TEKILA Sauza Gold

TEKILA Sauza Gold

Tekila Sauza Gold smatra se pionirskom tekilom i ulaznicom u svet tekile

Tekila je piće koje rasplamsava strast. Od nje ključa krv – Podjednako kod muškaraca i kod žena. Tekila je uvek važila za jedno od najboljih žestokih alkoholnih pića. Ova tvrdnja ne treba da čudi – Tekila se smatra jakim afrodizijakom. Njena popularnost se iz Meksika proširila po celom svetu.

Tekila Sauza najstarija tekila u Meksiku

Jedna od najstarijih tekila u Meksiku je – Tekila Sauza. Svoje korene vuče iz 1858. godine. Tada je Don Cenobio Sauza posetio je grad Tekila. Prema njegovim beleškama bio je očaran mestom. Don Sauza je bio radnik u destileriji Kuervo. On je vremenom usavršio metodologiju uzgajanja agave. Ali i proizvodnju tekile. Zatim je osnovao sopstvenu destileriju Sauza. Destilerija Sauza je danas najveći konkurent destileriji Hoze Kuerva. Ipak, za našu priču je bitan unuk Don Sauze.

Tekila koja je proslavila tekilu

Unuk Don Sauza i čovek koji je proslavio destileriju Sauza je – Don Francisko Havier. On je na sebe privuka svetsku pažnju jedinstvenom idejom. Ideja je bila da se tekila može proizvoditi isključivo od plave agave. Valja napomenuti da je njegova ideja – Danas zakonom definisana. Zahvaljujući destileriji Sauza 1893. godine, na izložbi pića u Čikagu desilo se čudo. Američkoj javnosti je premijerno predstavljeno piće pod nazivom – Tekila. Kasnije je destilerija Sauza prodata. Novi vlasnik je promenio ime u – La Preservansiya.

Tekila s aromom korice limete

Tekila Sauza Gold smatra se pionirskim pićem. Ona se dvaput destiluje i to na tradicionalan način. Tekila Sauza Gold je napravljena od najfinije sveže plave agave. Ovo je klasična meksička tekila. Tekila Sauza Gold ima aromu korice limete. Ali se oseti i vanila. Takođe, u aromi je i suptilan nagoveštaj anisa i začina. A sve to je začinjeno notama kajsije, breskve i bibera. U ustima daje suv i gladak ukus. Ali sa primesama karamele, biljaka i limete. Sve ovo je propraćeno mekim notama vanile. U završnici se osete note koštunjavog voća.

Tekila Sauza Gold se servira na sobnoj temperaturi.

 

Stil Tekila Gold

Alkohol 40%

Temperatura serviranja  13 ˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu