RAKIJA Viljamovka Takovo

RAKIJA Viljamovka Takovo

Rakija Viljamovka Takovo savršena je za zimske dane

Rakija Viljamovka Takovo dobar je i aperitiv, jer otvara apetit

Rakiju nazivaju đavoljim pićem, a često nosi i ime “vatrena voda”. Rakija muti razum i budi strasti. Ona takođe stvara u čovekovoj svesti lažnu sliku savršenstva i snage. S druge strane rakija je i lek.

Rakija je tradicionalno žestoko alkoholno piće. Ona je decenijama neizostavni deo domaćinske trpeze. Rakija je i obavezan deo ugostiteljske ponude. Ovo žestoko alkoholno piće je vrlo traženo i u radnjama.

Rakija iz Takova

Na srpskom tržištu je mnoštvo malih, srednjih i velikih destilerija. Ove destilerije se bave proizvodnjom i prodajom rakije. Upravo zbog toga postoji veliki izbor rakije. Konzumenti mogu da biraju rakiju po poreklu, ukusu, mirisu i aromi.

Takođe i industrijski giganti u svom asortimanu imaju odličnu punudu rakija. Ove velike destilerije imaju i veliku ponudu drugih žestokih alkoholnih pića. Jedna od njih je i destilerija grupe Swisslion Takovo. U dugoj tradiciji postojanja, od osnivanja do danas, fabrika je imala uspone i padove. Ona je nastala od nekadašnje fabrike bombona osnovane 1922. godine.

U asortimanu imaju 18 proizvoda na bazi voća. I to voćne rakije i jaka alkoholna pića.

Rakija sa zaokruženim bukeom

Posebno su ponosni na svoju rakiju Viljamovku. Rakija Viljamovka je jedan od najpoznatijih brendova u Srbiji.

Rakija Viljamovka se dobija se višestrukom destilacijom komine kruške sorte Williams. Nakon destilacije svi najvrednije sokovi i arome pretaču se u ovu rakiju. Posle višegodišnjeg odležavanja i negovanja u podrumima destilerije dobija se buke. Ovaj čuveni buke je zadržao aromu, ove po kvalitetu neprevaziđene sorte.

Ova sorta kruške rakiji daje nesvakidašnji ukus. S obzirom da je kruška voće bogato šećerom i kiselinama, specijalna rakija od kruške je interesantna kombinacija slatkog i kiselog. Rakija ima izuzetno karakterističan buke.

Rakija kruškastog oblika

Rakija Viljamovka Takovo se prodaje u dobro prepoznatljivoj zelenoj flaši. Ova flaša je kruškastog oblika. Inače, rakija od kruške u narodu je poznata pod nazivom Kruškovača. Najpoznatija sorta od kojih se pravi je Williams.

 

Stil Voćna rakija 

Alkohol 40%                  

Temperatura serviranja 3˚C

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

konjak i cigare

Konjak i cigare

Ono što je Francuska za vinske destilate, to je Kuba za cigare, te ne treba da čudi što u njihovoj kombinaciji dolazi do eksplozije ukusa.

Tekila Agavita

TEKILA Agavita blanco

Jedna legenda kaže kako su još u 19. veku, za vreme pandemije gripa, lekari preporučivali pacijentima da piju tekilu sa

Martell Cordon Bleu XO

KONJAK Martell Cordon Bleu XO

Konjak Martell Cordon Bleu XO idealan je za posebne prilike, jer pruža eksploziju ukusa zahvaljujući začinskim i voćnim notama Za

RAKIJA Viljamovka Takovo

RAKIJA Viljamovka Takovo

Rakija Viljamovka Takovo savršena je za zimske dane Rakija Viljamovka Takovo dobar je i aperitiv, jer otvara apetit Rakiju nazivaju

KONJAK Meukow V.S.O.P. Superior

Konjak Meukow V.S.O.P. Superior odležava duže od četiri godine u francuskim hrastovim bačvama i vinski je destilat koji će vas oduševiti  Konjak je vrsta brendija

RAKIJA Manastir Kovilj Dunja

Rakija Manastir Kovilj Dunja čuva se minimun tri godine i odležava u manastirskom podrumu Rakija je tradicionalni srpski proizvod. Pije se za dobro jutro i

DŽIN Tanqueray Nº Ten

Džin Tanqueray Nº Ten je ultra premium džin – vrlo je pitak i kremaste je teksture Džin ima viševekovnu tradiciju. Otac džina je holandski lekar

VOTKA Grey Goose

Votka Grey Goose spada u premium spirite i proglašena je za najbolju votku na svetu Votka potiče iz Istočne Evrope. Naziv je dobila po ruskoj,

TEKILA 1800 Anejo

Tekila 1800 Anejo pravi se od agave koja je isključivo stara osam godina i zato ima karakterističan i prefinjen ukus Tekila se u Srbiji ispija

Burbon Jim Beam

Burbon Jim Beam se obično služi čist, razređen sa malo vode, preko kockica leda, mešan sa sodom, ili u koktelima Škoti i Irci se sigurno