TEKILA Patron XO Café

TEKILA Patron XO Café

Tekila Patron XO Café spravljena je mešanjem esencije kafe i tekile Patron Silver

Tekila je vrlo popularno žestoko alkoholno piće, a proizvodi se u blizini istoimenog meksičkog grada. Ovo alkoholno piće često se naziva meksička ili kaktus votka. Pije se prilično lako i vrlo je ukusna. Tekila se pravi od sočne i mesnate plave agave.

Tekila stari u buretu

Elitne vrste tekile odležavaju u američkim burbonskim buradima, što im daje poseban ukus i aromu, što se svakako ceni kod ljubitelja ovog pića. Takav “bačvasti” ekstrakt menja boju pića. Sem toga, sve češće se prave i tekile sa raznim ukusima i one spadaju u jake likere. Jedna od njih je i tekila Patron XO Café. Nju često nazivaju i Coffe Liquer.

Tekila iz Patron destilerije

Tekila Patron XO Café je proizvodena u destileriji Patron. Destilerija se nalazi u blizini meksičkog grada Gvadalahara. Destilerija Patron nije otvorena za javnost, s tim da njeni vlasnici Amerikanci ipak prave turističke ture. Ove ture omogućavaju da se Tekila Patron degustira u samoj destileriji. Napravljena je od esencije kafe i Patron Silver tekile.

Tekila s ukusom kafe

Suvlja je i jača od većine standardnih likera sa kafom. Tamno smeđe je boje i sadrži aromu sveže kafe, čokolade i vanile. Dok se ispija oseti se i aroma sveže pržene kafe sa notama čokolade i lagane tekile. Spada u kategoriju ultra premium tekile.

Tekila kao stvorena za koktele

Tekila Patron XO Café prepoznatljiva je i po tome što dok se ispija dominira ukus tekile, a to obično nije slučaj kod većine likera sa niskim sadržajem alkohola. Preporučuje se kao dodatak i za razne koktele, a koristi se i kao preliv za dezerte.

Servira se jako rashlađena.

 

Stil Tekila Liker

Alkohol 35%

Temperatura serviranja  3 ˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu