TEKILA Pepe Lopez Gold

TEKILA Pepe Lopez Gold

Tekila Pepe Lopez Gold dobitnik je mnogobrojnih nagrada i nosi pečat meksičke vlade kao potvrdu vrhunskog kvaliteta

Tekila je popularno alkoholno piće. Ona dolazi iz Meksika. Dobija se od fermentisanog soka plave agava. Ova biljka raste u oblasti grada Tekile – U meksičkoj državi  Halisko. Pa je to razlog zašto se zove tekila. U Meksiku se tekila proizvodi dva veka. Reč tekila u prevodu znači vulkan.

Tekila se ispija iz specijalne čašice

Tekila se sipa u specijalne uske čašice. One su poznate pod nazivom – kabalitos. Ona se ne pije ni topla niti hladna. Temperatura treba da bude umerena. Pri konzumaciji se često koriste so i kriške limuna. Mada to nije obavezno. Po pravilu dlan se protrlja limunom. Pa se stavi so. Nakon toga se dlan poliže. I šot od tekile se popije na eks.

Tekila iz ugledne porodice

Tekila Pepe Lopez Gold je jedna od omiljenih tekila. Nju vole iskusni poznavaoci ovog pića. Ova tekila dolazi iz porodice Pepe Lopez. Proizvodi je La Mexicana destilerija. Pepe Lopez je jedna od najstarijih i najuglednijih porodica. Ova porodica je poznata pre svega po proizvodnji tekile. Kod njih se proizvodnja odvija po najvišim standardima. Zato je nagrađena – Direction General de Normas. Takođe, dobila je pečat odobrenja o kvalitetu i poreklu meksičke vlade. Pepe je takođe poznat jer pravi margarite.

Tekila citrusnog ukusa

Dva bitna faktora doprinela su kvalitetu tekila Pepe Lopez Gold. Jedan je jer se pravi od najkvalitetnije plave agave, ali i jer ima dvostruki proces destilacije. Drugi faktor je – Proizvodi se od izvorske prolećne sveže vode, kao i od najkvalitetnijih zrelih biljaka plave agave. Ovo je piće prijatnog i pitkog ukusa. Kristalno je zlatne boje. Miriše na citrusno voće. Dok se ispija oseti se citrusni voćni ukus. Kao i aroma agave. Tekila Pepe Lopez Gold sazreva u američkim bačvama belog hrasta. Ova tekila ključni je sastojak savršene margarite.

Servira se blago rashlađena.

 

Stil Tekila Gold

Alkohol 40%

Temperatura serviranja 12 ˚C

Podelite članak

PROČITAJTE I:

RAKIJA Servia Malina

RAKIJA Servia Malina

Rakija Servia Malina je nešto što do sada niste bili u prilici da probate Škoti se ponose viskijem. Francuzi uvažavaju

Tasov put i Brankova krivina...

UPOZNAJTE Put Rakije

Još iz vremena Miloša Velikog, jedinog vladara koji je Srbe poznavao u dušu, jer jer i sam bio duša tog

Tekila don julio anejo

TEKILA Don Julio Anejo

Tekila Don Julio Anejo  mora da odleži više od godinu dana. Zato ima daleko bogatiji ukus u odnosu na druge

Stari Kenigsberg

KONJAK Stari Kenigsberg

Konjak Stari Kenigsberg nastao je u destileriji Maglev 1876. godine, a danas ga proizvodi kompanija Alliance-1892 Konjak, u originalu Cognac,

BRENDI Badel Prima

BRENDI Badel Prima

Brendi Badel Prima je najpoznatije piće fabrike Badel 1862 i kao takav i dalje je popularan kao i pre 40