TEKILA Don Julio Blanco

TEKILA Don Julio Blanco

Tekila Don Julio Blanco je visokokvalitetna bela tekila i ona je flaširana odmah nakon destilacije, kako bi se održao što bolji ukus

Tekila je alkoholno piće koje se proizvodi u okolini Tekile, grada u Meksičkoj saveznoj državi Halisko. Piće je u Tekili prvi put proizvedeno u 16. veku, mada su Asteci pre dolaska konkistadora 1521. godine pravili fermentirano piće od agave koje su zvali oktli.

Tekila popularna od 19. veka

Kad su Španci iscrpili zalihe brendija, počeli su destilisati astečko piće. Oko 1600. godine Don Pedro Sančez od Tagle, markiz od Altamira, počeo je sa intenzivnom proizvodnjom tekile u prvoj „fabrici“ u modernom Halisku. Godine 1608. kolonijalni guverner je uveo porez na ovaj proizvod. Tekila kakvu danas poznajemo počela je da se proizvodi početkom 19. veka u Gvadalahari, a u 20. veku postala je popularna širom sveta. Pravi predstavnik meksičke tekile i ukusa agave je tekila Don Julio Blanco koja se proizvodi u destileriji Don Julio.

Tekila iz destilerije Don Julio

Tekila Don Julio Blanco poznata je i kao srebrna tekila i osnova je za naredne serije tekile Don Julio. Pravljena je od najkvalitetnijie vrste agave. Tekila Don Julio Blanco je visokokvalitetna bela tekila, flaširana odmah nakon destilacije, kako bi se održao što bolji ukus. Za proizvodnju ove tekile koristi se plava veber agava. Da bi se dobila ova tekila moraju se ispoštovati svi procese proizvodnje kako bi se dostigao vrhunski kvalitet.

Tekila slatke arome

Po ukusu tekila Don Julio Blanco je izuzetno prijatna, lagana i slatka. Izgled joj je providan, kada se prinese ka nosu oseti se miris limuna, limete, grejpa i agave. Ukus je sladak i u njemu dominira agava sa citrusnim voćem. Čuva se u buradima od američkog belog hrasta. Može da se pije čista, sa kockicama leda, a preporučuje se i za pravljenje koktela, posebno za klasičnu margaritu.

Tekila Don Julio Blanco servira se na sobnoj temperaturi.

 

Stil Tekila Blanco

Alkohol 38%

Temperatura serviranja 13 ˚C

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu