SPIRIT STYLE FESTIVAL PREDSTAVLJA Rakija Respekt

Respekt Sena Spirits

Ponos Destilerije Respekt je rakija od šljive, koja se proizvodi od četiri sorte najkvatitenije biranih zrelih plodova šljive. Rakija Respekt Šljiva poseduje bogat miris,  karakterističan ukus i aromu, a  preporuka je da se konzumira na sobnoj temperaturi

Drugi Spirit Style festival premium srpske rakije biće održan 25. maja 2023. godine, na Srebrnom jezeru od 17 do 23 sata. Na festivalu biće prezentovane plemenite rakije proizvedene u 30 istaknutih destilerija iz Srbije. Reč je uglavnom o proizvođačima koji poseduju mala i srednja porodična preduzeća, a koje su se posebno istakle po kvalitetu proizvodnje, planiranim godišnjim proizvodnim kapacitetima i pojedinim specifičnostima svojih proizvoda.

Sena Spirits

Jedan od učesnika je i kompanija Sena Spirits iz Kragujevca koja u okviru svog poslovanja poseduje destileriju Respekt koja se nalazi u selu Gornji Stupanj. Reč je o i proizvođaču jakih alkoholnih pića i alkoholnih pića koja sadrže visok procenat alkohola. U okviru kompanija Sena Spirits imaju i jedan destilacioni pogon koji im omogućava potpunu kontrolu nad proizvodnim procesom, od voća do čaše.

Rakija od šljive

Inače, destilerija je smeštena u ekološkom okruženju u centralnoj Srbiji gde umerena klima, obilje plodne zemlje, pašnjaka, vinograda i slatke vode u kombinaciji sa savremenom tehnologijom prerade omogućavaju da proizvodu samo najkvalitetnije rakije. U proizvodnom programu imaju šest etiketa brenda Respekt. Njihov ponos je svakako šljivovica koja se proizvodi od četiri sorte najkvatitenije biranih zrelih plodova šljive i zato poseduje bogat miris,  karakterističan ukus i aromu, a  preporuka je da se konzumira na sobnoj temperaturi.

Šest premium rakija

Takođe proizvode i rakiju od dunje koja je vrlo popularna, a peče se od najkvalitetnije sorte ovog voća, te je krasi postojan i autentičan ukus i miris dunje. Od ostalih etiketa, tu je i vilijamovka, kao i rakije od maline odnosno kajsije. I ovi premium spiriti imaju bogat miris i karakterističnan ukus i aromu zbog čega su kao kažu u destileriji vrlo ponosni, a i ističu da njihove rakije garantuju originalnost i daju pečat viševekovne tradicije. Preporuka je da se rakije konzumiraju pre i posle jela, najbolje u društvu, a kako tradicija nalaže.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu