TEKILA Jose Cuervo Celebrating 250 Years Aniversario

Jose Cuervo Celebrating 250 Years Aniversario

Tekila Jose Cuervo Celebrating 250 Years Aniversario je tekila za ponos i ona je spravljena u čast na 250 godina dugu tradiciju Cuervo tekile

Tekila je jedan od retkih destilata koji se identifikuje isključivo sa regionom nastanka, jer na svetu ne postoji nijedno drugo mesto koje više pogoduje uzgoju plave agave.

Tekila iz Meksika

Da li ste znali da Meksiko reguliše industriju tekile i zahteva da ovo piće mora da da potiče iz jednog od pet dozvoljenih regiona, da mora da sadrži minimum 51 odsto plave agave, kao i da svaka tekila mora na flaši da poseduje NOM broj (Norma Oficial Mexicana) radi potvrde o ispunjavanju svih normi i standarda o kvalitetu. I naravno, ovo piće mora biti proizvedeno u Meksiku.

Tekila koja se pije u Srbiji

Jedna od takvih tekila je i tekila Jose Cuervo, koja je na domaćem tržištu predstavljena 2003 godine. Inače, ova tekila je najstarija tekila na svetu. Don Jose Maria Guadalupe de Cuervo je 1795. godine proizveo destilat, koji je proslavio  Meksiko u celom svetu. Naime, tekila Jose Cuervo je broj jedan tekila i najprodavanija je na svetu.

Tekila najprodavanija na svetu

Ovaj najprepoznatljiviji brend tekile je danas na 10. mestu alkoholnih brendova po konzumaciji i prodaji. Ova tekila se i dalje proizvodi po tradicionalnoj metodi, u destileriji La Rojena, gde je i nastala, u gradu Tequila u Meksiku. Jose Cervo Especial tekila postoji u dva oblika: to su Silver i Reposado. Njihova tekila Jose Cuervo Celebrating 250 Years Aniversario je destilat kojim se ponose i koja slavi 250 godina dugu tradiciju Cuervo tekile.

Tekila sa tradicijom dugom 250 godina

Reč je o ultra staroj tekili, koja se pravi od 100 posto plave agave. Tekila Jose Cuervo Celebrating 250 Years Aniversario proizvedena je od savršenog izbora sirovina, u znak sećanja na tradiciju i istoriju tekile Jose Cuervo. Prvo zri u francuskim i američkim hrastovim buradima, a kasnije se ostavlja još godinu dana da odleži u buradima u kojim se držao Šeri, posebno donešenim iz Španije. Zato ima specifičan i prefinjen ukus. Upravo zbog toga, ova tekila se pije isključivo čista, bez dodatka leda i vode.

Služi se blago rashlađena.

 

Stil Tequila Aniversario

Alkohol 40%

Temperatura serviranja  13 ˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu