TEKILA Avion Silver

TEKILA Avion Silver

Tekila Avion Silver osvojila je višestruke nagrade 2011. i 2012. godine, a njen poseban način destilacije daje jaku i dominantnu aromu ovoj tekila

Svako piće ima svoj ključni ukus. Kod tekile je važna kombinacija voća, začina, bibera i plave agave. Plava agava se gaji u meksičkoj provinciji Jalisco. Mada se može naći i u delovima Guanajuato, Michoacán, Nayarit i Tamaulipas​​. Jedna meksička tekila se vrlo istakla na tržištu – Reč je o tekili Avion Silver. Vrlo je popularna u Maksiku, ali i u svetu.  Poreklom je iz oblasti Jalisco u Meksiku. Proizvodi se od biljke plave agave koja se uzgaja na najvišim visinama.

Tekila s brojnim nagradama

Tekila Avion Silver osvojila je višestruke nagrade 2011. i 2012. godine. I to na Svetskom takmičenju destilata u San Francisku. Osnivači destilerije Avion su Ken Austin i vazduhoplovni preduzetnik Kenni Dichter. Destilerija Avion je osnovana  2009. godine. Tekila Avion Silver je čistog ukusa. Namenjena je ljudima koji vole jaku i dominantnu aromu.

Tekila spravljena od pržene agave

Ubrana agava iz visoravni se prvo polako prži u pećnicama. Peći su napravljene od opeke, da bi se zadržali prirodni ukusi i arome. Ova vrhunska tekila puni se 30 dana nakon destilacije. Zato ima intezivan ukus plave agave – sa blagom aromom nane i ruzmarina. Nakon destilacije, a pre flaširanja, sprovodi se postupak ultra spore destilacije. Ona traje deset puta duže od postupka filtracije u odnosu na ostale tekile. Zato je ova tekila jedinstvenog ukusa. Pored brojnih nagrada, ima i zlatnu medalju za najbolju meksičku tekilu.

Tekila kristalno bistre boje

Tekila Avion Silver je kristalno bistre boje. U mirisu se oseti sveže ispečena plava agava. Ukus joj je sladak i hrskav. Dominantne su arome  grejpa i ananasa. A prisutne su i arome crnog bibera i ruzmarina . Preporuka je da se pije se čista – Ali može i sa kockicama leda.

Služi jako rashlađena.

 

Stil Tekila Silver 

Alkohol 40%

Temperatura serviranja 3 ˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu