TEKILA Silver Patron

Silver Patron

Tekila Silver Patron proizvodi se ručno i zato ima specifičan ukus najfinije agave

Tekila se dobija destilacijom plave agave. Bilo koja vrsta tekile mora da sadrži minimum 51 odsto ove biljke. Najkvalitetnije tekile proizvode se od 100 odsto Weber plave agave. Tekila se deli na 5 tipova – Bela ili Silver, Joven ili Gold, Reposado, Anejo i Extra Anejo.

Tekila koja je osvojila svet

Međutim, jedna tekila se posebno istakla – Tekila Silver Patron. Ona je prva ultra premium tekila na svetu. Od kada je nastala osvaja obožavaoce u svetu.  Najviše zbog svojih nežnih aroma voća i citrusa. Ali i zbog laganog ukusa bibera. Nastala je u destileriji Patron. Ova destilerija se nalazi u blizini meksičkog grada Gvadalahara.  Destilerija Patron zatvorena je za javnost. Međutim, vlasnici Amerikanci prave turističke ture. Ove ture omogućavaju da se Tekila Silver Patron degustira u samoj destileriji. Specifična je i po tome što se proizvodi ručno. A to je svakako zaštitni znak Patron brenda. Zato njihove tekile imaju savršen balans ukusa sveže i pečene agave. Stari u hrastovim buradima.

Tekila lepe svežine i oštrine

Tekila Silver Patron je sveža, oštra i vrlo dobro zaokružena. Na nepcu daje primese hrasta. Svaka boca je potpisana, numerisana i ručno flaširana. Kada se prinese nosu oseti se zemljani miris sa mekim začinima. Dok je u pozadini aroma citrusa. Na nepcu daje i ukus tamnog šećera sa primesama maslaca. Ali ima i ukus muškatnog oraščića, kedra i bibera.

Tekila duge završnice

Završnica je duga i sa primesama belog bibera i agave. Tekila Silver Patron je odlična – Bilo da se pije čista ili sa ledom. Takođe idealna je i u kombinaciji sa koktelima. Najbolje ide u Margariti i Mohitu.

Servira se jako rashlađena.

 

Stil Tekila Silver

Alkohol 40%

Temperatura serviranja  3 ˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu