TEKILA Camino Gold

Tekila Camino gold

Tekila Camino Gold spravljena je od posebne vrste agave, koja raste na preko 2000 metara nadmorske visine

Prodaja tekile je u procvatu. Najpoznatiji spirit Meksika je na vrhuncu popularnosti. I to na čitavoj planeti. Postoji preko 1.000 vrsta tekile. Ona se deli na nekoliko stilova. Joven ili gold tequila – zlatna tekila obično je miks blanko tipa. Ali ima boju i dodatni ukus. Ova tekila je niže cene. Obično se koristi za mešana pića i koktele. Gold tekila može biti rezultat i mešanja blanko tekile sa reposadom. Ili sa anehom. Na taj način se ispunjava uslov. Odnosno tekila tada sadrži 100 % potrebnih destilata.

Tekila iz hrastovih bačvi

Destilerija Camino Real iz Meksika destiluje razne stilove tekile. Destilerija Camino Real postoji duže od 70 godina. Nalazi se u mestu Jalisco. Gradu koji je poznat po tekili. Tekila Camino Gold zlatne je boje. Tekila Camino Gold odstojava u hrastovim bačvama. Prima arome i boju od hrastovih bačvi. Bure daje fini i lagano – oštar ukus.

Tekila napravljena od plave agave

Napravljena je od  plave agave (kaktusovog cveta). Koja je   razblažena u slatkim notama karamele. Agava je veoma posebna biljka. Ona vene nakon što procveta. Na njeno cvetanje se može čekati i 40 godina. Ovoj biljci je stanište u pustinji. Zato je i otporna na velike  temperaturne razlike. Ali i na  ekstremne vrućine. Agava potiče iz Meksika, gde je nakon toga 1561. godine dopremljena u Evropu.

Tekila ukusa karamele

Za pravljenje tekila Camino Gold koristi se posebna agava. I to ona koja raste u poljima na 2.000 metara nadmorske visine. Zato se i naziva Camino – Camino na španskom znači visoko. Mekog je mirisa. U njoj se oseti agava i trska. U ukusu se oseti dominantan ukus plave agave. Sa aromom trske. I slatke karamele. Pije se čista. Takođe se slaže u koktelima.

Tekila Camino Gold se poslužuju na sobnoj temperaturi.

 

Stil Tekila Gold

Alkohol 40%

Temperatura serviranja 12 ˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu