TEKILA Two Fingers

TEKILA Two Fingers

Tekila Two Fingers pripada grupi silver tekila i ona je najpopularnija tekila na svetu

Tekila spada u grupu žestokih alkoholnih pića i proizvodi se u okolini Tequile, grada u meksičkoj državi Jalisco. Zvanično je predstavljena u 16. veku, mada se pre tog perioda proizvodilo piće od agave pod imenom octli, a kasnije i pod nazivom  pulque.

Ono što danas poznajemo kao tekila –  proizvodi se od početka 19. veka u Gvadalahari. Nakon nešto više od 100 godina savremenog postojanja, tekila je postala planetarno poznato žestoko alkoholno piće.

Najpopularnija tekila na svetu

Jedna od najpopularnijih tekila na svetu jeste tekila Two Fingers, koja pripada grupi silver tekila. Proizvodi se u jednoj od najvećih porodičnih destilerija u Meksiku, a pripada grupaciji Heaven Hill Distilleries. Kompanija je osnovana 1935. godine i danas je to najveći američki nezavisni proizvođač i distributer destilovanih alkoholnih pića. Od osnivanja pa sve do danas, porodica Shapira stabilno staji na nogama, jer sada već treća generacija uspešno posluje u industriji pića.

Tekila iz regiona Los Altos

Ovu destileriju su osnovala petorica braća i to odmah nakon zabrane prodaje alkoholnih pića. U ponudi, sem tekile, imaju i viski, konjak, votku, burbon i likere. Tekila Two Fingers napravljena je od biljke agave koja raste u planinskom regionu Los Altos u meksičkoj provinciji Jalisco. Ovo područje je poznato po prirodnim izvorima vode i idealnoj klimi i zato tamo raste najukusnija plava agava.

Tekila citrusnih nota

Tekila Two Fingers sazreva između 8 i 10 godina i nosi ozaku „NOM – 1142“. To znači da tekila Two Fingers ispunjava meksičke standarde kvaliteta. Ova tekila je prozirno kristalne boje, kada se prinese nosu osete se biljne note citrusnog mirisa, a u ukusu daje slatku agavu s notom meda i citrusa.  Preporuka je da se pije čista ili sa nekoliko kockica leda.

Tekila Two Finger se servira blago rashlađena.

 

Stil Tekila Silver

Alkohol 40%

Temperatura serviranja  10 ˚C

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Tasov put i Brankova krivina...

UPOZNAJTE Put Rakije

Još iz vremena Miloša Velikog, jedinog vladara koji je Srbe poznavao u dušu, jer jer i sam bio duša tog

Restoran 27

HRANA I PIĆE Restoran 27

Restoran 27 karakteriše vrhunska ponuda hrane i naša je preporuka da u ovom restoranu obavezno probate pačiji batak, u sosu

DŽIN Perun Mint

DŽIN Perun Mint

Džin Perun Mint je šumskog, citrusnog i biljnog ukusa, a zahvaljujući svojoj aromi savršeno se uklapa sa koktelima Nekim ljudima

viski yamazaki

VISKI Yamazaki single malt 12 godina

U pametnoj kupovini cena ne treba da bude presudna za odabir pojedine robe, ali treba da bude korektivni faktor, koji utiče da se opredelite za vrhunski proizvod, po adekvatnoj ceni.

TOP 5 Najbolje rakije u Srbiji

Miroslav Jeumović, tehnolog hrane i pića, proputovao je Srbijom, obišao više od 50 destilerija i prema svom afinitetu kreirao listu najboljih srpskih rakija Tokom deset