Rakija Gružanska Zlatna nit 9 stari u hrastovim buradima koji su napravljeni od probranih vrsta hrasta Kitnjaka sa Miroč planine
Rakija od šljive Gružanska Zlatna Nit 9 godina stara proizvodi se u destileriji Aleksić prvi d.o.o. koja se nalazi u Šumadiji na obroncima planine Kotlenik u selu Guberevac.
Njena proizvodnja teče pažljivom selekcijom najkvalitetnijih zrelih plodova šljiva od sedam sorti uglavnom starih sorti šljiva, brzom fermentacijom i frakcionom destilacijom.
Rakija u hrastovini sa Miroča
Rakija stari u hrastovim buradima koji su napravljeni od probranih vrsta hrasta Kitnjaka sa Miroč planine.
Rakija zri u podrumu pod nadzorom tehnologa i domaćina te njen primarni miris prepečenice poprima fini buke što ovu rakiju čini izuzetno dopadljivom.
Hrastovina ne dominira rakijom, već je vešto iskorišćena da se ukomponuje u rakiju i da je oplemeni. Gružanska Zlatna Nit šljivova prepečenica dopadljivog je ukusa, a proizvedena uz primenu najviših dostignuća u proizvodnji jakih alkoholnih pića.
Rakija harmoničnog ukusa
Rakija od šljive Gružanska Zlatna Nit 9 godina stara poseduje izuzetnu harmoničnost, posebno prijatan i blago razvijen miris.
Gružanska Zlatna Nit je osvojila brojne nagrade i priznanja na domaćim i međunarodnim sajmovima. Puni se u ekskluzivne boce od 0.75l, i pakuje u kutiju sa zlatotiskom.
Rakija iz destilerije Aleksić prvi
Vlasnici destilerije Aleksić prvi d.o.o. vođeni idejom, željom i entuzijazmom, početkom 2002. godine vraćaju se na dedovinu u rodno selo Guberevac gde obnavljaju stare zasade voća i sade nove na površini od 12 ha.
Danas im tu uspevaju autohtone sorte šljiva, dunja i kruška Vilijamovka.
Sagradili su savremenu destileriju za proizvodnju rakije Aleksić prvi d.o.o . a, iskustvo i umeće koje se prenosilo sa kolena na koleno omogućilo im je da zadrže tradicionalan način proizvodnje, destilacije i čuvanja rakije.