalno stanovništvo saznaje za destilaciju alkohola. Danas se tekila najčešće koristi u pripremi koktela. Kombinuje sa sokom od limuna ili limete. Meša se sokom od paradajza ili pomorandže. Dobra je i u mešavini sa tonikom. Ponekad se začini ljutim paprikama. Čili joj daje još jači efekat. Pojedini je dodaju u kafu ili čaj. Tekila se primenjuje i u kulinarstvu. Koristi se za mariniranje mesa. Destilerije u Meksiku žele da imaju što ekskluzivniji destilat. Meksičke destilerije se često takmiče – čija je bolja tekila.

Tekila od agave stare 10 godina

U Meksiku postoji veliki broj premium destilerija. Jedna od njih je i Casa Herradura. Osnivač je Feliciano Romo. Tekila se zove po destileriji. Njeno ime u prevodu znači potkovica. Sve tekile proizvode od plave Veber agave – kaktusa. Agavu  beru kad dosegnu od 7 do 10 godina starosti. Zatim je kuvaju. Potom dolazi do sazrevanja. Flaša tekila Herraduro Plata je luksuznog dizajna. Na flaši je nalepnica sa potkovicom. Tekila Herradura Plata je premium tekila. Proizvodi se u Casa Herradura. Casa Herraduro je smešten iz planinskog lanca Sierre-Madre. Tekila Herraduro Plata čuva se četrdeset dana. Odležava u hrastovim bačvama. Zatim se puni u flašu.

Tekila s aromom kedra

Tekila Herradura Plata miriše na pečenu agavu. Ima i aromu kedra. U tekila Herraduro Plata prožimaju se meke note meda i sušenog bilja. Na nepcu se oseti kramasti ukus. I vrlo slabe note hrasta i začina. Završnica je čista i uravnotežena.

Tekila Herraduro Plata se pije čista i ne previše rashlađena.

 

Stil Tekila Plata

Alkohol 40%

Temperatura serviranja  10 ˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu

Pratite nas

Poslednje objavljeno

Ostanite u kontaktu

Pretplatite se na naš newsletter

Obećavamo da Vam nećemo zatrpavati inbox nevažnim informacijama.