TEKILA Sierra Silver

TEKILA Sierra Silver

Tekila Sierra Silver osvojila je mnoge međunarodne nagrade, a specifična je po svom voćnom ukusu

Tekila je meksički nacionalni brand. Najviše se prodaje u Meksiku i Americi. Njeni koreni sežu iz 1530. godine. Postoje grad i dolina s imenom Tequila. Ali naziv potiče od reči tequilt (posao) i tlan (mesto). Preteča tekile bilo je alkoholno piće – pulque. Njega su slučajno otkrili Asteci – Nakon što je grom udario u stablo agave. Grom je rascepio stablo agave i spržio ga. Tada je iz agave počeo da ističe slatki alkoholni sok. Asteci su verovali da je taj sok poklon od bogova.

Tekila ima rok trajanja

Tekilu je najbolje popitu u roku od četiri godine – Od njene proizvodnje. Mada se ni posle tog perioda neće pokvariti. Ali će po ukusu početi da liči na viski. Razlog za to je jer agava gubi na kvalitetu. Kupljenu tekilu popijete u roku od dva meseca – Od njenog otvaranja.

Tekila sa crvene zemlje

Tekila Sierra Silver proizvodi se u meksičkoj provinciji Jalisco – I to na 2.000 metara nadmorske visine . Pravi se od Veber agave – U destileriji Sierra Unidas. Područje Sierra poznato je po intezivnoj crvenoj zemlji. Ona je bogata mineralima. Agava od koje se proizvodi ova tekila raste do 10 metara visine. Cveta samo jednom u životu. Živi i do 30 godina. Tekila Sierra Silver je karakteristična po dvostrukoj destilaciji. Destiluje se u bakarnim kazanima. Ovakav način destilacije dovodi i izuzetne voćnosti. Zato je ova tekila dobila najviša svetska priznanja.

Tekila s mirisom jabuke

Tekila Sierra Silver proizvedena je po strogim specifikacijama i odlikuje je prvoklasni kvalitet ukusa. Bistrog je izgleda, a miris joj je osvežavajući. Tekila Sierra Silver miriše na jabuke i agavu. U ukusu se oseti voćna sveža aroma i uz lagane note čilija. Kao i ukusa agave,  ukusa zelenih jabuka i mladog ananasa.  Pije se čista. Ili sa parčetom limuna i soli.

Služi se blago rashlađena.

 

Stil Tekila Silver

Alkohol 38%

Temperatura serviranja  10 ˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu