RAKIJA Viljamovka Takovo

RAKIJA Viljamovka Takovo

Rakija Viljamovka Takovo savršena je za zimske dane

Rakija Viljamovka Takovo dobar je i aperitiv, jer otvara apetit

Rakiju nazivaju đavoljim pićem, a često nosi i ime “vatrena voda”. Rakija muti razum i budi strasti. Ona takođe stvara u čovekovoj svesti lažnu sliku savršenstva i snage. S druge strane rakija je i lek.

Rakija je tradicionalno žestoko alkoholno piće. Ona je decenijama neizostavni deo domaćinske trpeze. Rakija je i obavezan deo ugostiteljske ponude. Ovo žestoko alkoholno piće je vrlo traženo i u radnjama.

Rakija iz Takova

Na srpskom tržištu je mnoštvo malih, srednjih i velikih destilerija. Ove destilerije se bave proizvodnjom i prodajom rakije. Upravo zbog toga postoji veliki izbor rakije. Konzumenti mogu da biraju rakiju po poreklu, ukusu, mirisu i aromi.

Takođe i industrijski giganti u svom asortimanu imaju odličnu punudu rakija. Ove velike destilerije imaju i veliku ponudu drugih žestokih alkoholnih pića. Jedna od njih je i destilerija grupe Swisslion Takovo. U dugoj tradiciji postojanja, od osnivanja do danas, fabrika je imala uspone i padove. Ona je nastala od nekadašnje fabrike bombona osnovane 1922. godine.

U asortimanu imaju 18 proizvoda na bazi voća. I to voćne rakije i jaka alkoholna pića.

Rakija sa zaokruženim bukeom

Posebno su ponosni na svoju rakiju Viljamovku. Rakija Viljamovka je jedan od najpoznatijih brendova u Srbiji.

Rakija Viljamovka se dobija se višestrukom destilacijom komine kruške sorte Williams. Nakon destilacije svi najvrednije sokovi i arome pretaču se u ovu rakiju. Posle višegodišnjeg odležavanja i negovanja u podrumima destilerije dobija se buke. Ovaj čuveni buke je zadržao aromu, ove po kvalitetu neprevaziđene sorte.

Ova sorta kruške rakiji daje nesvakidašnji ukus. S obzirom da je kruška voće bogato šećerom i kiselinama, specijalna rakija od kruške je interesantna kombinacija slatkog i kiselog. Rakija ima izuzetno karakterističan buke.

Rakija kruškastog oblika

Rakija Viljamovka Takovo se prodaje u dobro prepoznatljivoj zelenoj flaši. Ova flaša je kruškastog oblika. Inače, rakija od kruške u narodu je poznata pod nazivom Kruškovača. Najpoznatija sorta od kojih se pravi je Williams.

 

Stil Voćna rakija 

Alkohol 40%                  

Temperatura serviranja 3˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu