RAKIJA Vilina Dunja

Vilina dunja

Rakija Vilina Dunja je destilat spravljen od isključivo srpske sorte dunje

Rakija se u Srbiji proizvodi od davnina. Proizvodi se od različitih vrsta voća. Najčešće se pravi od šljive. Njena konzumacija postala je popularna tek krajem 19. veka. Popularnost rakije se vezuje za period nakon filoksere. Filoksera je u 19. veku uništila vinograde u Srbiji. Zbog smanjene proizvodnje vina, rakija je postala popularna. Od tada rakija biva sve češće prisutna među ljubiteljima dobre “kapljice”.

Danas se u Srbiji proizvode rakije od različitih vrsta voća. Ali je šljivovica ostala dominantna, mada joj je po popularnosti za petama dunjevača. Rakiju od dunje mnogi smatraju kraljicom svih rakija.

Rakija sa Zlatibora

U Srbiji je veliki broj proizvođača rakije. Veliki broj destilerija nalazi se na Zlatiboru. Na Zlatibora skoro svaka porodica generacijama unazad peče rakiju. Svaka od ovih destilerija ima svoju posebnu recepturu. Jedna od njih je i destilerija pod interesantnim imenom – Stara Rakija.

Destilerija Stara Rakija nalazi se podno Zlatibora. Destilerija Stara Rakija sa svojim šarmantnim proizvodima osvojila je srca potrošača. Ovo je jedna od vodećih destilerija među premium proizvođačima. Destilerija Stara Rakija daje jedan sasvim novi smisao rakiji.

Rakija u ekskluzivnoj ambalaži

Destilerija Stara Rakija nastoji da u svojim proizvodima ponudi bar delić tradicije. Pored tradicije oni nude i maksimum kvaliteta. Svaka voćka od koje nastaje rakija sa pažnjom se bira. Samo najbolje voće dolazi u obzir.

Prepoznatljivi su po ekskluzivnoj i interesantnoj ambalaži. Njihova rakija pod nazivom Vilina Dunja ponos je destilerije. Rakija Vilina Dunja je izuzetno kvalitetna, aromatična i pitka rakija.

Ova dunjevača je veoma cenjena među svim generacijama. Od nedavno je u potpuno novom izdanju. Redizajnirano pakovanje privlači i mlađu punoletnu populaciju.

Rakija nežne arome

Rakija Vilina Dunja ima nežnu voćnu aromu. Ona daje prijatnu svežinu, sa dugom postojanošću u čaši. Vrlo je lepog i  dugotrajnog mirisa. Dok se ispija, u završnici se oseti intenzivan ukus dunje. Rakija Vilina Dunja pije se hladna.

 

Stil Voćna rakija

Alkohol 40%                 

Temperatura serviranja 3 ˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu