RAKIJA Viljamovka Takovo

RAKIJA Viljamovka Takovo

Rakija Viljamovka Takovo savršena je za zimske dane

Rakija Viljamovka Takovo dobar je i aperitiv, jer otvara apetit

Rakiju nazivaju đavoljim pićem, a često nosi i ime “vatrena voda”. Rakija muti razum i budi strasti. Ona takođe stvara u čovekovoj svesti lažnu sliku savršenstva i snage. S druge strane rakija je i lek.

Rakija je tradicionalno žestoko alkoholno piće. Ona je decenijama neizostavni deo domaćinske trpeze. Rakija je i obavezan deo ugostiteljske ponude. Ovo žestoko alkoholno piće je vrlo traženo i u radnjama.

Rakija iz Takova

Na srpskom tržištu je mnoštvo malih, srednjih i velikih destilerija. Ove destilerije se bave proizvodnjom i prodajom rakije. Upravo zbog toga postoji veliki izbor rakije. Konzumenti mogu da biraju rakiju po poreklu, ukusu, mirisu i aromi.

Takođe i industrijski giganti u svom asortimanu imaju odličnu punudu rakija. Ove velike destilerije imaju i veliku ponudu drugih žestokih alkoholnih pića. Jedna od njih je i destilerija grupe Swisslion Takovo. U dugoj tradiciji postojanja, od osnivanja do danas, fabrika je imala uspone i padove. Ona je nastala od nekadašnje fabrike bombona osnovane 1922. godine.

U asortimanu imaju 18 proizvoda na bazi voća. I to voćne rakije i jaka alkoholna pića.

Rakija sa zaokruženim bukeom

Posebno su ponosni na svoju rakiju Viljamovku. Rakija Viljamovka je jedan od najpoznatijih brendova u Srbiji.

Rakija Viljamovka se dobija se višestrukom destilacijom komine kruške sorte Williams. Nakon destilacije svi najvrednije sokovi i arome pretaču se u ovu rakiju. Posle višegodišnjeg odležavanja i negovanja u podrumima destilerije dobija se buke. Ovaj čuveni buke je zadržao aromu, ove po kvalitetu neprevaziđene sorte.

Ova sorta kruške rakiji daje nesvakidašnji ukus. S obzirom da je kruška voće bogato šećerom i kiselinama, specijalna rakija od kruške je interesantna kombinacija slatkog i kiselog. Rakija ima izuzetno karakterističan buke.

Rakija kruškastog oblika

Rakija Viljamovka Takovo se prodaje u dobro prepoznatljivoj zelenoj flaši. Ova flaša je kruškastog oblika. Inače, rakija od kruške u narodu je poznata pod nazivom Kruškovača. Najpoznatija sorta od kojih se pravi je Williams.

 

Stil Voćna rakija 

Alkohol 40%                  

Temperatura serviranja 3˚C

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Rakija Savka

RAKIJA Savka Šljiva

Rakija Savka Šljiva pravi se od šljive požegače i nakon destilacije odležava u novim srpskim hrastovim baricima Rakija je omiljeno

viski yamazaki

VISKI Yamazaki single malt 12 godina

U pametnoj kupovini cena ne treba da bude presudna za odabir pojedine robe, ali treba da bude korektivni faktor, koji utiče da se opredelite za vrhunski proizvod, po adekvatnoj ceni.

RAKIJA Premier Dunja

Novembar je mesec pozne jeseni, mesec koji se nadovezuje na sve prisutnije Miholjsko leto, ali i mesec rakije od dunje. Mnogi rakiju od dunje smatraju vrhunskim delikatesom među rakijama i rakijom koju je veoma zahtevno napraviti.

Poznati prave viski

VISKI Poznati prave viski

U posao proizvodnje viskija sa svojim imenom ili viskija iza koga stoje poznate ličnosti, ulazi sve više selebritija, a cene

KONJAK Camus Cuvee 5.150

KONJAK Camus Cuvee 5.150

Konjak Camus Cuvee 5.150 vrlo je skupocen konjak i njegova cena iznosi čak 13.500 dolara Iskusni poznavaoci smatraju kako bi