SPIRITS OF SPIRITS FESTIVALI Džin Vik, Viva Tequila i Whiskey Groowe

Tri festivala na kojima se promoviše džin, tekila, meszkal i viski, ali i kokteli, na beogradsku festivalsku scenu donosi ekipa producenata sa preko 20 godina iskustva u event industriji

Letnju festivalsku sezonu 2k24, koja se polako bliži, obeležiće nova serija festivala pod nazivom Spirit Of Spirits. Radi se o inovativnoj i jedinstvenoj festivalskoj platformi za promociju i podizanje kategorije džina, tekile i viskija koja je namenjena svim hedonistima, strastvenim ljubiteljima spirit-a i koktela na bazi spirit-a ali i radoznalim istraživačima novih nota i aroma kao i kolekcionarima festivalskih uspomena.

Ova tri sjajna festivala na beogradsku festivalsku scenu donosi dobro poznata ekipa producenata sa preko 20 godina iskustva u event industriji. U pitanju je tim “Strategija Plus” koji u prethodne dve godine uspešno realizuje sada već dobro poznati Džin Vik – festival džina i koktela na bazi džina koji se prošle godine održao u srcu Vračara. Podstaknuti potrebama tržišta i posetilaca, a inspirisani prethodnim uspehom pomenutog festivala, pokrenuli su još dva nova koncepta.

Festival tekile, meszkala i koktela

Prvi u kalendaru Spirit Of Spirits festivala jeste Viva Tequila – festival tekile i meszkala kao i koktela na bazi ovog spirit-a koji će se održati na fenomenalnoj terasi Ada Mol Shopping centra u Beogradu, od 14-16. juna. Ovo je prvi festival tekile u Srbiji koji će biti upotpunjen degustacijom autentičnih specijaliteta meksičke nacionalne kuhinje uz brojne kreativne aktivacije za posetioce kao i zanimljiv muzički program u skladu sa temom festivala.

Na festivalu će biti predstavljeno preko 25 vrsta tekile i meszkala što će posetiocima pružiti priliku da istraže raznolikost brendova prisutnih na domaćem tržištu, od tradicionalnih blanco i reposado, do elegantnih añejo i extra añejo varijanti i da dožive pravi duh Meksika.

Festival džina i koktela

Drugi festival u nizu je Džin Vik koji će svoje treće izdanje održati na već poznatoj lokaciji, na platou u blizini Kalenić pijace i to od 28-30. juna. Tokom tri festivalska dana posetioci će imati prilike da isprobaju preko 30 različitih vrsta džina, kako industrijskih premium brendova tako i kraft džinova.

Na festivalu će ljubitelji džina i koktela na bazi džina moći da osete raznolikost aroma pažljivo biranih sastojaka i da budu svedoci izuzetne kreativnosti i inovacija koje nosi domaća kraft džin scena. Ovaj festival je poznat i po sjajnoj atmosferi i  dobroj elektronskoj muzici za čiji odabir će biti zaduženi poznati Dj-evi sa gradske klubske scene.

Festival viskija i burbona

Poslednji festival iz edicije Spirit Of Spirits festivala jeste Whiskey Groowe festival viskija i burbona koji se premijerno održava na ekskluzivnoj lokaciji platoa iza Geozavoda od 4-6. oktobra. Festival će predstaviti više od 100 različitih brendova, a  osmišljen je kao jedinstveni događaj festivalskog karaktera koji ima za cilj glorifikaciju duge tradicije i bogate istorije viskija i burbona i čitave subkulture koja se razvila kroz vekove etablirajući se u savremenom društvu.

Festival će na konceptualno interesantan način uvući posetioce u ritualno istraživanje raznolikosti viskija i burbona kroz mnoštvo zabavnih aktivacija i programskih sadržaja ali će nastojati da u jednom značajnom segmentu promoviše i poslovnu saradnju između distributera i kupaca, negujući postojeća partnerstva i gradeći nova. Zato, ako ste ljubitelji dubokih nota, bogatih aroma i sofisticiranog ukusa, rezervišite ovaj datum u kalendaru za uživanje u slojevitim ukusima viskija i burbona.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu